>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje nt. angielskiej piłki nożnej

Status
Zamknięty.
G 0

gosztu

Użytkownik
Mourinho to bardzo prawdopodobny kandydat, ale ostatnimi czasy &quot;transfery&quot; w piłce są jak brazylijskie telenowele... nigdy nie wiesz, kto z kim się spiknie ;)

auroksreno 763

auroksreno

Użytkownik
Orientacyjne kursy na faworytów:
Moyes 1,3
Mourinho 5
Klopp 17
Solskjaer 30

Moyesa bliżej nie znam. Moim zdaniem Klopp byłby fatalnym wyborem, angielska mentalność piłkarska to nie jego bajka.

W Coralu jest też Howard Webb po kursie 1000 jakby ktoś reflektował :grin::grin:

hansa 5,2K

hansa

Użytkownik
Gdzie tam Mourinho, sam mówił, że odejdzie tam gdzie go chcą i logiczne że miał na myśli Chelsea. Nie raz, nie dwa podpadł kibicom Manchesteru i byłoby tak jak z Benitezem w The Blues.

kuba86 2K

kuba86

Użytkownik
Wracam do domu, patrzę, Sir Alex odchodzi na emeryturę.
Najgorsza wiadomość od kiedy jestem kibicem Red Devils, czyli od paru dobrych lat, może nawet nastu. Koniec pewnej epoki, coś się skończyło.
To już nie ten sam Manchester wg mnie, byle kto zostanie trenerem, będzie pod ogromną presją, nikt chyba nie osiągnie tyle co Boss.
Nie pozostaje teraz nic jak podziękować mu za te 26 wspaniałych lat w czerwonej części Manchesteru, dziękuję Boss :!:
PS. Przypominam, że kiedyś Rooney krzyknął w stronę Moyesa, że nigdy w życiu nie zagra w jego drużynie, więc jak przyjdzie David to kto wie co będzie z Wazzą.

edyp 186

edyp

Użytkownik
Wg mnie jedyną rozsądna decyzją będzie sprowadzenie Mourinho. Moyes jest może i solidnym szkoleniowcem i zna ligę angielską na wylot, ale ile on ma na koncie meczy w Champions League? Odpowiadam - 0. Czy to aby na pewno byłaby dobra decyzja sprowadzać takiego trenera na ławkę tak wielkiego klubu? Moim zdaniem nie. Do tego jak kolega wyżej napisał spowodowałoby to konflikt na linii Rooney-trener. Klopp z kolei nie po to budował z Borussii tak mocny klub, aby wreszcie gdy jest z nim prawie na szczycie go opuścić. A Mourinho? Owszem powiedział, że chce iść tam gdzie go kochają, ale czy miał na myśli Chelsea? Moim zdaniem nie, chodziło tutaj bardziej o Anglię. Jose wypowiadał się kiedyś, że grał już w 4 różnych ligach, z każdą zdobył Mistrzostwo Kraju i po Realu chce przejąć klub na dłużej niż 2-4 lata. Chce stabilizacji, czyli dokładnie tego samego co United po odejściu Fergusona. Poza tym on jedyny sprosta presji, która spocznie na nim jako zastępcy wielkiego Fegusona. No i po cichu marzę o tym, że Jose pociągnąłby ze sobą do United Cristiano... ????

massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
Najpiert myślałem że żartujecie z tym że Mourinho pójdzie do MU, ale widze że jednak nie. Prędzej Klopp zostanie trenerem Legii niż Mourinho pójdzie do MU. Trenował Inter, nie poszedłby do Milanu. Trenuje Real, nie pójdzie do Barcy. Może jeszcze Moyes zostanie trenerem The Reds? Mourinho w Manchesterze można umieścić na liście absurdów.

auroksreno 763

auroksreno

Użytkownik
Najpiert myślałem że żartujecie z tym że Mourinho pójdzie do MU, ale widze że jednak nie. Prędzej Klopp zostanie trenerem Legii niż Mourinho pójdzie do MU. Trenował Inter, nie poszedłby do Milanu. Trenuje Real, nie pójdzie do Barcy. Może jeszcze Moyes zostanie trenerem The Reds? Mourinho w Manchesterze można umieścić na liście absurdów.
Jakieś herezje waćpan opowiadasz.
Mourinho pracował w Barcelonie i jakoś poszedł do Realu.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Jeszcze nie potwierdzone dziwi się że biorą człowieka który w Evertonie nie osiągnął za wiele a dostaje klub kompletny, Wydaje mi się że wybór mógł paść na Ole ... Nieźle sobie radzi w Norwegii (Molde) Może udałoby mu się zrobić karierę tutaj w dodatku lubiany przez kibiców.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Jeszcze nie potwierdzone dziwi się że biorą człowieka który w Evertonie nie osiągnął za wiele a dostaje klub kompletny, Wydaje mi się że wybór mógł paść na Ole ... Nieźle sobie radzi w Norwegii (Molde) Może udałoby mu się zrobić karierę tutaj w dodatku lubiany przez kibiców.
Nic nie osiągnął? No może nie kolekcjonował pucharów jak Ferguson ale nie oszukujmy się różnica potencjałów obu zespołów jest raczej inna. Z tego co miał i tak zrobił dużo, a jakby był słabym trenerem to raczej nie pracowałby tak długo w najlepszej lidze świata, prowadząc jeden klub... Jakby Fergusonowi co roku sprzedawali najlepszych piłkarzy i miałby budżet na poziomie Moyes&#39;a to raczej w MU nie byłoby tak różowo.

