>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje na temat piłki w Niemczech - newsy, transfery 2013/2014

Status
Zamknięty.
marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik

W obu zakładach skłaniałbym się ku opcji NIE, niemniej jednak wolę zapytać i Was, drodzy eksperci o zdanie. Czy takie zagranie ma sens? Wielu kandydatów na króla strzelców, prócz Roberta, i jeszcze ta jedna bramka przewagi. Nie jest to zbyt przekonujące. A drugie? Overvalue.
Wziąłbym pierwsze &quot;nie&quot;. Moim zdaniem króla zgarnie Mandżukić. Dlaczego? Dlatego że Bayern strzelając każdemu po 5,6 bramek nabije mu statystyk a Wczorajszy mecz pokazał że Muller na szpicy to słaba opcja, tak więc Bayernowi prócz Chorwata zostaje tylko Pizarro, ale czy on wytrzyma 90 minut, nie wiadomo.
Lewandowskiemu ubył Kuba, który przy dośrodkowaniach jednak zawsze wyszukiwał Roberta ???? KieBling póki co się nie liczy ale to kwestia fatalnej formy Bayeru, Huntelaar jeśli zdrowie dopisze też postrzela, ale już teraz traci sporo, Ramos to już raczej swoje zrobił, podobnie jak cała Hertha.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Dla mnie super opcja, sympatyczny facet, ale ma to swoje minus. Hajto był jego podopiecznym, więc przygotujcie się na powtórne odtworzenie jego opowieści.

Wziąłbym pierwsze &quot;nie&quot;
Też bym dal na nie, jak Bayern dalej będzie tak strzelał, to nawet Mandżukić nie musi być najlepszym strzelcem, bo w sumie Gotze, Robben itd. to po kilka bramek na mecz mogą odrabiać.

W Dortmundzie znaleźli już następcę Lewandowskiego

Już wiadomo, kto w przyszłym sezonie zastąpi w Dortmundzie Roberta Lewandowskiego. BVB dogadało się z Herthą Berlin w sprawie transferu napastnika Adriana Ramosa. Według niemieckich mediów, Kolumbijczyk będzie zarabiał rocznie 2,8 miliona euro. Jego umowa z Borussią Dortmund ma obowiązywać do 30 czerwca 2017 roku.

Według niemieckiego „Bildu”, porozumienie pomiędzy Borussią a Herthą zostało już osiągnięte. Klub z Signal Iduna Park zapłaci za snajpera Adriana Ramosa osiem milionów euro. To niewiele biorąc pod uwagę klasę Kolumbijczyka. W tym sezonie napastnik Herthy zdobył w Bundeslidze 15 bramek czyli tyle samo, ile Lewandowski. Dlaczego w takim razie Hertha zgodziła się na tak niską sumę odstępnego? Wszystko dlatego, że Ramosowi za rok kończy się kontrakt i to ostatni moment na sprzedaż 28-letniego zawodnika.

futbol news

adrian0 374

adrian0

Użytkownik
Kluby Bundesligi odrzuciły technologię goal-line!
Niemieckie kluby piłkarskie z dwóch najwyższych klas rozgrywkowych w tym kraju opowiedziały się przeciwko wprowadzeniu technologii goal-line, pozwalającej ocenić, czy piłka przekroczyła linię bramkową.
Technologia jest już stosowana w niektórych ligach, m.in. w angielskiej Premiership. O wprowadzenie tej nowinki apelował Bayern Monachium, popierali ją także sędziowie, ale większość drużyn miała inne zdanie.
- Mogę ogłosić, że kluby pierwszej i drugiej Bundesligi nie zdecydowały się na wprowadzenie tej technologii - przyznał w poniedziałek prezes Niemieckiej Ligi Piłkarskiej (DFL) Reinhard Rauball.
Tylko połowa z klubów niemieckiej Bundesligi opowiedziała się za nowym rozwiązaniem, natomiast w 2. Bundeslidze - zaledwie trzy z osiemnastu (potrzebna była większość 2/3 głosów).
sport.pl

maite-radar 25,5K

maite-radar

Użytkownik
Odnośnie powyższego newsa to trzeba przyznać, że się spodziewałem.
Warto przeczytać tego newsa -&gt; http://www.***********/news/19065-N...hwile_pewnie_znowu_objawi_sie_jakis_Kiessling
Krótko, acz treściwie skrytykowane po prostu idiotyczne decyzje niemieckiej federacji.
Korzystając z okazji wtrącę jeszcze swoje trzy grosze odnośnie zakładu zastanego w Betsafe, a raczej zapytam się Was co sądzicie o graniu takiego wydarzenia. Mianowicie:
Czy Bayern przegra spotkanie w Bundeslidze w tym sezonie?
TAK - 2,15
NIE - 1,60
Jakiś wyjazd w końcówce sezonu...powinni odpuścić, bardziej to skłania mnie ku opcji porażki (2,15)

