>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Eliminacje Ligi Mistrzów- 2runda (rewanże) 5-6sierpnia

S 0

szmal

Użytkownik
Technicznie niewiele ustepujemy innym druzynom
]
taa, problemem nie jest technika tylko szybkosc. to mnie rozsmieszyles, oczywiscie pewne mamy swietnie wyszkolonych technicznie zawodnikow. przekonalismy sie o tym w; spotkaniu z rezerwami Chorwacji czy w meczu z Niemcami. Zobacz o ile lat jestesmy do tylu jezeli chodzi o technike, nie zwalaj wszysktiego na szybkosc. Dobrze wyszkolonych technicnznie zawodnikow polskich mamy dwoch - Kube i Ebiego jezeli nie kreci reklam Pepsi. Wiecej dobrze wyskzolonych zawodnikow tehcnicnzie [polskich] nie widze. Lobodzinski z Wisly moze i umie przejsc jednego zawodnika ale jezeli chodzi o dosrodkowania... Krzynowek? Napisz mi ile razy dryblingiem ,,oszukal&quot; przeciwnika? 0-tak0-tyle udanych dryblingow mial Jacek. Wiec nie pisz tutaj rzeczy wyssanych z palca. Zreszta opisujesz obecna sytuacje Wisly i ich szanse na awans, a nie problemy naszej pilki, nie odchodz od tematu. Nie pisz glupot-.,,jedynym problemem Polaków jest szybkosc &quot;:|

typer36 456

typer36

Użytkownik
Owszem prawde mówisz poniekad. Ale jeśli chodzi o reprezentacje to ja wogóle bym inny skład (prawie cały) powołał bo ten który gra to jest pomyłka. No i trener troszeczke starość mu chyba dokucza. Ale w Wiśle są zawodnicy dość dobrze (nie mówie o klasie światowej) wyszkoleni. Łobodziński to nie jest na 1lige wogóle. Ale cantoro? gdyby się tylko debilnie nie przewracał byłoby ok. Brożek? on ma klase tylko skuteczności brak. Obrońcy? Ogólnie Diaz Baszczu i Cleber ekstra. Natomiast Głowacki to talent mediów a nie piłkarzy bo on nic nie pokazuje. Jak nie kontuzja to kartka albo samobój. Pomoc troche kuleje. Bo szczerze to ta formacja pozostawia najwięcej do życzenia. Trener jest dobry tylko jaj mu brakuje. To jest moje zdanie. Kto chce się zasugerować ten skorzysta kto nie ten nie. Jesli Wisła awansuje to przeciez wszyscy sie bedziemy cieszyc
Podsumowując moje posty o wiśle nie daje jej wielkich szans

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
No ale ty masz pojęcie?? No to wytłumacz na czym ma polegać przekręt bukmacherski w meczu Betar-Wisła???
Bo z tego co piszesz to nieoficjalne info (opowiesci dziwnej treści) no i brak kursu w Unibet już nie wspomne o meczu z przed 5 lat co do gry z 1 napastnikiem to nie ma możliwości kadrowych aby grać wiekszą ilością napastników Niedzielan nie wytrzyma 90 minut mająć rok przerwy w graniu

typer36 456

typer36

Użytkownik
Tu wystawiasz opinie. Jak chcesz wymieniać argumenty to na gg zapraszam. Powiem Ci tylko jedno że znam sprawy bukmacherki bo to moja branża i się na tym znam. Co do Wisły to szanuj czyjeś zdanie a swoje miej w kieszeni. Jutro wszystko zweryfikuje boisko

M 0

maya

Użytkownik
Witam Panowie.
W ramach wstępu dwa zdania o tym co moim zdaniem powinno się znajdować na tym forum. Jeśli ktoś ma informacje świadczące o tym,że jakiś mecz z różnych przyczyn może zakończyć się jakimś wynikiem, to powinien oczywiście zamieścić taką informacje tutaj wraz z ewentualnymi &quot;dowodami&quot;.
Gdzie link do info na temat ustawionego wyniku Wisły ? Brak. Myślę,ze admini nie obrazili by się na tego typu linki, bo to wkońcu istotne kwestie.

No ale do rzeczy.