raiders 164

raiders

Użytkownik
CO do tej najlepszej ligi świata to mozna ostro polemizować .. raczej najbogatszej to tak .Najlepsza to ona była 5 lat wstecz .
z innego forum :
Największym sukcesem Moyesa był awans do LM parę lat temu i regularne plasowanie się w tabeli wyżej od Looserpoolu w ostatnich latach mimo dużej różnicy w posiadanym budżecie. Ferguson już od kilku lat powtarzał, że widzi go jako swojego następcę i jego zdanie przy wyborze nowego trenera pewnie było decydujące. Jeszcze przez kilka lat będzie mógł w ten sposób częściowo kierować klubem, bo zagraniczny manager nie życzyłby sobie wpieprzania się w jego pracę.
Ktoś kiedyś powiedział, że mistrzostwo kraju zdobywa się zbierając regularnie punkty z leszczami (czyli z kopiącymi się po czołach drewniakami ze Stoke czy Norwich) i Moyes to opanował z przeciętnym Evertonem bardzo dobrze. Inna sprawa to jego bilans spotkań z wielką czwórką :
Arsenal - 3W / 5D / 14L
United - 3W / 5D / 14L
Liverpool - 3W / 7D / 12L
Chelsea - 3W / 8D / 11L
To nam daje 52 punkty na 264 możliwe do zdobycia. Jeszcze lepiej się przedstawia bilans na boiskach tych klubów :

16 punktów na 129 do zdobycia :grin:

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
PS. Przypominam, że kiedyś Rooney krzyknął w stronę Moyesa, że nigdy w życiu nie zagra w jego drużynie, więc jak przyjdzie David to kto wie co będzie z Wazzą.
A mi to sie podoba może w końcu zaczniemy grać zawodnikami a świętymi krowami typu Rooney czy Valencia... Ferguson będzie dyrektorem wykonawczym United a więc nie zostawił klubu na pastwę losu... w sumie po głębszych przemyślenia decyzja wydaje się słuszna... osiągnał historyczną 20th do tego Gill będzie szefem FA a więc potrzebny był wybór dyrektora wykonawczego, a sam Sir Alex i tak nosił się zamiarem odejścia i dobrze się stało... odchodzi w glorii chwały bez zbędnego szumu. Moyes moim zdaniem to bardzo dobry wybór, najlepszy z możliwych bo Mou jest chimeryczny, Klopp dla mnie ma swoje 5 minut i tyle.
I najważniejsze co może być będzie walka, walka i walka i na boisku i na treningu. Ferguson zdecydował, namaścił następce a my musimy to zaakceptować bo nie oszukujmy się wybierając kogokolwiek wybrał według siebie najlepszego z możliwych
Dzięki Alex

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Oficjalnie: David Moyes nowym menadżerem United!
Podpisał kontrakt na 6 lat, mam nadzieje, ze zostanie na wiecej ????
zródlo: kilka angielskich portali ????

rockstar 3

rockstar

Użytkownik
Zobaczymy pożyjemy co zrobi z naszym klubem ;) Man nadzieję że morale drużyny na spadną w następnym sezonie.
PS: Po cichu liczę że MU kupi kompetentnego ŚP ????
BTW Nie można go skreślać po kilku nieudanych meczach !

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
PS: Po cichu liczę że MU kupi kompetentnego ŚP
Rozumiem że Carrick to jest przeciętniak?

Jak dla mnie Moyes będzie tylko marionetką i nie będzie miał pełnej władzy w MU, jeszcze nie zaczął pracy, a już mu Ronaldo chcą ściągnąć...

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Moyes to nie jest koleś który da sobie coś narzućić.Charakterem jest mega podobny do Fergiego. Ma sporo czasu, aby sobie poukładac zespół personalnie. Duze zmiany się szykują. Pewnie odejdzie Rooney, jest kasa na tranefry na pewno przyjdzie 2,3 naprawde wartościowych zawodników.
Tak Carrick to średniak, ma dobry sezon, ale na tej pozyji powinnien grać ktoś bardzij kreatywny, Miechael gra zbyt pasywnie.
A znasz trenera, który nie chciałby Ronaldo w składzie?!
Ja ma mandzieje, ze kupic z Evertony Felainiego. Oj ciekawe lato się kroi na OT...

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Proponuje kibicom każdej drużyny aby bali się swoją... Manchester United jak kupował zawodnika to przyglądał mu się minimum od dwóch sezonów więc obecny trener to nie przypadek ale zamierzone działania a do tego w jak pięknym stylu pozyskujemy nowego szkoleniowca, obytego w Anglii i to za free... skoro David był oddany Evertonowi i z taki niskim budżetem robił swoje to aż strach się bać co zrobi z United

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom