Parę długo ode mnie bez większego opisywania.
Darwin Nunez poniżej 16.5 gola - 2.05/STS
Liverpool kocha Darwina, ja chyba też powoli zaczynam to czuć, ale jeszcze musi sporo upłynąć żeby Nunez był regularnie grającym zawodnikiem w 1 składzie. W moim odczuciu przy zdrowym Jocie będzie on dopiero 3 wyborem na "duże mecze", a nie zdziwię się, że będzie grał pół na pół z Firmino. Fabinho, Robo czy chociażby Thiago to piłkarze od, których teraz Klopp rozpoczyna budowanie składu, a przecież początki mieli trudne, bo trzeba zrozumieć system Kloppa i umieć w nim biegać. Diaz niby wszedł od razu, ale jak to się mówi "wyjątek potwierdza regułę". Dla mnie linia mocno przesadzona i spodziewam się około 16 bramek Nuneza.. ale we wszystkich rozgrywkach.
Halland poniżej 24.5 gola - 1.9/STS
Chora linia.. Ostatni sezon kiedy zawodnik strzelił minimum 25 bramek to sezon 17/18, gdzie Salah pobił rekord strzelecki PL i włożył 32 gole, a do tego Kane miał 25 bramek. Pamiętacie fenomenalny sezon Salaha w poprzednim sezonie czy niesamowitej wiosny w wykonaniu Sona obaj Ci zawodnicy strzelili 23 gola. Strzelić 25 bramek w PL do tego w debiucie gdzie uczysz się systemu gry jest w moim odczuciu niewykonalne. Znacie magiczne koło rotacji Pepa? Myślę, że to kolejny argument dla, którego Norweg będzie miał mniej szans na strzelanie goli. Imo linia o 4 za duża.
Sterling król strzelców - 33/fortuna
Sterling powyżej 13.5 gola - 1.9/STS
Bardzo długo szukałem jakiegoś niekonwencjonalnego typu, bo jakoś nie jaram się graniem Hallanda czy Salaha, bo mam wrażenie, że te bramki rozłożą się na paru zawodników. Jest Cris po kursie 18 i zapewne będę to próbował po tym kursie jeżeli będzie grał. Zjeżdżając jednak w ofercie buka dostrzegłem Pana Sterlinga po tak niesamowitym kursie, że głupio mi tego nie zagrać za 50zł. Chelsea aktualnie bez typowej "9" i podejrzewam, że Anglik będzie grał albo na jednej z dwóch "10" albo jako fałszywa "9". Liczby z 5 ostatnich sezonów: 13, 10, 20, 17, 18. Prawie 16 goli na sezon, więc sporo. Jeżeli uda mu się powtórzyć najlepszy sezon czyli 20 bramek to powinien się zakręcić w topce, a być może nawet wywalczyć złotego buta.