POLSKA - NIEMCY 2 @ 1.50
POLSKA STRZELI - NIE
Jak to mawiają 'z czym do ludzi?'. Myślę, że aż nadto prawdziwe jest to stwierdzenie.
Znowu bańka się pompuje przed 'wielkim' meczem. Znowu wspominamy, że Lewy i Kuba strzelali Niemcom gole (tylko brakuje przytoczenia, że pod Grunwaldem wygraliśmy).
Szczerze: jakie mamy szanse z Niemcami? Żadne!
Zacznijmy od Niemców: mistrzowie świata, nigdy z nimi nie wygraliśmy, a ostatni mecz z trzecią drużyną Niemiec zakończył się wynikiem 0:0. Nie ma sensu rozpisywać się o potencjale, zawodnikach itd.Każdy jeden to klasa światowa, bez wyjątków. To, czy zagra Schweinsteiger i Reus nie robi żadnej różnicy. Pierwszy nie grał pół sezonu poprzedniego i Bayern zdobył mistrza w marcu. Na miejsce Reusa jest kilku mocnych kandydatów. Ogólnie nie ma pojęcia osłabienia w tej drużynie.
Jedna rzecz warta uwagi (pewnie wiele osób przytoczy) to mecz ze Szkotami. Wielu powie 'wymęczone 2:1'. A ja powiem, że nie takie wymęczone to raz, bo
Niemcy dominowali, a dwa: jaka jest motywacja mistrzów świata na grajków ze Szkocji, gdzie praktycznie ciężko wymienić jednego znaczącego coś w obecnej piłce zawodnika?
Niemcy nie mają dużej motywacji do gry z takimi zespołami.
Z naszymi będzie całkiem inaczej, na nas zawsze się zepną żeby nam dupy złoić. Zawsze!
Co do naszych grajków... Cóż... 7:0 z Gibraltarem napompowało koszulki naszych zawodników, trenerów, prezesów ale chyba nie mięśniami tylko powietrzem. Jesteśmy coraz słabsi i tyle. Lewandowski? Gdzie jest Lewy w kadrze? Gdzie był w meczach z Anglią i Ukrainą jak potrzebowaliśmy punktów? Nie było, za to strzelał z San Marino. Po prostu w tej kadrze nie ma mu kto grać dobrych piłek. Ktoś powie: 'ostatnio strzelił dwie w lidze!', dobrze, ale jak ktoś widział te bramki to chyba od razu pomyśli: 'kto dogra Lewemu takie piłki?'. Ja takich u nas nie widzę.
Generalnie Nawałka jest - delikatnie mówiąc - podenerwowany, Boniek robi wielkie nadzieje na awans (w sumie jak można nie awansować przy 24 drużynach?), zawodnicy myślę, że widząc Nawałkę sami się boją, bo mają kogo...
Ja tego nie widzę po naszej stronie. Dodatkowo szybka bramka może nas totalnie pogrążyć.