Po drugie, cypryjscy piłkarze regularnie występują w Lidze Europy, czy nawet Lidze Mistrzów. Lig obu krajów nie ma co porównywać, bo to niebo, a ziemia.
????
Człowiek wraca po robocie i dowiaduje się nowych rzeczy, to cieszy. Ile na chwilę obecną Cypr ma reprezentantów w europejskich pucharach? Ano jeden AEL się dostał i to w
LE po odpadnięciu z baraży do
LM. Wielkie europejskie potęgi z Cypru odpadły z:
APOEL - Neftci (Azerbejdżan - światowa czołówka); Anarthosis - Dila Gori (Jakbym na bieżąco nie przypatrywał się WSZYSTKIM europejskim tabelom, to bym nie wiedział z jakiego zadupia jest ten klub. Ty pewnie znasz ten klub, bo pokonał 3-0 na Cyprze ten zacny Anarthosis); Omonia - Crvena Zvezda (No tak. Czołowy zespół z Serbii, więc tu można się jakoś usprawiedliwić te 2x 0:0. Bronili się jak mogli.);
Co więcej, nie wiem czy czytałeś, ale napisałem jasno (w innym temacie w
LM lub
LE), że w klubach z Cypru nie ma więcej niż 1-2 Cypryjczyków w jedenastce meczowej. Ogólnie się ich olewa i stawia na Afrykańczyków, Brazylijczyków, mniej znanych Hiszpanów i Portugalczyków itd, itp. Klimat i pieniądz ich przyciąga, więc porównywanie do ligi islandzkiej to jakieś nieporozumienie, bo który obywatel w/w krajów chciałby grać w mroźnej Islandii i klubach, które nie mogą sobie pozwolić na jakieś większe wydatki. Poziom jest nikły, ale to dlatego, że najlepsi piłkarze są od razu wyprzedawani i tak jak napisałem (co też pewnie przeoczyłeś) tylko 2 piłkarzy (bramkarzy) jest powołanych w reprezentacji Islandii i gra na tej wyspie. Reszta gra zagranicą.
Ostatnie wyniki reprezentacji Islandii pewnie też nie są dla Ciebie argumentem. Ale je przytoczę: (tylko z tego roku)
-
Japonia (Osaka) 3:1
- Czarnogóra (Podgorica) 2:1
-
Francja (Valenciennes) 3:2
-
Szwecja (Gothenburg) 3:2
- Wyspy Owcze (Rejkiawik) 2:0
-
Norwegia (Rejkiawik) 2:0
Ale co to za wyniki, no nie? To nadal słaba reprezentacja na poziomie... no właśnie czego? Bułgaria? No way, bez przesady Bułgarzy by się rozprawili z w/w rywalami. ???? Mimo, że 4/6 w/w meczów jest przegranych, to i tak są niezłe i napawające optymizmem rezultaty.
Aha, co do ostatnich meczów tej grupy, to gdzie się podziała ta reprezentacja Cypru w meczu z Albanią? Przecież klimat tam jest niemal taki sam (koło 35 stopni Celsjusza), a przegrali 3:1. Przecież umiejętności mają O NIEBO lepsze, bo liga albańska nie ma żadnych reprezentantów w
LM/
LE.
Jeszcze warto sobie wytłumaczyć definicję 'Value'. Może się nie znam i dlatego napisałem tak jak napisałem, czyli 'Wielkie Value'. Dla mnie owe Value, to nic innego jak typ z wysokim kursem, który ma duże szanse powodzenia, a taki dla mnie jest ten typ. JEDYNYM atutem Cypryjczyków jest klimat i nie wiem jakbyś się starał mnie przekonać do niegrania na gości to Ci się to nie uda. Patrzysz na ranking i stwierdzasz, że
Islandia jest słaba, a może przytoczyć Ci grupę z zeszłych eliminacji do ME?
Portugalia, Cypr,
Dania,
Norwegia.
Islandia 4 miejsce, Cypr 5. Strata tych dwóch reprezentacji do reszty była ogromna, ale już na dzień dobry pokonali Norwegów 2:0, a więc jest chyba progres od tamtych eliminacji. Czyż nie? A Cypr dalej jest lany, nie ma się co oszukiwać słabeuszów - Albania...
Michalis Kostantinou, Ioannis Okkas, Constantinos Chralmbides, Efstathios Alonftis to piłkarze, których znam i jakiś poziom trzymają. Okkas już nie gra dla reprezentacji.
To nie jest typ do jakiegoś kuponu z 4-5 innymi typami. To jest świetny typ na singla. Nie mówię, że na 100% wejdzie, 'peffka', ale kurs jest na tyle kuszący, że warto skorzystać i ja to zrobię. Można pograć też
Live, bowiem ja tu tylko podałem propozycję, której powinniście się bliżej przyjrzeć. To jest futbol, to jest sport. A jak dobrze wiemy w sporcie wszystko jest możliwe i są rzeczy, których nie można przewidzieć, ale wszystko wskazuje na to, że to goście powinni być górą. Pozdrawiam.