>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Eliminacje Ligi Mistrzów - 3runda (pierwsze mecze) 12-13 sierpnia

b4rtek4 0

b4rtek4

Użytkownik
Partizan Belgrad - Fenerbahce
handicap(1:0) typ: 2
kurs: 3,60
buk: BAH
Fenerbahce moim zdaniem to jeden z najlepiej przygotowanych zespołów w tych rozgrywkach. Jak na razie zwycięstwa przychodzą im łatwo. Widziałem wypowiedzi piłkarzy i myślę, że są oni odpowiednio zmotywowani do tego spotkania. A to że potrafią wygrać na wyjeździe więcej niż 2bramkami pokazali w ostatnim meczu z MTK Budapest gromiąc ich 0:5. Jeżeli chodzi o gospodarzy to dopiero ten mecz pokaże, jak są przygotowani. Taki przeciwnik jak Fenerbahce może postawić zdecydowanie za wysoko poprzeczkę gospodarzą. Mają oni co najmniej o klasę lepszych piłkarzy, którzy potrafią strzelać piękne bramki na wagę zwycięstwa. Moim zdaniem zobaczymy jednostronny mecz. Stąd mój typ pzdr

snajper 322

snajper

Forum VIP
Spotkanie: Standard - Liverpool
Typ: x/2
Kurs: 4.20
Bukmacher: Expekt

Analiza:

Dzis o 21.00 naprzeciwko sobie stana druzyny Standard i Liverpool&#39;u FC. The Reds ostatnio zlapali niezla forme wygrywaja 3 ostatnie mecze. Co prawda byly to mecze towarzyskie ale zawsze jakis komfort psychiczny i niepokoj do druzyny przeciwnej wprowadza. Co prawda gospodzarze dzisiejszego meczu mowia otwarcie:
- Nie boimy się Liverpoolu. Możemy ich wyeliminować z LM dzięki ciężkiej pracy. Oni mogą zwolnić i czekać na nasz atak, ale my rzucimy się na nich. Grając u siebie pozwolimy, by nasz testosteron dał o sobie znać - powiedział ekwadorski bramkarz Standardu.
To że musimy stanąć naprzeciw Torresa czy Gerrarda nie robi nam żadnej różnicy – mamy najlepszą obronę w całej Belgii.

- Trener Liege, Laszlo Boloni, który w czerwcu przejął obowiązki trenerskie po Michelu Preud’homme, jest również pełen wiary w swój zespół, że ten pokona podopiecznych Beniteza.

- W Anglii skończyli na 4 pozycji w tabeli – to oznacza, że są mocniejsi od nich i można ich pokonać – powiedział Boloni.

A wiec Standard bedzie chcial zaskoczyc rywali i zaatakowac od poczatku. Liverpool pewnie spokojnie przetrzyma te ataki i potem sytuacja calkiem sie odmieni.
Dlaczego stawiam na remis do przerwy? Tak jak pisalem, pierwsze minuty napor gospodarzy i bronienie sie Liverpool&#39;u Druga polowa to przejecie gry przez gosci, ktorzy strzela 1-2 bramki i beda spokojnie kontrolowac wynik spotkania aby byc spokojnym przed rewanzem na Anfield Road.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Sparta Praha - Panathinaikos under 2,5 ⛔ 1:2
O 20.45 w Pradze zostanie rozegrany kolejny mecz o awans do Ligi mistrzów. NA przeciw siebie stana ekipy Sparty Pragi i Panathinaikosu Ateny. Czeska liga nie jest liga obfitujaca w duzo bramek. W poprzedim sezonie ok 63 % meczów czeskiej ligi konczylo sie underem. Sparta to rowniez najlepsza druzyna w defensywie poprzedniego sezonu. Mysle ze mecz bedzie obfitowal w walke w srodku pola , żadna z druzyn nie ruszy zdecydowanie do ataku , co przelozy sie na wynik. Panata w tym meczu zadowoli sie choc by remisem bo przeciez rewanz zostanie rozegrany na ich stadionie.
Anorthosis Famagusta - Olympiakos Pireus over 2.5 ✅ 3:0​

