>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Eliminacje do MŚ 2014 - 07-08.09.2012 (Europa)

Status
Zamknięty.
omerta 968

omerta

Użytkownik
Chorwacja - Macedonia

Po EURO 2012 z reprezentacją pożegnał się Slaven Bilić. Nowym selekcjonerem został Igor Štimac - niespełna 45-letni trener, który nie ma większego doświadczenia. Debiut nie najlepszy - wysoka porażka ze Szwajcarią (2-4). Po przegranej na zespół i osobę Štimaca spadła fala krytyki. Nowy opiekun Chorwatów przemeblował obronę - od pierwszych minut nie zagrali Strinic (wszedł po przerwie) oraz Schildenfeld (w ogóle nie wystąpił), a to przecież podstawowi defensorzy podczas ME. Poza tym Štimac zrezygnował z gry dwójką napastników i pozostawił wysuniętego Mandzukica, a na bokach zagrali Olic i Eduardo. Ten drugi dwie bramki zdobył, ale &quot;eksperyment&quot; szczerze mówiąc nie wypalił (zwłaszcza w obronie). Czas na wyciągnięcie wniosków był. Dodam tylko, że z kadry wypadli Dejan Lovren (obrońca), Milan Badelj (pomocnik) i Mladen Petrić (napastnik), którzy byli brani pod uwagę. Odnośnie Macedonii, to reprezentacja ta ma znacznie większy problem. Nie pracuje w niej już John Toshack. Walijczyk odszedł ze względu na brak porozumienia z federacją (nie chciał na stałe przeprowadzić się do Macedonii). Jego miejsce zajął Čedomir Janevski (podobnie jak Štimac, także bez doświadczenia). W towarzyskim spotkaniu Macedończycy pokonali Litwinów (1-0), ale Chorwaci, to rywal z innej półki. Ja jestem przekonany, że dziś zobaczymy ponownie skutecznie grających Vatreni. Olić, Eduardo, Mandzukić i Jelavic - wybór ogromny, a to tylko czwórka napastników. Druga linia też prezentuje się ok (w tym Modrić z Realu Madryt). Co ciekawe, w ostatnich sześciu spotkaniach Macedończycy stracili tylko trzy bramki, ale moim zdaniem ich defensywa dzisiaj pęknie. Chorwaci mają coś do udowodnienia i będą dążyć do pewnej wygranej.

Typy:
Chorwacja over 1,5 @ @ 1.40 (sportingbet)
Chorwacja over 2,5 @ 2.40 (sportingbet)
over 2,5 @ 1.80 (bet365)

mefisto88 232

mefisto88

Użytkownik
Rosja - Irlandia Płn.
Rosja +1,5 gola --- 1.36 ✅
Nie wydaje mi się, żeby Rosjanie mieli jakiekolwiek problemy ze strzeleniem dwóch bramek w meczu przeciwko osłabionym gościom z Irlandii. Tempo narzucone przez Rosjan powinno być ciut za szybkie dla piłkarzy z wysp i przy solidnej skuteczności over 1,5 na gospodarzy to dobry typ.

Liechtenstein - Bośnia i Harcegowina
BiH +1,5 gola --- 1.33 ✅
Kopciuszek Liechtenstein kontra bardzo solidna ekipa z Bałkanów. Bośniacy przewyższają swojego dzisiejszego rywala o kilka klas. Piłkarze grający w dobrych, bardzo dobrych i najlepszych klubach w Europie nie powinni mieć żadnych kłopotów ze strzeleniem kilku bramek słabym gospodarzom.

Andora - Węgry
Węgry +1,5 gola --- 1.22 ✅
Reprezentacja Andory przegrywa w zasadzie wszystko jak leci, bez względu na to czy grają u siebie czy na wyjeździe, oraz bez względu na to czy ich rywalem jest czołówka czy mniej klasowa ekipa. Węgry dziś zdobywają kilka bramek i pewne 3 pkt.