Bate - Anderlecht

Wydaje mi się, że Anderlecht nie będzie w stanie awansować. To nie przypadek, że nie potrafili pokonać Bate na własnym boisku. Na wyjeździe będzie im niezwykle ciężkopokonać zespół Bate a co dopiero uczynić to 2 golami. Wschodnie stadiony są zawsze ciężkie do gry i walki o wynik. Przekonała się o tym niejedna reprezentacja i niejeden klub.
Moim zdaniem typ na awans Bate Borisov pewny na 90%
STS- 1.55

D.Tibilisi - Panathinaikos

Powiem szczerze że ten mecz położył mi kupon tydzień temu.Liczyłem na to, że Dinamo trafi choć raz w Atenach, ale sie przeliczyłem. Teraz jednak, po tak dobrym wyniku u siebie i na ciężkim terenie wyjazdowym, liczę, że handicap 1,5 bramki wystarczy do zwycięstwa Dinama, gdyż Grecy nie muszą walczyć tu o zwycięstwo, a już w stu procentach gdyby strzelili gola mogą zacząć bronić wyniku i wprowadzać rezerwowych. No nic. Reasumując liczę, że to wejdzie..wyliczam to na 70%

STS - 1.45

MTK-Fenerbahce

Tutaj podobnie jak powyżej. Handicap 1,5 dla MTK. Nie sądze,żeby Fenerba wygrało tu dwoma golami bo wygrać nie musi wcale a już napewno nie tak wysoko. Zresztą drużyna Turecka sporo traci na wyjazdach.

STS - 1.40

To narazie tyle. Co myślicie?

M 0

maya

Użytkownik
...i jeszcze jedno. Co do wymiany zdań obu Panów. Po pierwsze to chyba nie miejsce do tego, a po drugie to gadanie o ustawieniu meczu bez żadnych dowodzików t lekka lipa.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Typer36 taka jedna moja mała prośba. Edytuj swoje posty zamiast pisać jeden pod drugim ;) Masz przecież taką opcję.

Jeśli chodzi o mecz Dinamo Zagrzeb - Domżale to nie zagra w nim podstawowy bramkarz Dinama Tomislav Butina, ktory nabawił się urazu w weekend podczas meczu ligowego. Dinamo pewnie wygralo w pierwszym meczu 3:0 i było druzyną zdecydowanie lepsza. Teraz ma w perspektywie Dynamo Kijów, ktore jest druzyną jak dla nich do ogrania. Dlatego nie sądzę aby szkoleniowiec Dinama ryzykował tutaj zdrowiem najlepszych graczy i z tego co wiem to niekoniecznie zagrają dziś 100% najmocniejszym składem. Domzale przyjezdza do Zagrzebia z nastawieniem aby strzelić jedną moze dwie bramki, bo o awansie raczej nie myslą. Uwazam, ze gosciom moze udac się ich cel zrealizowac. Dla mnie ten mecz no bet. Za 1,20 Dinamo nigdzie mi nie pasuje. Jesli bym grał to raczej over 2,5.

--

maya oglądałem kilkadziesiąt minut pierwszego meczu PAO z Dinamem Tblisi i muszę powiedzieć, że choć Grecy grali bardzo dobrze to goście z Tbilisi wcale nie prezentowali się tak źle. Porównując np. Dinamo Tblisisi z Domzale to Gruzini tworzą znacznie lepszy team i nawet, nawet byli niezle poukładani w defensywie. Dinamo faktycznie moze i znow przega z Panathinaikosem, ale jesli juz to raczej nie wysoko i ten handi +1,5 na Dinamo moze wejsc.

Natomiast nie wiem jak wygladalo pierwsze spotkanie Fenerbahce z MTK, ale tutaj uwazam, ze Fener po raz drugi moze utwierdzic Węgrów, ze nie mają szans na Ligę Mistrzów. Fenerbahce ma silną, szeroką kadrę i nawet jak zagra z 6 rezerwowych to i tak jak dla mnie powinni pewnie wygrać różnicą np. tych dwóch bramek.

typer36 456

typer36

Użytkownik
To prawda jak tylko znajde to zródło to wkleje link.
Wiem ze jest taka opcja ale z zapedu nie edytuje. teraz bede edytowal juz.

