Na papierze to pewnie nawet i na 3 napastników ,ale to tylko kwestia nomenklatury i dwóm z nich bliżej będzie do skrzydłowych z formacji 4-4-2.
Nie ma opcji,żeby Gattuso zagrał na dwóch, w mniejszym lub większym stopniu "środkowych napastników",raczej będą się wymieniać na boisku i wcale nie jestem przekonany,że Piątek będzie pierwszym wyborem,wystarczy sobie przypomnieć z jakim bólem serca wystawiał Krzyśka do pierwszego składu Jurić,mam wrażenie,że Gattuso ma podobną, szeroko pojętą "wizję futbolu".
Mimo,że pierwszy krok na drodze Milanu do
LM został postawiony poprzez pozbycie się najlepiej opłacanego zawodnika który grał tam "za karę",to jednak przydałoby się zrobić kolejny i wymienić trenera.
A idealny kandydat jest moim zdaniem niedaleko,bo w Sassuolo,ok,rzut oka na tabele - dolna połówka,ale to jak gra Sassuolo to zupełnie inna bajka,aż chce się to oglądać ,a nie obecny Milan kreujący jedną sytuację na 2 mecze.
De Zerbi robi tam świetną robotę i dostrzegają to nawet w Barcelonie.
Co do liczby bramek Piątka byłbym ostrożny gdyż najprawdopodobniej nie będzie strzelał ani karnych (przynajmniej nie na początku) ani tym bardziej wolnych i moim zdaniem w tabeli strzelców na koniec sezonu znajdzie się za Milikiem,jest taki zakład nawet w LV bet,ale @1,95 minus podatek do dla mnie zbyt mało aby to zagrać.