Nie zrozumcie mnie źle, ja życzę chłopakom jak najlepiej, ale po tym co widziałem w pierwszym meczu to ciężko być dzisiaj optymistą, Śląsk musi się ogarnąć bo z taką grą to rywal z 3 rundy nie będzie miał problemu większego. Byłem w szoku jak widziałem to co ludzie wypisywali tu przed pierwszym meczem, jak jechali po Śląsku, wierzyłem w ten zespół ale strasznie się zawiodłem. Ok wynik fajny ale gra była tragiczna, gdy zobaczyłem z kim przyjdzie grać Śląskowi to myślałem że na wyjeździe to Wrocławianie będą dominowali albo przynajmniej toczyli wyrównaną grę, a tu okazało się że to była kompletna dominacja gospodarzy, Śląsk nie mógł wyjść za połowę, a wynik w żadnym wypadku nie oddaje przebiegu meczu.
Co do tych 47 bramek w 30 meczach (porównam tu innych rywali którzy grają w pucharach).
Ruch - to cud że oni są tak wysoko, od nich raczej nie ma co wymagać strzelania wielu bramek skoro Fornalik co chwila musiał wprowadzać nowych piłkarzy bo największe gwiazdy mu odchodziły, klub bez budżetu itd. a jednak tylko 3 bramki mniej od Śląska.
Legia - klub grający bez napastnika (bo Ljubo to częściej rozgrywał piłkę niż środkowi pomocnicy) do tego często grający w genialnej taktyce Skorży z 3 def midami, kto tam miał strzelać? 5 bramek mniej od Śląska.
Lech - 42 bramki i 22 bramki Rudneva, straszne problemy z rozpieszczonymi gwiazdkami na czele z Stilicem, na skrzydle gra u nich Ślusarki albo ten cały Vojo... do tego widać że zawodnicy chcieli odpalić z klubu Bakero i grali tak aby przegrywać więc mieli straszny zastój.
Cała nasza liga jest słaba, a tak co do 47 bramek, co to jest? 47 bramek?
liga hiszpańska, kilkakrotnie lepsza od naszej, mistrz (Real) strzela 121 bramek a wicemistrz (Barcelona) 114, z czego dwóch gości 96 (Messi 50 i 46 Ronaldo), 10 drużyn ustrzeliło 47 i więcej bramek.
liga włoska, kolejna znacznie mocniejsza od naszej i bardziej wyrównana od Hiszpańskiej więc o bramki trudniej, do tego utarło się że we Włoszech jest zasada "aby nie stracić", mistrz (Juve) 68 bramek, wicemistrz (Milan) 74, aż 11 drużyn strzeliło 47 i więcej bramek.
liga angielska, najlepsza liga na świecie, bardzo wyrównana, mistrz (MC) strzelił 93 bramki a wicemistrz (MU) 89, znowu 11 klubów strzeliło 47 i więcej bramek.
Chciałem pokazać jak te 47 bramek pokazują ten ofensywny
football, w takich mocnych ligach ponad połowa klubów ustrzeliła tyle na zakończenie co u nas mistrz...