Niestety daliśmy się nabrać po wygranej z Zagłębiem. Warta wczoraj wygrała zasłużenie. Była zespołem lepszym, stosowała pressing z którym Legia sobie w ogóle nie radziła. Było widać dużą różnice pomiędzy tymi oba klubamiSzok i niedowierzanie. Dla mnie zwycięstwo Legii to był pewnik w tej kolejce. Ciekawe, że kursy na Stołeczny klub rosły, czyli ktoś czuł pismo nosem![]()
14.02.2022
18:00 Górnik Zabrze - Jagiellonia
7. obie strzelą gola @ 1.70
Wynik: 1:2
Fortuna
Tak naprawdę jest to kolejne spotkanie, które zweryfikuje Górnika o co walczy w tym sezonie. Sam jestem ciekaw czy gospodarze będą próbować atakować pierwszą trójkę, czy jednak za jakiś czas zacznie się odpuszczanie spotkań bo władze Zabrza zadowoli środek tabeli.
Ja w tym spotkaniu spróbuję pograć gole. Jagiellonia regularnie strzela w Zabrzu bramki i dlaczego by nie miało być teraz podobnie?. W pierwszej kolejce zaliczyli mały falstart, a trener Nowak ma nad czym pracować. Jak tak dalej pójdzie to i strefa spadkowa zajrzy w oczy piłkarzom Jagiellonii. Goście mimo braku formy mają graczy, którzy potrafią strzelać gole.
Urban stworzył w Zabrzu coś fajnego, drużynę, która ma ochotę na coś więcej niż tylko środek tabeli. Niestety brak kasy w klubie wiąże się z sprzedażą najważniejszych graczy w klubie i latem może być naprawdę wielka wyprzedaż. Ale teraz nie o tym. Do składu powracają Dadok i Janża czyli dwaj wahadłowi obrońcy. Do tego brak kontuzji w składzie i dobra dyspozycja graczy pozwala myśleć o tym, że Górnik powinien odnieść zwycięstwo, a na pewno strzelić gola rywalom.
Ostatnia edycja: