Właśnie skorzystałem pierwszy raz z ecoPayz, żeby dostać bonus w Dafabecie. Ogólnie jest w miarę spoko: wpłata przelewem z Pekao wczoraj wieczorem, dziś zaksięgowana na koncie ecoPayz, opłata 1,5%, transfer do buka natychmiastowy.
A poniżej trochę więcej o samym portfelu na podstawie rozmowy z zeszłego roku z affiliate managerem od nich:
+ można posiadać konta w max 10 walutach i uniknąć przewalutowań, jeżeli do tego posiadasz konta walutowe w banku,
- transfery między kontami własnymi w różnych walutach podlegają opłacie za przewalutowanie - 3% dla Silvera, 1,5% dla Golda,
+ darmowy Mastercard,
- ale nie ma w PLN-ach, wypłata z bankomatu kosztuje 2%,
+ wirtualne Mastercardy,
- też bez PLN, opłata za wydanie 1,80E,
- wypłata na konto bankowe za 6E.
Z tego, co pamiętam, żeby wejść na poziom Silver wystarczyło zweryfikować konto, a do Golda wpłacić 2000E (bez określonego terminu). Teraz widzę już wyższe wymagania na Golda, bo trzeba wpłacić 5000E dowolną metodą lub 2500E kartą i wykonać transfery do partnerów na aż 25000E (ale też nie ma określonego horyzontu czasowego). Tutaj myślę, że można ponegocjować, jeśli konto będzie zarejestrowane z czyjegoś linku. Oprócz mniejszych opłat za przewalutowanie poziom Gold ma jeszcze darmowe transfery między użytkownikami.
To mniej więcej tyle tak na szybko. Jak macie jakieś dodatkowe pytania, mogę spróbować się dowiedzieć.