hawkeyesti
Forum VIP
Mało pisze się o spotkaniu Białorusi z Słowacją więc wtrącę swoje dwa zdania. Słowacy ograli najpierw Ukraińców (1:0) i Hiszpanów (2:1) więc motywacja z pewnością na najwyższym poziomie przed dzisiejszym meczem. Na papierze Słowacy wyglądają całkiem przyzwoicie, spójrzmy na blok defensywny - Kozacik (Plzen) w bramce, w bronie Skrtel (Liverpool), Durica (Lokomotiv), Hubocan (Dinamo Moskwa) i Pekarik (Hertha) a więc połączenie zawodników grających z jednej strony w najlepszych ligach a z drugiej z znającymi bardzo dobrze realia wschodniej piłki. Trochę słabiej to wygląda w pomocy bo tutaj oprócz kreatywnego Hamsika zobaczymy pewno na lewym skrzydle Kucke (Genua) i z tego co czytałem po słowackich mediach to mają dziś wyjść bardziej ofensywnie ustawieni a więc wszyscy spodziewają się Stocha na drugim skrzydle. Z Przodu pewnie Weiss i Mak. Blok defensywny i przede wszystkim lewa strona boiska to tutaj są główne atuty reprezentacji naszych południowych sąsiadów. Oglądałem grę Białorusi z Ukraińcami, to że tak długo utrzymywało się 0:0 to głównie zasługa Ukraińców którzy grali bardzo słabe zawody. A Białoruś cóż... przecież tam nawet nie ma kogo wystawić w ataku. Z Luksemburgiem grał pomocnik Drahun, z Ukrainą prawo skrzydłowy Bate Gordejchuk. Nie widzę atutów którymi mogą dziś gospodarze postraszyć, no bo kto? Krivets? Kislyak? proszę was... zbieranina zawodników z białoruskiej ligi do których dołożono kilku grajków z średnio słabych klubów rosyjskiej ligi z bramkarzem który puścił 25 goli w 9 spotkaniach ruskiej ligi! Ukraina i Hiszpania raczej izzi 3 pkt dziś także Słowacy muszą dziś powalczyć. Skoro udało się na mocnej Ukrainie gdzie w pierwszej połowie grali jak równy z równym z mocniejszym zespołem a w drugiej się umiejętnie bronili to w starciu z mizerną Białorusią powinno być łatwiej. Dla mnie mocny bet na gości.
Słowacja DNB 1,75
Słowacja DNB 1,75