Ja tam samo jak Unicja chętnie z kimś razem w podróży ???? Kanas pewnie chętny może też kilka osób się znajdzie
Ja myślałem by samolotem z gdańska do poznania polecieć, a potem w pociąg się włożyć, ale loty za 99 ziko są tylko o 7 i 18, więc ni w ząb ni w oko nie pasuje.
Najprawdopodobniej będę jechać więc całą trasę pociągiem, z tego co widzę na dzień dzisiejszy wyglądało by to tak:
Elbląg 7:54--> Tczew 8.34
Tczew 9.44 --> Zbąszynek 14.32
Zbąszynek 15.25 --> Boszkowo 16.39
Ten pociąg Pawecki co do Zbąszynka jedzie, w tczewie jest 9.44, a w gd głównym 9.11
Więc jak wszystko wypali i będziemy jechać to zapraszam ????
Edit: chociaż jeszcze rozkminie może, by do gdyni z elbląga od razu nie pojechać gdyż ten pociąg na zbąszynek startuje właśnie z gdyni i by było full miejsc do wyboru. Obawiam się, że dosiadając się w tczewie, co najwyżej miejsce na korytarzu zostanie, bo będzie to nie dość, że wakacje to jeszcze piątek
Edit 2:
Policzyłem, i w pierwszej opcji bilet jak dla mnie (zniżka 37%) kosztuje 46,24, a w drugiej 54.55
Więc różnica znikoma, to jadę przez gdynie, przynajmniej pewne miejsce siedzące ????
W razie byś Pawecki rozkminiał pociągi, to w sumie jadąc tak, zamiast w zbąszynku, można by wysiąść w poznaniu i być pół godziny szybciej w boszkowie ale:
1) Wątpliwa sprawa, czy pociąg przyjedzie do poznania równo z zegarkiem w ręku
2) Nawet jak już się cud zdarzy, to słabo widzę akcję ogarnięcia drugiego pociągu w poznaniu na boszkowo w 5 min (bo tyle jest planowo na przesiadkę)