Falubaz - Motor 1 (+8,5 pkt) @1,65
forbet
Jeszzcze nie tak dawno każdy ładowałby w zwycięstwo Motoru z handicapem, oczywiście jest to nadal możliwe, ale teraz idzie walka na całego, Trochę temu typowi przeczy mecz ostatniej rundy zasadniczej Falubaz - Apator, gdzie Falubaz cały czas gonił Apatora który przyjechał osłąbiony brakiem Sajfutdinowa. Dziś jest rywal innego kalibru ale również z kłopotami. U Zmarzlika potwierdziło się że forma nie jest najwyższa żągluję silnikami od Jonsa i RK, co pokazało
GP gdzie pierwszy raz od 2019 r nie awansował do półfinału. Falubaz w rundzie zasadniczej przegrał z Motorem wtedy tor ułożyła pogoda, dzisiaj to będzie robić Piotr Protasiewicz ze swoją ekipą. Ich problemem jest że nie potrafią zrobić takiego samego toru i sie do Niego dopasować, genialnie radzili sobie ze Spartą bo z Lesznem każdy sobie radził ale z resztą klubów to były męczarnie, nie wiadomo czego spodziewać się dzisiaj. Przestawili Jarka Hampela pod nr 10 a więc powinien mieć zdecydowanie łatwiej niż mierzyć się ciagle z liderami gości Falubaz jeśli chce awansować do półinału to musi dzisiaj wygrać. Ja uważam że nie dadzą rady ale rezerwy taktyczne uratują ten handicap widzę dzisiaj wynik jakieś 42/43 - 48/47. Wejście beniaminka do Top 6 juz jest sukcesem. Motor nie jest już tak mocny na wyjazdach jak na początku sezonu.
Moim zdaniem laucky losserem bedzie GKM, ponieważ w cwierćfinałach liczą się duże punkty, Jeśli Falubaz dzisiaj przegra, Torun wystawił Emila pod 12 więc nie jest pewne czy pojedzie Emil a jesli pojedzie to jak pojedzie. Przedpełski z Juniorami to największa mina jaką można zrobić. Toruń w rundzie zasadniczej z Emilem przegrał u siebie w Gorzowie, Gorzowianom bardzo pasuję Motoarena Vaculik i Fajfer czują się jak ryba w wodzie tam. Jeśli Emil pojedzie to Torun pewnie minimalnie wygra ale jeśli nie to nie mają czego szukać, wtedy otwarta brama dla GKmu, oni mają największy handicap na swoim torze a i dzisiaj we Wrocławiu będą mogli przegrac 60-30 a u siebie wygrać 46-44 i będą wtedy w półinale. GKM będzie dziś jechał na maxa ponieważ nie wiedzą jak pojedzie Apator i Falubaz .Ja dzisiaj meczu z Wrocłąwia nic nie typuję bo dla mnie ten handicap to loteria.