Ja tego nie nazywam niechęcią, gdyż nie ma do tego odpowiednich przesłanek. Ok w zeszłym sezonie Mou parę razy podczas konferencji się trochę zdenerwował gdy dziennikarze pytali go o powód wypożyczenia Lukaku, no ale chwile potem sam Belg dostarczył tego powodu mówiąc, ze to była jego decyzja. Co miała Chelsea zrobić? Trzymać go na sile niczym swego czasu Liverpool Suareza?
Juz pisałem, dla mnie Costa jest mniejsza niewiadoma w CFC niż Lukaku w niej. Każdy wie jak gra Romelu, każdy wie jak gra Chelsea. Co Chelsea miała zapewnić miejsce w wyjściowym składzie (a tego sie Belg domagal) mu, gościowi, który zbytnio nie pasuje do obecnego stylu? Wymagania absurdalne w nawiązaniu do wielkości klubu, ilości meczów no i umiejętności. To byłaby wielka głupota ze strony klubu Romka.
Co do Torresa to śmieszne tezy głosisz, gdyż to co piszesz równa się temu, ze trenerzy którzy go trenowali (a trochę ich było) nie wybierali najlepszych opcji a ta najlepsza dla Romka ?? No groteskowo to brzmi, również argument, ze marnuje setkę za setka. No tu również nie ma zbytnio co komentować, gdyż jest to populizm mający zdyskredytować jego już i tak marna pozycje i mowie to ja, jego antyfan.
Odniosę się jeszcze do Twych gdybań odnośnie pozostania Torresa. Jestem pewien, ze wpływu na jego pozostanie nie ma ani cena ani jego tygodniówka. Jeśli by tak było to trenerzy musieliby grac na szkodę klubu, a jakoś sobie tego nie mogę wyobrazić biorąc pod uwagę z kim już miał okazje Torri pracować. Bawi mnie niezmiennie wypominanie tej tygodniowki. Ciekawi mnie również ile osób spośród tego stada wie, ze koszulki z nazwiskiem Torres to czwarty wynik na świecie. Prześcigają go tylko Rooney, Messi i Ronaldo. Koszulki Torresa sprzedają się w około milionie egzemplarzy, najlepszy Rooney ma ich na koncie około milion sześćset. I tak zgoda, o ile z punktu widzenia sportowego nie ma zbytnio przesłanek by trzymać Torresa, o tyle już z punktu widzenia ekonomicznego one już występują nawet biorąc pod uwagę ta pensje.
Kwestia tych legend... Chyba masz mała wiedzę na ten temat, gdyż Cole jak i Lamps dostali propozycje nowych kontraktów, odeszli bo chcieli niemal jak Lukaku. Z tego co wiem kolejnej legendy czyli Cecha nikt nie wyrzucił. Faktem jest, ze Chelsea obecnie ma dwóch topowych bramkarzy i zapewne jeden z nich odejdzie i tutaj stawiam na Cecha, gdyż uważam, ze Kurtuła jest zwyczajnie lepszy, ale tu już będzie rywalizacja. No chyba, ze znowu zly Jose kogos odstawi za charakter lub wynoszenie informacji z szatni. Kto wie może zniszczy kolejna karierę niczym Ikerowi? Tylko czemu Carlo to kontynuuje? :razz: