bam14
Forum VIP
W świecie sportu wrze po wczorajszym meczu Malaga-Real, w którym to Jose Mourinho posadził Ikera Casillasa na ławce rezerwowych. Większość, jak nie wszyscy, kompletnie nie rozumieją tej decyzji. Dziwi mnie taka reakcja ludzi, bardzo. Zadam krótkie, ale treściwe pytanie, czy Iker jest święta krową ? Według mnie absolutnie nie jest. Uważam, że posadzenie go na ławce było dobrą decyzją. Oczywiście ktoś może powiedzieć, że wynik obnażył błąd 'The Special One', ale omówmy się, Adan nie miał w tym spotkaniu nic do powiedzenia. Może przy stracie trzeciej bramki mógł się lepiej ustawić, ale to nie był wielbłąd. Warto zagłębić się w kwestię taką, dlaczego legenda Realu grzała tyłkiem krzesełko ? Odpowiedź jest bardzo prosta. Casillas od dłuższego czasu prezentuje się zdecydowanie poniżej oczekiwań. Stwierdzenie, że jest bez formy nie będzie przesadą. W jego poczynaniach widać dużo niepewności i niezdecydowania. Wyczekiwałem takiego ruchu ze strony JM, bo wiedziałem, że wzbudzi on sporo kontrowersji. U mnie coach 'Królewskich' ma pełne poparcie. Niestety, jest pewien problem. Adan rzeczywiście nie gwarantuje spokoju, co nie zmienia jednak faktu, że zmiana była dobry posunięciem. Portugalczyk ma ból głowy i nie wiem, jak się go pozbędzie. Może być też tak, że władze pozbędą się jego, ale czy to spowoduje, że problem momentalnie zniknie ?