Sensacyjny eliminator rapidu wieden Antorhosis Farmagusta z Łukaszem Sosinem podejmie na wlsanym stadionie grecki Olympiakos Michała Żewłakowa. Cypryjczycy w drugiej rundzie znalezli sie glownie dzieki pierwszemu meczu z Rapidem na wlasnym stadionie gdzie wygrali 3:0. Olimpiakos w ostatnich meczach towarzyskich radzil sobie w kratke.2 mecze wygral i dwa przegral a rywale byli ze sredniej polki. Farmagusta na swoim stadionie gra ofernsywnie , strzela duzo goli i mysle ze dzis jedna badz moze dwie grekom strzela. Co prawda Olipmpiakos to nie rapid ale w tych towarzyskich meczach tracili sporo bramek. Stracili 5 bramek w 4 meczch. Mysle ze over padnie wraz z wynikiem 2:1 dla jednej z druzyn.
Galatasaray - Steaua Bucuresti 1 ⛔ 2:2​

W Stambule dojdzie dizs do kolejnego meczu eliminacji Ligi Mistrzów. Turecki Galatasaray spotka sie z Rumunska Steaua Bukareszt. Obydwa zespoly rywalizacje rozpoczynaja od III rundy. Galata rozegrala poki co 3 mecze towarzyskie i zadnego z nich nie wygrala. Rumuni natomiast dosc nie spodziewanie pokonali zespol AS Roma 3:1. Ale spotkania towarzyskie to nie to co kwalifikacje ligi mistrzów.
Poki co w lidze Rumuni spisuja calkiem dobrze. Zagrali 3 mecze 2 razy wygrali i raz na wyjezdzie przegrali., lecz musza sobie radzic bez swojej bylej gwiazdy ktora sprzedali do Catanii za 2.5 mln euro - Nicolae Diki. W okienku transferowym Turcy wzmocnili sie za 5 mln euro obronca Fernadno Meira. Po za nim w klubie wystepuje kilka rowniez znanych nazwisk : Emre Asik , Hakan Balta Tobias Linderot , Lincoln , Mehmet Topal , Ayhan Akman , Arda Turan , Shabani Nonda , czy Umit Karan. Po za tymi piłkarzami zespol wspierac beda znakomici kibice. Tak wiec mysle ze z takimi zawodnikami , swoim stadionem i rumuni bez Diki , Galata wygra ten mecz.
SK Brann - Olympique Marseille 2 ✅ 0:1​

O 20.45 na stadionie w Brann Bergen wybiegna dwie druzyny ktor beda wlaczyc w pierwszym z dwoch meczow o awans do fazy grupowej ligi mistrzow. Ty sprawa jest prosta, SK Brann w ostatnim czasie gra tragicznie. Zajmuje 8 miejsce w lidze a w ostatnich 5 meczach doznal 3 porazek i raz zremisowal. Ale to nie jesst jedyny problem zespolu z norwegii : kontuzjowany jest I bramkarz tej druzyny Hakon Opdal ,ale rowniez nie wystapia dwaj wazni pomocnicy Orn Sigurdsson i Jan Gunnar Solli po za tym klub zwolnil asytenta trenera przez co w klubie jest male zamieszanie. Marsylczycy w ubiegly weekend rozpoczeli rozgrywki ligowe. Maja za soba mecz bramek bo tka mozna nazwac mecz ze Stade Rennes w ktorym padlo az 8 bramek 4:4 choc Olymique do przerwy prowdzil 3:1. Jedyna problemem Francuzów jest brak w skladzie na ten mecz Juliena Rodrigueza, Gaela Giveta, Pape M&#39;Bow, Salima Arrache, Mathieu Valbueny i Milosa Krstica. Olimpique Marsylia pozbyl sie sowjej gwiazdy - Nasriego za ktorego francuzi od Arsenalu otrzymali 16 mln euro. Pieniadze nie poszly w las i w okienku transferowym Maryslia wydala prawie 30 mln euro na nowych zawodnikow. Sa to miedzy innymi Ben Arfa , Kone , Hilton.
Partizan Belgrad - Fenerbahce 2 ⛔ 2:2​

Dzis o 20.45 w Belgradzie miejscowy Partizan zmierzy sie z Fenerbahce Stambul. Kurs jaki oferuja bukmacherzy to moim zdaniem prezent. Porownujac sklady obu druzyn to Turcy juz w pierwszym meczu powinni sobie zapewnic awans. W Fenerbahce graja takie slawy jak: Volkan Demirel , Roberto Carlos , Stephen Appiah , Mehmet Aurelio , Ugur Boral , Colin Kazim , Mateja Kezman , Semith Senturk i najnowszy nabytek Dani Guiza. Druzyne prowadzi mistrz Europy Luis Aragones. Natomiast serbowie pozbyli sie swojej gwiazdy Stevena Jovetica za ktorego od Fiorentiny otrzymali 8 mln euro. Napewno bedzie znac brak tego pomocnika a turcy beda probowac to wykorzystac i juz na wyjezdzie bardzo zblizyc sie do LM.
Juventus Turin - Artmedia Bratislava - 1 ✅ 4:0​