Mam tylko mały apel do wszystkich. Kazdy na temat pilki ma swoje zdanie i my po to sie tu zbieramy zeby wspolnie dyskutowac i sugerowac sie czyjas opinia a nie bezczelnie ja krytykowac. Jesli ktos bedzie mial argument konkretny to zaakceptuje go i byc moze zmienie zdanie. Dlatego prosilbym o wymiane pogladow a nie spor ????

nikifor 402

nikifor

Forum VIP
Mecz: Ventspils - Brann
Typ: 1
Kurs: 3.05
Bukmacher: Centrebet

Dzisiaj o godzinie 17:00 dojdzie do rewanżowego spotkania między drużyną z Łotwy i Norwegii. W pierwszym meczu Brann wygrało 1-0. Przez cały mecz bardzo się męczyli. Bramkę strzelili dopiero w 87&#39;. Dzisiaj będzie już o wiele trudniej. Ventspils w poprzedniej rundzie odprawili z kwitkiem drużynę Llanelli wygrywając z nimi na własnym stadionie 4:0. W Virslidze są liderem. Natomiast Brann zajmuje obecnie miejsce w połowie tabeli. Po serii 3 porażek wygrali w/w 1-0 z dzisiejszym rywalem oraz ostatni mecz ligowy z Ham-Kam.

Co mnie skusiło do zagrania na 1? Sporo osłabień w drużynie gości - nie zagrają: Kristjan Örn Sigurdsson, Erik Huseklepp, Jan Gunnar, Birkir Már S&amp;aelig;varsson oraz najlepszy strzelec drużyny Torstein Helstad.
Co więcej, do gry wracają dwaj kluczowi graczy gospodarzy, którzy nie zagrali w Norwegii.

Wynik: 2:1 ✅
Edit:
Kto zagrał, ten skorzystał ;)

S 0

szmal

Użytkownik
Typer36:
najpierw piszesz ze brakuje szybkosci bo jestesmy dobrzy technicznie, a pozniej -,, gdyby sie nie przeracal, gdyby nie wbijal samoboji, gdyby nie dostawal kartek. pomysl zanim cos napiszesz bo twoje psoty nic nie wnosza do tematu.
PS ,,brakuje szybkosci, technicznie sa dobrzy&quot; hah,a to zdanie mnie rozbilo; ,,Brozek jest swietny ale brakuje mu skutecznosci&quot; hah

pitermks 66

pitermks

Użytkownik
FBK Kaunas - Rangers (połowa czasu)
Typ: 2 - do przerwy
Kurs: 2,15
Buk: Expekt

Dzisiaj o godzinie 19:00 rozpocznie się mecz rewanżowy drugiej rundy Ligi Mistrzów.
FBK Kaunas zmierzy się z wicemistrzem Szkocji - Glasgow Rangers.
W pierwsyzm meczy padł bezbramkowy remis.
Nie chce mi się wierzyć , że Mistrz Litwy wyeliminuje Rangersów.
Wydaje mi się , że Rangersi po prostu &#39;&#39;zgniotą&#39;&#39; FBK.
Dlatego stawiam prowadzenie klubu ze Szkocji już do przerwy.
Nie ma co tu więcej pisać. Liga Litewska dopiero się rozpoczęła.
Liga Szkocka jeszcze nie wystartowała.
Rangersi ostatni spraing grali z Liverpoolem.
Przegrali aż 0:4. DLatego będa mieli jeszcze większą złość piłkarską.
Stawiam, że Rangersi będą prowadzić do przerwy

