S
440
straszaksam
Użytkownik
Też uważam, że pierwszymi meczami się nie ma co sugerować, a jedynie co, to łapać okazje w pierwszych dwóch/trzech kolejkach. Bardzo często przecież, czy to po starcie danej ligi, czy na początku takich kwalifikacji itp. zawodów, kursy na faworytów są mocno przeszacowane i warto szukać czegoś ciekawego w stronę dogów.No to poczekaj jak wróci Robben i rewanż będzie w Amsterdamie. Tym nie mniej Czechy zaprezentowały się dobrze. A ogólna uwaga to jest taka, że to są pierwsze mecze grupowe i do korekty ustawienia w grupie jeszcze dużo czasu więc motywacja różnych ekip bywa różna. Mecze na tym etapie gdzie jeszcze nikt nic nie musi są gorsze do typowania niż nawet towarzyskie. No i mamy Albanię, Czechy i Cypr ???? , no i bramkę Andory. Na tym tle najlepiej zaprezentowali się Polacy no, ale Gibraltar to już inna skala.
Cypr to była sensacja. Sam się dziwiłem po pierwszej bramce, a po drugiej byłem już zdumiony (nie oglądałem meczu, tylko livesports). Co do dyskusji nt. Islandii - napisałem już swoje powyżej, aczkolwiek też trochę jestem zdziwiony, że aż 3:0 wygrali. Jeśli już w tym meczu coś podejrzewałem, to jakiś under, ew. 1X.
Pozostaje poczekać miesiąc i zobaczymy czy te wyniki będą zwykłymi przypadkami, czy znajdą potwierdzenie w kolejnych spotkaniach.
Głównie ciekaw jestem spotkań Walii z Bośnią oraz Turków z Czechami (myślę, że Turcja u siebie zagra zupełnie co innego niż na wyjeździe z Islandią)