sumada90
Forum VIP
Stawiasz na Kosowo, a w Twoim opisie nie ma ani jednego argumentującego zdania popierającą tą ekipę. Za co buki miałyby docenić Kosowo? Oni wygrali tylko z Omanem i Wyspami Owczymi w meczach towarzyskich. Porównania trzeba szukać w meczach gdzie rywal był pokroju Islandii, a więc Turcja czy Ukraina. W tych meczach Kosowo nic nie pokazało.Dyscyplina: Piłka Nożna - Europa: Mistrzostwa Świata, Kwalifikacje
Godzina: 20:45
Spotkanie: Kosowo - Islandia
Typ: 1
Kurs: 10,95
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza:
To, że Islandia jest w tym meczu faworytem nie podlega dyskusji ale czy aż takim na jakiego wskazywałyby kursy na to spotkanie ? Według mnie przesada buków. Islandia to nie Brazylia czy Hiszpania żeby takie kursy tutaj dawać. Goście są faworytem ale ja spodziewam się w miarę wyrównanego spotkania i jeżeli Islandia wygra to po ciężkim boju , w którym Kosowo postawi trudne warunki rywalom. Buki wogóle gospodarzy nie doceniają. Nie ma się co dziwić po ostatnich wynikach ale też bez przesady. Ja w drużynie Kosowa widzę pewien potencjał i po takich kursach wolę zaryzykować na zwycięstwo gospodarzy. Raz, że Kosowo u siebie dzisiaj da z siebie wszystko a dwa kursy takie jakby Islandia grała z San Marino albo Andorą a jednak myślę, że ta reprezentacja jednak jest silniejsza od tych wymienionych więc nie rozumiem tych kursów. Jak pisałem wyżej Islandia jest faworytem ale jeżeli wygra to po bardzo ciężkim meczu i wolę tutaj iść w stronę gospodarzy.
Islandia od czasów ME zmieniła się. Bramkostrzelna ekipa już nie ma takiej łatwości ze strzelaniem bramek. Szczęśliwa wygrana z Finlandią czy bezbarwny mecz z Chorwacją pokazały, że ten zespół przechodzi cięższe momenty. Przede wszystkim wyjazdy nie należą do mocnych punktów. Sensacji się tu nie spodziewam ale nie liczę na wiele bramek. Dla Kosowa remis będzie świetnym wynikiem i pewnie będą się murować szukając kontry. Islandia myśląc o awansie musi wygrać, a jeśli stracą bramkę ciężko będzie to odrobić.
Kosowo - Islandia poniżej 2,5 2,38 Betsson