akselek 552

akselek

Użytkownik
Spotkanie: FBK Kaunas - Glasgow Rangers
Typ: Glasgow Rangers
Kurs: 1.58
Bukmacher: BetGun
Analiza:
Dzisiaj o godzinie 19:05 rozpocznie się rewanżowe spotkanie drugiej rundy eliminacyjnej Ligi Mistrzów. W pierwszym spotkaniu na Ibrox Park w Glasgow padł dość nieoczekiwany wynik dla całej piłkarskiej Europy, kiedy to finaliści Pucharu UEFA w sezonie ubiegłym oraz wicemistrzowie Szkocji zremisowali bezbramkowo ze skazanym na pożarcie klubem ze stolicy Litwy. Litwini na arenie swojego kraju spisują się znakomicie. W tym sezonie w lidze zajmują po 15 rozegranych spotkaniach zajmują 1 pozycję w ligowej tabeli z dorobkiem 31 punktów. W swoim terenie w ośmiu spotkaniach przegrali zaledwie jeden raz. Na wyjazdach w lidze wiedzie im się gorzej, ale ten fakt w dniu dzisiejszym nie jest istotny. Natomiast zespół wicemistrzów Szkocji jest jeszcze na etapie przygotowań do nowego sezonu, także o formie tego klubu nie można nic specjalnego powiedzieć. W ostatnim meczu sparingowym zawodnicy Rangers&#39;ów zostali pokonani na swoim stadionie aż 0:4 drużynie z Liverpoolu. Ostatnie niepowodzenia zarówno jak w pierwszym spotkaniu tydzień temu w Glasgow oraz ostatni sparing podrażniły dumę zawodników ze stolicy Szkocji. Sądzę iż w dniu dzisiejszym zespół szkocki skupi się od pierwszych minut na dogłębnych atakach na bramkę rywali i wygra to spotkanie pewnie.

rav91 0

rav91

Użytkownik
Wszyscy piszą że Bate ogra Anderlecht a mi sie wydaję że pomimo porażki u siebie Anderlecht jest w stanie się podnieść i wygrać a nawet awansować,ktoś napisał że Bate wygra ponieważ w 3 rundzie któraś z tych drużyn zagra z Lewski Sofia a według mnie to Anderlecht powinien być bardziej zdeterminowany aby wygrać to spotkanie i spotkać się w kolejnej rundzie z niezbyt wymagającym rywalem.Nie widziałem pierwszego meczu między tymi zespołami ale jestem pewien że gdyby nie Wasilewski który zaraz po zdobyciu bramki przez Anderlecht sfaulował któregoś z graczy z Białorusi i w ten sposób załatwił karnego oraz osłabił drużynę czerwona kartkę,Anderlecht spokojnie wygrałby 2:0 czy 3:0
A mecze jakie wybrałbym z II rundy eliminacji Ligi Mistrzów to:
BATE Borisov-Anderlecht 2 [1.80]
FBK Kowno-Glasgow Rangers 2 [1.55]
FC Basel-IFK Goteborg 1 [1.70]

no i jakby ktoś chciał zaryzykować i mieć wiekszy kurs zagrałbym jeszcze Wisłe że wygra z Beitarem

L 0

legia1916

Użytkownik
jeżeli mają być jakieś pozaboiskowe nieczyste gierki to raczej Beitar przekupi sędziego...w grę napewno nie wchodzi przekupienie graczy Wisły , chyba że takiego Diaza lub Singlara którym się obieca angaż w innym klubie na wypadek jakby Wisła ich chciała pogonić po fatalnym występie...

gra jst o wysoką stawkę...w Beitarze są niezłe pieniądze...a podobno ich właściciel magnat finansowy zapowiedział że w przypadku odpadnięcia z Wisłą zawija swój interes...i teraz pomyślcie co robią działacze takiego Beitara chcąc utrzymać swoje stołki...mają kontakty....mają dojścia...kilku Żydków ma agencje menadżerskie....więc ewentualne dotarcie do sędziego nie stanowi kłopotu...a napewno taka pomoc losowi będzie się kłębiła w głowach ludzi z Jerozolimy gdyż właściciel postawił ich pod ścianą...drugi aspekt to za wyeliminowanie Wisły będą niezłe premie , potem możliwość gry z Barcą i kolejnych kilka baniek. Jeżeli chodzi o pieniądze nie ma bardziej przebiegłej wyrachowanej nacji od Żydów...

to tylko takie luźne dywagacje moja własna teoria która jakieś tam prawdopodobieństwo wystąpienia może mieć...ale pomyślcie...po naszym polskim bagienku widać jak sport jest brudny...kombinuje się wszędzie we Włoszach , Niemczech...właściciel Beitaru postawił piłkarzy , włodarzy klubowych pod ścianą dając im ultimatum...duża presja duże pieniądze...