Niemcy - Wyspy Owcze
Niemcy +3,5 gola --- 1.22 ⛔
Naprawdę nie spodziewam się innego rozwiązania, niż zdecydowane zwycięstwo Niemców, nawet 5-6 bramkami. Reprezentacja gości nie powinna dojść do głosu w dzisiejszym spotkaniu, a gospodarze przy odpowiedniej koncentracji spokojnie są w stanie strzelić minimum 4 bramki.
AKO: 2.65 ⛔
bet365

EDIT: 4 gole były jak najbardziej w zasięgu piłkarzy z Niemiec. Lypa.

P 907

pawel-1

Użytkownik
Bośnia i Hercegowina - Gol przed 31:00 @ 1.83 Bet365 ✅

Susić podał skład jakim wyjdzie na to spotkanie: Begovic, Vranjes, Sunjic, Salihovic, Spahic, Zahirovic, Pjanic, Misimovic, Vrsajević, Dzeko i Ibisevic. Jest moc z przodu. Dzeko to top europejskich napastników, a Ibisevic sporo strzela w Stuttgarcie. O jego formie niech świadczy chociażby to, że zapewnił swojemu klubowi awans do fazy grupowej Ligi Europejskiej w dwumeczu z Dynamem Moskwa. Linia pomocy też będzie wyglądała okazale. Misimovic, Salihovic czy Pjanic to przecież gracze solidnych, europejskich zespołów. Co można powiedzieć o Bośni i Hercegowinie w ostatnim czasie? Bardzo, bardzo udane kwalifikacje EURO 2012. Ostatnie mecze towarzyskie w ich wykonaniu słabe ale i rywale na wysokim poziomie(np Meksyk czy Brazylia). Mam nadzieję, że zwycięstwo z Walią w tym ostatnim sparingu poprawi morale. Ich sytuacja w grupie? Losowanie prawie tak bajeczne jak w przypadku Polski na EURO 2012. Osobiście widzę BiH za 2 lata w Brazylii. Grecja czy Słowacja to drużyny jak najbardziej w zasięgu podopiecznych Susicia. Pierwszy mecz co prawda wyjazd ale no nie przesadzajmy, rywal jest beznadziejny. Na każdej pozycji mają gracza lepszego o klasę, a w paru przypadkach o kilka klas. Na oficjalnej stronie bośniackiej federacji widziałem zdjęcia boiska na którym odbędzie się mecz. Jestem pozytywnie zaskoczony. Nie jest to kartoflisko nadające się tylko do gry długą piłką. Bośniacy powinni być od początku w natarciu. Bać się nie ma kogo, a w kontekście awansu na Mundial wygrana tutaj to obowiązek. Leciutko ponad pół godziny na to, by Pjanic zagrał wypieszczoną piłkę między piekarza i bankiera na pozycji stoperów? By Dzeko wyskoczył wyżej od taksówkarza i pokonał głową architekta stojącego na bramce? By Ibisevic ograł w polu karnym sklepikarza i dopisał bramkę do swojego konta. Wystarczająco. Na domiar złego dla Lichtensteinu z powodu kontuzji nie zagra Wieser. 19 latek zaliczył w tamtym sezonie króciutki epizodzik w Bundeslidze. Nikt inny w tej kadrze z futbolem na tym poziomie nie ma nic wspólnego. Na koniec ciekawostka - obie ekipy dzieli w rankingu FIFA 119 miejsc.

Otrzymane punkty reputacji: +3
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Liechtensztein - Bośnia i Hercegowina

Za kilka minut rozpocznie się mecz pomiędzy Lichtensztajnem, a Bośnią. Faworytem oczywiście goście, nie ma co porównywać obie ekipy. Skład mocny, dobrzy ofensywni zawodnicy. Dzeko i Ibisevic to duet, który na pewno coś ustrzeli. Można spokojnie zagrać, że Bośnia wygra dwiema bramkami. Bośniacy myśląc o awansie nie mogą sobie pozwolić na słabą grę i na pewno zaczną mocno od początku. Analiza wyżej wszystko dokładnie opisuje.

