Ji Dong-won piłkarzem Sunderlandu
Sunderland pozyskał Ji Dong-wona z Chunnam Dragons. Kwoty transferu nie ujawniono.
20-letni napastnik podpisał 3-letni kontrakt z Czarnymi Kotami. Reprezentant Korei Południowej ma na koncie 11 występów w drużynie narodowej, w której zdobył 6 bramek, w tym cztery podczas niedawnego Pucharu Azji.
Ji Dong-won występował już w przeszłości w Anglii. W sezonie 2007/2008 spędził krótki okres czasu w Reading.
Craig Gardner zagra w Sunderlandzie
Sunderland sfinalizował transfer Craiga Gardnera z Birmingham City.
24-letni pomocnik związał się z Czarnymi Kotami 3-letnią umową. Pomimo spadku z
Premier League, Gardner spisywał się nieźle w Birmingham. Był najlepszym strzelcem drużyny z 11 bramkami na koncie. Pomógł także ekipie wygrać
Puchar Ligi.
- To niesamowite, gdy tylko dowiedziałem się o zainteresowaniu Sunderlandu od razu wiedziałem, że tam zagram - mówi piłkarz - Sporo dobrego słyszałem o Stevie Brucie i jego sztabie, a takżęe o prezesie klubu.
- Ambicje klubu odpowiadają moim, więc grzechem było odmówić - dodał.
Mehdi Abeid zawodnikiem Newcastle
Newcastle United pozyskał utalentowanego Francuza, Mehdi Abeidiego z Lens.
18-letni pomocnik podpisał ze Srokami 5-letni kontrakt, po tym jak pokazał się ze świetnej strony podczas testów.
- Jesteśmy zachwyceni, że udało się go pozyskać - przyznał menedżer drużyny rezerw, Peter Beardsley - To wielki talent i ma świetlaną przyszłość przed sobą.
Mehdi Abeid jest czwartym piłkarzem pozyskanym przez Newcastle tego lata. Wcześniej do klubu trafili Yohan Cabaye, Sylvain Marveaux i Demba Ba.
Steven Caulker zagra w Swansea
Obrońca Tottenhamu, Steven Caulker w najbliższym sezonie będzie występował w ekipie beniaminka
Premier League, Swansea City na zasadzie wypożyczenia.
19-letni piłkarz w ostatnim sezonie występował na wypożyczeniu w Bristol City, gdzie zbierał pozytywne recenzje.
- Jesteśmy zachwyceni, że udało nam się dojść do porozumienia z Tottenhamem w sprawie Stevena Caulkera - powiedział prezes Swansea, Huw Jenkins.
W oparciu o pilka.pl