jeżeli nic takiego się nie zdarzy to i tak z czysto sportowej perspektywy Beitar wygląda dużo lepiej od Wisły...obrona Wisły będzie w tym meczu strasznie dziurawa...liga stoi ...zawodnicy nie grają...nawet Baszczyński się wypowiada że jego ewentualny występ na środku obrony to będzie osłabienie dwóch pozycji de facto...a skoro gracze są małej wiary...włodarze również...to wkradnie się pewna niepeności nerwowość i strach w podświadomości o tyły które wyglądają bardzo blado...szczególnie boki z Singlarem i Diazem najpewniej będą bardzo newralgicznym punktem krakowskiej formacji defensywnej ...

reasumując x2 po kursie oscylującym wokół 2.0 to bardzo dobry wybór na ten mecz , można też popróbować czystą 2 po kursie 5,1 w expekcie

nikifor 402

nikifor

Forum VIP
Mecz: Ventspils - Brann
Typ: 1
Kurs: 3.05
Bukmacher: Centrebet
Wynik: 2:1 ✅
Pomimo gry od 16 minuty w 10, gospodarze podołali zadaniu. Szkoda tylko straconej bramki, która oddaliła awans do następnej rundy.

Kto zagrał, ten skorzystał.

Pozdrawiam

typer36 456

typer36

Użytkownik
Legia 1916
Musze przyznac ze mamy bardzo podobne poglady. Oceniam twoja wyzszosc bo to co ja okresliles ladniejszymi i konkretniejszymi slowami. ale zdecydowanie sie z Toba zgadzam i o to mi chodzilo. podkreslalem ze jesli cos to beitar kreci a nie wisla

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Spotkanie: MTK Budapeszt – Fenerbahce wynik: 0:5
Typ: 2 ✅:spokodfhgfh:
Analiza:

Jutro czekają nas emocje związane z eliminacjami Ligi Mistrzów. Odbędą się spotkania rewanżowe II rundy. Z tych spotkań wybrałem mecz pomiędzy węgierskim MTK Budapeszt i tureckim Fenerbahce. Pierwszy mecz planowo zakończył się zwycięstwem gospodarzy 2:0. Bramki wtedy strzeli: bardzo dobrze znany Roberto Carlos i Selçuk. Gospodarze byli stroną przeważającą, stwarzali sobie dużo sytuacji strzeleckich. Goście porażkę tylko dwoma golami mogą zawdzięczać tylko brakowi precyzji piłkarzy Fenerbahce. W ostatnim ligowym meczu drużyna MTK zagrała rezerwowym składem oszczędzając najlepszych piłkarzy na rewanż z piłkarzami ze Stambułu. Więc możemy być pewni, że mając wypoczętych zawodników jutro ruszą do ataku od samego początku. W końcu nie mają nic do stracenia. Gościom do awansu wystarcza remis lub jednobramkowa porażka ale jak kończą drużyny, które grają na remis doskonale wiemy i na pewno wie to trener Fenerbahce dlatego jutro zagrają o zwycięstwo. W ubiegłorocznej edycji Ligi Mistrzów bardzo dobrze radzili sobie z o wiele lepszymi rywalami więc dlaczego nie mieliby jutro drugi raz pokonać drużyny z Węgier?
Szanse: 5/10

rav91 0

rav91

Użytkownik
FBK Kaunas-Rangers 2:1

No i Szkoci po za burtą :razz: a bramkę na wagę awansu dla FBK strzelił niejaki Pilibaitis dopiero w 87 min.

belfast-boy 415

belfast-boy

Forum VIP
Spotkanie: Wisła Kraków - Beitar Jerozolima ⛔
Typ: 2
Kurs: 4.50
Bukmacher: bwin

