>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Luźna dyskusja Dyskusje o Ekstraklasie w sezonie 2024/2025 - Newsy, Transfery, Zakłady długoterminowe

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Prince de Belial Baqu oo widzisz to niewiedzialem, ze z niego takie ziółko.

A tym czasem problemów Lechii Gdańsk ciąg dalszy…

Organy licencyjne PZPN zobowiązały Lechię Gdańsk do spłaty zaległości. Jeśli beniaminek Ekstraklasy nie spłaci w ciągu tygodnia kwoty około 2,4 mln zł, zostanie ukarany - w skrajnym wypadku nawet odebraniem licencji. Najbardziej prawdopodobne są ujemne punkty, którymi Lechia zostałaby ukarana, ale w...sezonie 2025/26.

Pytanie czemu od sezonu 25/26?!

M 4,2K

Mietek006

Użytkownik
Motor - Raków under faul 27,5 w forbecie jest kurs 1,8. W ubiegłym roku w pucharze tylko 19 fauli, między tymi ekipami. Sędzia pod under fauli. Kilka razy widziałem mecze Motoru w 1 lidze i u nich z fauli to dostosowują się do przeciwnika. Jak rywal gra spokojnie, to i oni nie szaleją z faulami. Pytanie jak Raków zagra za Papszuna. Co sądzicie o tym becie?

Otrzymane punkty reputacji: +807
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Rafał Strączek odchodzi z Bordeaux! Nowym klubem bramkarza będzie GKS Katowice!

K 2K

kfjatek

Użytkownik
W pierwszej kolejce wygrała cała top5, tj. Jagiellonia, Legia, Lech, Raków, Pogoń. I to wszyscy w co najmniej różnicą dwóch goli. Ładne taśmy musiały podchodzić. Ewentualnie Śląsk mógł zawalić Januszową taśmę. Dawno nie spotykana sytuacja w Ekstraklasie

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
W pierwszej kolejce wygrała cała top5, tj. Jagiellonia, Legia, Lech, Raków, Pogoń. I to wszyscy w co najmniej różnicą dwóch goli. Ładne taśmy musiały podchodzić. Ewentualnie Śląsk mógł zawalić Januszową taśmę. Dawno nie spotykana sytuacja w Ekstraklasie
Można powiedzieć, że faworyci nie zawiedli. Jestem ciekaw jak będzie to wyglądać dalej, bo jeśli dalej cała piątka będzie bić zespoły z dołu tabeli, to tak naprawdę mistrzostwo rozstrzygnie się nam miedzy tymi drużynami, które będą grały bezpośrednie mecze z sobą.

K 75,7K

krzepki89

Użytkownik
jak na moje nie ma co do tego podchodzić, bo 4 z 5 zespołów grały u siebie a więc tak Jaga dostała prawie beniaminka Puszcze, Legia ma patent na Zagłebie + czerwo, Lech ( karny był) ale gra nie powalała, a Górnik rozpsrzedany, Raków z Motorem , który też czekał długo na ekstraklase etc. + oprocz Wisły nikt nie grałw pucharach , zacznie Jaga grać w pucharach to zobaczymy, bo o ile trafili wyjazd na litwe , to jak trafia jakis ciezki wyjazd to bedize przekładanie itd, a kadra Jage nia ma na dwa mecze w tyg.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Górnik wypadł wczoraj mega słabo. Zabrakło dosłownie wszystkiego i znowu zaliczamy falstart. Niewiem kiedy to zacznie wszystko trybić, bo wyprzedając 3/4 składu można było się spodziewać takiego wyniku i gry, ale człowiek mimo wszystko się łudził..

Górnik Zabrze na inaugurację czterech ostatnich sezonów:
-2021/22 Pogoń Szczecin 2:0 Górnik Zabrze (J.Urban)
-2022/23 Górnik Zabrze 0:2 Cracovia (B.Gaul)
-2023/24 Górnik Zabrze 0:2 Radomiak Radom (J.Urban)
-2024/25 Lech Poznań 2:0 Górnik Zabrze (J.Urban)

Ostatnia edycja:
psychol32 491,4K

psychol32

Użytkownik
W poprzednim sezonie Lech Legia Pogoń i Raków wygrały swoje mecze w pierwszej kolejce. Kolejna taka sytuacja miała miejsce w 9 kolejce.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Ciekawy transfer w Lublinie.
Sergi Samper były zawodnik FC Barcelony już oficjalnie nowym piłkarzem Motoru Lublin. Umowa do czerwca 2025 roku.

Waldi1979 2,1M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Filip Jagiełło ma trafić z Genoi do Lecha, już jest podobno w Poznaniu, jeżeli przejdzie testy medyczne to w tygodniu ma zostać ogłoszony jako nowy zawodnik Kolejorza.

Otrzymane punkty reputacji: +802
Prince de Belial 1,5M

Prince de Belial

Forum VIP
Warto wspomnieć skąd powód tej decyzji

"– To, czy Jakubik wróci do sędziowania, zależy od tego, czy popełnił czyny, o których PZPN został poinformowany przez prawnika osoby podającej się za poszkodowaną, czy takich czynów nie popełnił – twierdzi osoba będąca blisko władz PZPN."

Chłop musiał zrobić coś grubego jeżeli sprawa wróciła jak bumerang i z tego co piszesz zakończyła się dla niego negatywnie.

"Najpierw osoba niewinna i prawdopodobnie bardzo poszkodowana w tej sprawie została źle potraktowana przez związek. Tyle mogę powiedzieć. Dopiero potem, jak się okazało, że PZPN nie sprawdził podstawowych faktów, nie zweryfikował tego, co powinien sprawdzić na samym początku przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji, i gdy pojawiło się zagrożenie, że może być podwójnie gruba afera, dopiero wtedy zaczęło się badanie sprawy jak należy. Dlatego potem zapadły decyzje odwrotne, sprzeczne z wcześniejszymi. PZPN w ten sposób przyznał się do błędu, ale i tak było jasne, że ktoś w związku dał potężną plamę."

Jedyne co mi przychodzi do głowy to molestowanie seksualne albo mobbing ?

Zrobiłem mały research i widzę że w przeszłości sędziował z Pauliną Baranowską.
ibis ibis - niestety miałem rację :(

1000002671.jpg

krzysiek74 166K

krzysiek74

Użytkownik
Top 5 frekwencja w Polsce na ligowych boiskach w miniony weekend:

Wisła Kraków-Ruch Chorzów 3:1 (22 217)
Widzew Łódź-Śląsk Wrocław 0:0 (17 663)
Pogoń Szczecin-Stal Mielec 1:0 (17 169)
Lechia Gdańsk-Zagłębie Lubin 1:1 (12 740)
Korona Kielce-Cracovia 0:2 (11 931)

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
ibis ibis - niestety miałem rację :(

Pokaż załącznik 44767
Powiem Ci, że grubo. Najpierw dwóch pijanych chodzi z znakiem drogowym, a teraz ta akcja.
Niewiem w jakie słowa to obrać ale ciekaw jestem ile dostanie zawieszenia.

Do góry Bottom