Po kilku sezonach przerwy od europejski pucharów (degradacja) na areny miedzynarodowe powraca Juventus Turyn. Włosi swoje spotkanie rozegraja z druzyna Artmedii Bratyslawa ktora juz kiedys awansowala do fazy grupowej LM po wyeliminowaniu Celtiku. Byli wtedy nawet blisko awansu ale bodajze ostatni mecz pozbawil ich wyjscia z grupy.
Dzis natomiast watpie aby mieli jakie kolwiek szanse w starciu ze stara dama. Juve w minionym sezonie na wlasnym obiekcie grali kapitalnie.zdobyli 41 pkt (72 wszystkich) i na wlasnym obiekcie stracili tylko 12 goli w 19 meczach. Juve moze sie rowniez pochwalic najwieksza liczba zdobytych bramek ze wszystkich druzyn ...zdobyli ich az 72 z czego z czego az 41 bramek zdobyl duet : Alex del Piero i David Trezeguet. Ekipe z Juventusu beda wspierac dwaj nowi zawodnicy tj Amauri ktory kosztowal prawie 23 mln euro Christian Poulsen. Tak wiec Juve po mimo jeszcze nie rozpoczecia sie Serie A powinien bez problemu pokonac Artmedie 3 lub 4 do zera.

Twente Enschede - Arsenal FC under 2,5 ✅ 0:2​

Dziś godzinie 20:45 rozpocznie się mecz trzeciej rundy eliminacji do Ligi Mistrzów pomiędzy Twente Enschede, a Arsenalem Londyn. Tu tez sprawa jest prosta. Arsenal musi awansowac do ligi mistrzow z powodu dlugu jaki zaciangeli na budowe Emiartes Stadium. Awans do CL umozliwil by splate w pewnym stopniu tego dlugu. W obu zespolach przed tym meczem bedzie brakowalo wieli kluczowych zawodnikow. W twente nie zagra Youssouf Hersi oraz zawieszony za kartki N&#39;Kufo. Po za tym przed sezonem z Tukkers odeszedl do Schalke odeszedl Orlando Engelaar co tez bedzie sporym oslabieniem. W zespole Kanonierow tez szpital. Nie zagraja z powodu kontuzji Kolo Toure, Philippe Senderos, Cesc Fabregas, Samir Nasri, Abou Diaby, Tomas Rosicky oraz Eduardo.. Under jak najbardziej mozliwy bo twente w ostatnich meczach gra b.dobrze w defensywie a arsenal jako tako w ataku.
FC Schalke 04 - Atletico Madrid under 2,5 ✅ 1:0​

W III rundzie eliminacyjnej do rozgrywek Ligi Mistrzów Schalke 04 Gelsenkirchen przyszło zmierzyć się z hiszpańskim Atletico Madryt. Podobnie jak i w meczu Twente a Arsenalem obydwa zespoly wystapia w oslabieniach. W zespole Schalke nie zagraja bramkarz Manuel Neuer ,Mladen Krstajić , Albert Stret, zabraknie rowniez Petera Lovenkrandsa i Gustavo Vareli raz przebywajacego na Igrzyskach Olimpijskich Rafinhy. Jedynym pocieszeniem bedzie fakt iz zagraja nowo pozyskani zawodinicy Engelaar i Farfan. W zespole z Madrytu zabraknie swietnego napastnika Sergio Aguero ktory podobnie jak Rafinha przebywa w Pekinie. Zabraknie również byłego pomocnika FC Barcelony, Thiago Motty. Schalke juz w tym sezonie zagralo mecz o stawke. Pokonali FC 08 Hamborg 3:0 w I rundzie Pucharu Niemiec. Forma Athletico stoi przed znakiem zapytania. Sezon Primera Division rusza za jakies dwa tygodnie i poki co powinni byc na wczesniejszym etapie przygotowan niz niemcy. Do Athletico w okienku transferowym dolaczylo wiele znanych nazwisk m.in.John Heitinga, Tomas Ujfalusi, Gregory Coupet, Paulo Assuncao..Jako ze jest to pierwszy mecz kwalifikacyjny to napewno nie bedzie jakies otwartej gry, a o wyniku meczu przesadza pojedyncze bledy.
Standard Liege - Liverpool FC 2 ⛔ 0:0​

Dzis o 21 dojdzie do potyczki Standard Liege z wielkim Liverpoolem. The Red musza rozgrywac eliminacje ze wzgledu na czwarte miejce w rozgrywkach premier league. Standard to natomiast mistrz belgii. Liverpool ma obecnie jeden z lepszych atakow. Graja w nim Fernando Torres i nowo pozyskany za 20mln funtow Robbie Keane. I to wlasnie ten duet ma dac w pierwszym meczu kilku bramkowa przewage przed rewanzem.