Mój typ: Bośnia i Hercegowina -1,5 @ 1,71 || Pinnacle

K 246

krysti24

Użytkownik
Niemcy - Wyspy Owcze
O meczu tym zostało już bardzo dużo napisane, więc nie będę się powtarzał. Jasnym jest, że faworyt w tym spotkaniu jest tylko jeden i jest nim ekipa gospodarzy. Przeglądając ofertę Fortuny napotkałem się według mnie na bardzo ciekawy zakład. Mianowicie mam tutaj na myśli zakład : stan spotkania w minutach 0-30, kursik na to, że Niemcy będą prowadzić do 30 min to 1.40. Nie jest to jakiś powalający kurs, ale po prostu jestem niemal pewien, że Niemcy będą prowadzić do 30 minuty przynajmniej tą jedną bramką. Kursik 1.40 w sam raz, żeby do czegoś dołożyć. Dla odważniejszych jest jeszcze opcja na stan meczu w minutach 0-15 i tam na prowadzenie Niemców do 15 minuty kurs wynosi 2.20, według mnie również warte rozważenia ;).
Niemcy - Wyspy Owcze:
0-30 minuta spotkania 1 (1.40) ✅
0-15 minuta spotkania 1 (2.20) ⛔
Fortuna
@edit: Ze skutecznością to Niemcy są na bakier. Pierwsza bramka dopiero w 28 min pomimo wielu szans.

L 125

lemrak29

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Eliminacje MŚ&#39;2014 - Europa
Spotkanie: Szkocja - Serbia
Typ: X
Kurs: 3,15
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Mecz dwóch europejskich średniaków. Oba zespoły nie należą do potęg futbolowych, lecz potrafią sprawić niespodziankę w spotkaniach z teoretycznie lepszymi przeciwnikami. W rozpoczętych w dniu wczorajszym eliminacjach MŚ Szkoci i Serbowie należą do bardzo wyrównanej grupy A, z której to grupy praktycznie każdy poza Macedończykami jest brany pod uwagę jako potencjalny kandydat do awansu. Najwyższą pozycję w rankingu FIFA spośród reprezentacji, które trafiły do europejskiej Grupy A zajmują Chorwaci, natomiast Belgowie, Walijczycy jak i dzisiejsi rywale zajmują w tymże rankingu bardzo zbliżone pozycje. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że rankingom nie warto tak do końca wierzyć, lecz bez wątpienia są one w jakimś stopniu miarodajne. Swój dzisiejszy typ opieram na statystykach a także na własnej intuicji. Wprawdzie nieco lepszym teoretycznie zespołem wydają się być Serbowie, jednakże Hampden Park w Glasgow to trudny teren dla każdej reprezentacji i między innymi dlatego moim zdaniem dzisiejszy mecz zakończy się remisem. Ponadto ostatnimi czasy obie drużyny specjalnie nie zachwycały.

Otrzymane punkty reputacji: +1
k42a 112

k42a

Użytkownik
Dzisiaj jeszcze dwa wyrównane spotkanie i otwarcie eliminacji do MŚ w Brazylii będzie można uznać za zamknięte. Za godzinę w Glasgow, Szkoci podejmą Serbię - obie reprezentacje nie robią szału na międzynarodowym podwórku, jednak to Serbowie wydają się być mocniejsi. Ale tak jak piszę - tylko wydają się, nie ma jednego czynnika który zdecydowanie wskazywałby na faworyta. Typowanie zwycięzcy raczej bym sobie odpuścił. Obie drużyny prezentują raczej defensywny styl gry, dlatego grałbym na under 2.5 (1,55 bah) - pierwszy mecz, nie ma co szarpać, na dobrą sprawę z obu stron nawet nie ma kto szarpnąć, do tego po grze i wynikach Serbów widać, że umieją się bronić. Jak mają paść ewentualne bramki to raczej z ich strony.
W drugim spotkanie spotkają się uczestnicy EURO 2012, Duńczycy podejmą u siebie Czechów. Stawiam na Danię - świetny trener, poukładany i znający siebie skład, kibice będą za nimi. (2,00 bah)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom