Spotkanie: Bośnia i Hercegowina - Belgia
Typ: Belgia
Kurs: 2.25
Kurs mocno zawyżony, według mnie Bośniacy bez formy, zaczęli te
eliminacje od porażki z Cyprem u siebie, potem na wyjeździe z Walią wywalczyli tylko remis, Walijczycy wykorzystali w tym meczu słabszą formę rywali. W trudnym momencie będą musieli zmierzyć się z Belgami, którzy jak dla mnie są faworytem tej grupy, Belgowie którzy doszli do ćwierćfinału Mistrzostwa świata i tam odpadli po równym pojedynku z Argentyną, która doszła aż do finału. Belgowie mają niesamowity potencjał w ofensywie, w pierwszym meczu wygrali pewnie 6:0 z Andorą, a na ławce siedzieli tacy gracze jak Dembele, Fellaini, Januzaj.
Nie zagrał również Eden Hazard, który miał problem ze stopą, ale prawdopodobnie będzie gotowy na poniedziałek. Jeśli nawet nie to Belgowie mają go kim zastąpić. Bilans tych zespołów jest na korzyść Bośniaków, ale ostatni te drużyny zmierzyły się na początku 2009 roku. Od tego czasu drużyny Belgijska zrobiła niesamowity postęp, a wszystko to dzięki niesamowitemu szkolnie młodzieży.
Jak dla mnie ten kurs to niesamowity prezent, Belgowie mają o wiele lepszy zespół, o wiele więcej atutów. Dla bezpiecznych polecam również DNB na Belgów kurs teraz w okolicy 1,6.
Jedyna korzyść dla Bośniaków według mnie to ogromna mobilizacja, po słabym początku, ale to może okazać się za mało.
Oczywiście ewentualnie 2DNB,albo X2 do jakiegoś dubla
Spotkanie: Islandia - Holandia
Typ: 1X
Kurs: 2.3
Holandia zaczęła te
eliminacje tragicznie, bo jak inaczej można nazwać porażkę z Czechami i wygrana z Kazachstanem 3:1 u siebie, gdzie dopiero w 2 połowie zaczęli gonić wynik.
Islandia rozpoczęła te
eliminacje zupełnie inaczej, od dwóch pewnych zwycięstw, pierw 3:0 u siebie z Turcją i potem 3:0 na wyjeździe z Łotwą. Dzisiejsi gospodarze nie mają w swoje drużynie wielkich gwiazd, większość podstawowych graczy 1składu gra albo w jakiejś skandynawskiej lidze, albo na zapleczu europejskich lig. Główną gwiazdą drużyny jest Gylfi Sigurdsson, który poprzedni cały sezon przesiedział na ławce w Tottenhamie, a w tym sezonie przeniósł się do Swensea, gdzie jest jednym z głównych zawodników, w tym sezonie strzelił jak na razie jedną bramką, ale ma już 6 asyst na koncie. Myślę że podbudowani dobrym początkiem gospodarze są jutro w stanie zatrzymać Holendrów, którzy są w słabej formie. Jak wiemy początek eliminacji pokazał już że o niespodziankę nie trudno, Hiszpanie,
Niemcy. Więc czemu jutro niemiało by się nie udać Islandczykom. A taki kurs aż prosi żeby zagrać.
Spotkanie: Białoruś - Słowacja
Typ: 2
Kurs: 2.55
Słowacja na fali, pokonała u siebie Hiszpanów 2:1 i na wyjeździe ograli Ukrainę 1:0. Białorusini zremisowali na otwarcie kwalifikacji na wyjeździe z Luksemburgiem i przegrali u siebie z Ukrainą, widać że z formą nie za dobrze. Słowacy mają lepszy skład, lepszy potencjał ofensywny jak i obronę. Napędzeni dwoma pierwszymi zwycięstwami, powinni dzisiaj wyjść i kolejny mecz wygrać.
Ewentualnie X2,bądź 2DNB - bezpieczniejsze typy