Analiza: Już jutro o 20.45 na stadionie przy ul. Reymonta w Krakowie rozpocznie się spotkanie rewanżowe II rundy eliminacji Ligi Mistrzów, w którym miejscowa Wisła podejmować będzie izraelski Beitar Jerozolima.
Spotkanie rozgrywane w stolicy Izraela zakończyło się zwycięstwem drużyny Beitaru 2:1, mimo iż przez długi czas to Biała Gwiazda prowadziła w tym meczu, stwarzając kilka groźnych sytuacji.
W drugiej połowie wspomnianego spotkania Wisła zdecydowanie spuściła z tonu, i o ile w pierwszej połowie Krakowianom dopisywało momentami szczęście, to w drugiej, po błędach piłkarzy Macieja Skorży (pierwsza bramka dla Beitaru po szybkiej kontrze, która nie miałaby miejsca, gdyby nie głupie zachowanie Radosława Sobolewskiego w polu karnym Izraelczyków; druga bramka stracona po fatalnym błędzie Mauro Cantoro, który ewidentnie odpuścił krycie wychodzącego na czystą pozycję zawodnika Beitaru), straciła prowadzenie w tym spotkaniu, ostatecznie je przegrywając.
Mam nadzieję, iż piłkarze Wisły w spotkaniu przed własną publicznością zagrają bardziej skoncentrowani i wystrzegą się indywidualnych błędów, gdyż jakakolwiek pomyłka może ich drogo kosztować.
Nie wolno zapomnieć, iż Wisła rewanż rozgrywa u siebie. Stadion w Krakowie w rozgrywkach ligowych stanowi twierdzę, której zdobycie jest zadaniem niezwykle trudnym (ostatnich 6 sezonów to tylko 2 porażki!). Czy podobnie będzie jutro?
Dużym plusem przemawiającym na korzyść piłkarzy Białej Gwiazdy, jest fakt, że drużyna Beitaru miała niemałe problemy z dotarciem do Polski, a niepotrzebna frustracja i tylko jeden trening na boisku Wisły, z pewnością pozytywnie na piłkarzy z Izraela nie wpłyną.
W składzie ekipy Macieja Skorży nie zobaczymy jutro Marka Zieńczuka, który w końcowych minutach spotkania w Jerozolimie osłabił swój zespół, zachowując się co najmniej nieodpowiedzialnie.
Nie zobaczymy również Arkadiusza Głowackiego, który w pierwszym spotkaniu doznał kontuzji. W związku z brakiem tego zawodnika, jak i jego następcy, na środku defensywy trener być może będzie musiał wystawić Marcina Baszczyńskiego, którego miejsce zająłby Peter Singlar, ale to raczej wyjście ostateczne. Bardziej prawdopodobne jest to, iż Baszczyński zagra na swojej pozycji, a w środku defensywy zobaczymy wspomnianego Singlara, Juniora Diaza lub niedoświadczonego Mateusza Kowalskiego.
Życzę Wiśle awansu, ale patrząc trzeźwo na jej sytuację kadrową (brak godnych zastępców Dudki i Kokoszki), skłonny jestem sądzić, że, nie tyle co nie odniesie jutro zwycięstwa, to nawet przegra.

typer36 456

typer36

Użytkownik
Kibice
Mam mały komunikat do wszystkich typujących

Wielu z nas jest kibicem jakiejś drużyny. Wisła Kraków jest jednym z najbardziej jeśli nie najbardziej popularnych klubów w Polsce stąd jej kibiców jest dużo. Ja dziś dość zdecydowanie opowiedziałem się przeciwko wiśle w jutrzejszym meczu i od razu krytyce uległo to w 99% przypadków ze strony kibiców z krakowa (kto konkretnie nieważne bo chyba nie wszyscy są uczestnikami forum). Nie wiem czy wiecie ale w bukmacherce nie liczą się sentymenty i to że kibicujecie danemu klubowi nie znaczy ze dzieki temu on wygra lub jest jakis lepszy piłkarsko od innych. Uwazacie go wrecz za swiety a tak nie jest. Jest taki jak każdy inny. Dlatego prosilbym aby nikt nie stawial argumentow &quot;ja jestem z krakowa i wiem ze moj klub wygra&quot;. co to kogo obchodzi z jakiego miasta ktos jest. Kibic moze dopingowac ale niech wie ze sa pewne bariery ktore wyraznie widac. Mogliscie sie o tym przekonac w meczach z Valerenga Dinamo Tbilisi czy Vitorii. Wisla na wlasnym stadionie nie jest zadnym mocarzem i tylko niewielka przewage jej to daje. To samo tyczy sie kibicow innych druzyn.

PS: ja tez czasami o czyms nie wiem dlatego zamiast skakac z ryjem prosilbym o kulturalna wymiane wiadomosci co moze zaowocowac porozumieniem.

Do góry Bottom