robson_26
Forum VIP
Kosmiczne rzeczy opowiadasz. GP = mistrzostwa świata, zawsze będą ponad IME. Nagrody w GP wiadomo są śmieszne i nikt dla kasy z GP nie jedzie, a dla kontraktów od sponsorów.Zks szczerze ?? Jak dla mnie BSI wbiło sobie gwóźdź do trumny... moim zdaniem więcej zawodników wybierze SEC niz GP. W GP zeby wyjść na plus finansowy zawodnik musi zdobywać koło 12 pkt. Słyszałem że w SEC natomiast są niezłe pieniądze dla zawodników. Nie chce rzucać tu dokładnymi kwotami żeby nie wprowadzać nikogo w błąd ale tak gdzieś wyczytałem jak zawody się zaczynały. Drugim minusem GP jest duża ilość turniejów. W SEC będzie chyba 6 w tym roku z tego co pamiętem i jak dla mnie ilość ta jest ok. I robienie zawodów w miejscach gdzie takiej rangi imprez dawno nie było: Togliatti ( pełne trybuny), Rzeszów to samo.... ciekaw jestem bardzo jak sytuacja się rozwinie ale jak dla mnie wygląda to conajmniej komicznie i żeby BSI z tą decyzją się nie przeliczyło...
Duża ilość turniejów to wada? :grin: Zobacz F1, gdzie systematycznie od kilku sezonów ilość Grand Prix jest powiększana. Więcej turniejów, większa kasa, więcej czasu antenowego, więcej rywalizacji, więcej emocji itd.