Fc Barcelona - Wisła Kraków Wisła Gol - TAK ⛔ Nie​

Spotkanie na ktore czeka prawie kazdy kibic w Polsce. Wisła Kraków podejmie wielka Barcelone. Krakowianie z gory skazywani sa na wysoka porazke w tym meczu a z tym bym sie nie zgodzil. Moze i Barcelona strzelala tych bramek bardzo duzo po 5 czy 6 ale i tracila. W sumie stracila 6 bramek w 4 meczach z nie najsilniejszymi druzynami. Owszem sila ataku jest powalajaca bo strzelic 19 bramek w 4 meczach to jest sztuka ale fakt iz Barca te bramki stracila swiadczy o tym ze defensywa Katalonczykow zbyt dobrze sie nie ma. Mam nadzieje ze Wisla nie spali sie przed tym meczem faktem ze zagraja na Camp Nou z wielka Barcelona. Wisla pokazala ze wielkich rywali sie nie boi udowadniajac to choc by w meczu z Liverpoolem gdzie zremisowali 1:1 a i nawet mogli wygrac. Co prawda The reds nie grali w najsilniejsym skladzie ale i barcelona w takim nie wystapi. Zabraknie Leo Messiego ktory przebywa na IO w pekinie. Po za tym licze na Brożka ktory juz ma dwie bramki na swoim koncie.Tak wiec Wisla ma spore szasne na zdobycie gola w tej rywalizacji..

lionel21 191

lionel21

Użytkownik
Dupa! a ja owszem byłem przeciwko. z Tym ze rewanz co nieco pokazal. jesli chodzi o moja kariere to wybacz ale radze sobie nawet dobrze. ja nie mowie ze Wisla ogra barcelone ale nie wolno powiedziec ze grala slabo. nie oceniam po wyniku tylko po obejrzeniu meczu. Przy okazji dodam ze dobrym typem bedzie postawienie ze wisla nie przegra wyzej jak dwiema bramkami. Nie wiem jaki bedzie na to kurs ale jest bardzo duze prawdopodobienstwo ze skonczy sie 2 : 0 lub 3 : 1.
Spoko racja. sorka Lionel. Przy okazji żeby było jasne. Bo ktoś się może zastanawia że raz mówie wisła źle drugim razem wisła dobrze. jestem kibicem GKS Katowice (już padało że Legii potem że Wisły a raz także i Lecha) a Wisłe staram sie obiektywnie oceniać. a mecz z Beitarem w krakowie był naprawde rewelacyjny. ktos moze sie zasugerowac Lionelem ze grala chaotycznie a to nie prawda
Wisła przegrała 4-0 (mogło być o wiele wyżej). Grała beznadziejnie, znowu chaotycznie, znowu bez polotu i znowu nie miałeś racji...

picia 13

picia

Użytkownik
Wisła przegrała 4-0 (mogło być o wiele wyżej). Grała beznadziejnie, znowu chaotycznie, znowu bez polotu i znowu nie miałeś racji...
Lepiej Ci z tym, że polski zespół przegrał? Najłatwiej jest kibicować komuś kto zawsze wygrywa... Wisła była słabsza, więc przegrała. Widać różnicę poziomu pomiędzy polską, a hiszpańską piłką.
Ale to, że miałeś rację nie jest niczym nadzwyczajnym.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
No jak sie ma duże wymagania to trudno kibicować komuś we własnym mieście
wtedy kibicuje się drużynie z polotem oddalonej o .....3000km

PS:wynik był wysoki choć mógł być wyższy widać Było że Barcelona nie chciała zrobić Wiśle zbyt wielkiej krzywdy ;) no ale czemu się dziwić w Barcelonie są gracze którzy kosztują kilkadziesiąt mln €
wystarczy też porównać budzet obydwu klubów.Wszyscy wiemy jakie cele stawia sobie Wisła a jakie Barcelona ale sie ciesze że równacie ze sobą oba zespoły ;) to o czymś świadczy !
Myśle że w rewanżu zagramy lepiej i biorąc pod uwage wysoki wynik z Hiszpani Barca pewnie przyjedzie do Krk z obkrojonym składem a Wisła na Reymonta na pewno powalczy o dobry rezultat
Start w p.UeFa zapewniony przed nami kolejne mecze naszych zespołów ????

lionel21 191

lionel21

Użytkownik
Lepiej Ci z tym, że polski zespół przegrał? Najłatwiej jest kibicować komuś kto zawsze wygrywa... Wisła była słabsza, więc przegrała. Widać różnicę poziomu pomiędzy polską, a hiszpańską piłką.
Ale to, że miałeś rację nie jest niczym nadzwyczajnym.
Nie o to chodzi, nie mi lepiej z tym, że miałem rację. Przecież to było oczywiste, że Wisła przegra. Nie ma się co łudzić, że jakakolwiek drużyna polska zdziała coś w europejskich pucharach jeżeli gra z takim rywalem. Na pewno nie teraz. Tylko o to mi chodzi. Nie ma sie co wyłamywać, że Wisła coś ugra na Camp Nou, bo to po prostu graniczy z cudem.

duda 380

duda

Użytkownik
Polską piłkę od Europejskiej dzieli ogromna przepaść, przecież jeden zawodnik Barcelony kosztuje więcej niż cały skład Wisły (i prezesa jeszcze można dorzucić), Barcelona to potęga wśród klubów piłkarskich, nie ta klasa. Ale dobrze że Wiślacy powalczyli, w rewanżu na pewno będzie lepiej bo Barca przyjedzie pewnie w okrojonym składzie jak już wyżej wspomniano, mają już na 99,9% zapewniony awans. A Wisła na własnym boisku powalczy o korzystny rezultat.
Piłkarze zdobyli nowe doświadczenie, warto jest zagrać od czasu do czasu z lepszym przeciwnikiem który odkryje wszystkie wady zespołu, trener teraz będzie miał czas na załatanie dziur, przez meczami w Pucharze UEFA.
Jak popatrzeć na wczorajsze wyniki to było kilka niespodzianek, Levski Sofia niespodziewanie przegrał, liczyłem także bardziej na Atletico Madryt, meczu nie oglądałem więc nie wiem jak grali, ale myślę że w rewanżu powalczą z Schalke i ostatecznie wejdą do LM. Liverpool tak jak się spodziewałem że nie wygra ze Standardem na ich własnym boisku, co więcej goście mieli tyle szczęścia że wystarczyło by na kilka meczy, jeśli Liverpool nie zagra lepiej w rewanżu to ja w fazie grupowej widzę Standard. Mecz rewanżowy będzie bardzo ciekawy, wierzę że Standard powalczy o zwycięstwo.

lionel21 191

lionel21

Użytkownik
Dla każdego było kilka niespodzianek w tej rundzie. Bate Borisov ostatnio jest w niesamowitym gazie i liczyłem na ich zwycięstwo. Po Schalke też spodziewałem się zwycięstwa. Pamiętam jak ten zespół dzielnie walczył w tamtej edycji Ligi Mistrzów. Zaskoczeniem dla mnie natomiast jest przegrana Olympiakosu 3-0. Nie spodziewałem się takiego obrotu sprawy i tak dobrej gry graczy z Cypru. Przed mistrzem Grecji trudne zadanie. Bardzo możliwe, że w fazie grupowej zagra Anorthosis, a my będziemy oglądać w akcji Łukasza Sosina.

typer36 456

typer36

Użytkownik
Powiśle
Po pierwsze to ja mówiłem o meczu w Krakowie a nie na wyjeździe. Na wyjeździe graja kiepsko. ale w gruncie rzeczy miałeś racje z tym że nie wiem jaką satysfakcje Ci to daje bo raczej powodem do smutku jest rozmiar tej porażki a fakt że mogło być gorzej. kibicuj Barcelonie możesz nawet wyjechać i nikt płakać nie bedzie

lionel21 191

lionel21

Użytkownik
Nic nie rozumiesz. Mi nie chodzi o żadną satysfakcję. Co prawda Barca jest moim ulubionym klubem, ale to nic nie ma do rzeczy. Kłóciłem się z Tobą o styl gry Wisły i to wszystko wyszło, gdy napotkała klasowego rywala i dostała baty. Napiszesz w jakim elemencie Wiślacy dobrze grali? Będzie Ci ciężko. Nie unoś się tak kolego.

gromaders 5

gromaders

Użytkownik
człowieku Barcelona to nie jest klasowy rywal, to jest inna galaktyka dla polskich drużyn! ciężko tu było oczekiwać że Wisła cokolwiek ugra, musiał by się cud zdarzyć, cudu nie było wynik jak najbardziej zasłużony

Do góry Bottom