Guardiola z Bayernem świętuje, a Klopp gratuluje

Trener Bayernu Monachium Josep Guardiola po wygranym meczu 27. kolejki Bundesligi z Herthą Berlin 3:1, co pozwoliło Bawarczykom sięgnąć po 24. tytuł mistrza Niemiec, podziękował klubowi za możliwość pracy z zespołem. Sukcesu Bayernowi pogratulował trener Borussii Dortmund, Jürgen Klopp.
Zdaniem Guardioli, trzeba cieszyć się chwilą triumfu, tym bardziej, że Bayern mistrzostwo zapewnił sobie mistrzostwo siedem kolejek przed zakończeniem sezonu, nie przegrywając dotychczas żadnego meczu. – Cieszę się, że to nam się udało – powiedział oficjalnej klubowej stronie internetowej trener Bayernu. – To, co ważne, kolejny tytuł dla tego klubu. Rozgrywamy wspaniały sezon, gratulacje dla wszystkich. Zjemy wspólny obiad i poświętujemy. Czego potrzeba, aby cieszyć się tym razem. Ogromne podziękowania dla klubu za możliwość bycia tutaj i trenowania tych wspaniałych piłkarzy.
Trener Borussii Dortmund, Klopp złożył po bezbramkowych derbach Zagłębia Ruhry z Schalke Gelsenkirchen gratulacje Bayernowi za ponowne zdobycie mistrzostwa Bundesligi. – To niewiarygodne, co tam zostało zburzone. Aby to dostrzec, faktycznie trzeba teleskopu. Było to fantastyczne osiągnięcie, gratulacje – oznajmił Klopp telewizji Sky.

Bayern wygrywając we wtorkowy wieczór 3:1 z Herthą zdobył mistrzostwo siedem kolejek przed finiszem rozgrywek – tak wcześnie, nie dokonał tego jeszcze żaden inny zespół w historii Bundesligi. Borussia Dortmund, triumfująca w 2011 i 2012 roku, zajmuje drugie miejsce z 25 punktami straty do Bawarczyków.

Futbol news

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Korzystając z okazji wtrącę jeszcze swoje trzy grosze odnośnie zakładu zastanego w Betsafe, a raczej zapytam się Was co sądzicie o graniu takiego wydarzenia. Mianowicie:
Czy Bayern przegra spotkanie w Bundeslidze w tym sezonie?
TAK - 2,15
NIE - 1,60

Jakiś wyjazd w końcówce sezonu...powinni odpuścić, bardziej to skłania mnie ku opcji porażki (2,15)
Oto terminarz (pogrubione dom)
Hoffenheim Augsburg Dortmund Braunschweig Werder HSV Stuttgart

Z porażką może być ciężko, remis na pewno gdzieś złapią (Augsburg najprędzej imo) ale ja bym jednak grał na NIE. Guardiola będzie na pewno rotować składem, ale nie wyobrażam sobie porażki u siebie z BVB no bo umówmy sie, tylko oni i wspomniany Augsburg mogą wygrać z rezerwowym składem Bayernu.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Sami Hyypiä ze skutkiem natychmiastowym przestał pełnić funkcję szkoleniowca Bayeru Leverkusen. Do końca sezonu drużynę poprowadzi Sascha Lewandowski - poinformowała oficjalna strona internetowa klubu.
40-letni Sami Hyypiä - były reprezentant Finlandii i obrońca m.in. Liverpoolu - trenował &quot;Aptekarzy&quot; od kwietnia 2012 roku. W poprzednim sezonie pomagał mu właśnie Sascha Lewandowski, który później odszedł do pracy z juniorami.
Bayer uległ wczoraj na wyjeździe HSV. Nadal zajmuje czwartą pozycję, ale w tej kolejce mogą go wyprzedzić Wolfsburg i M&#39;gladbach.

eurofutbol.pl

A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
Nie wiem, czy ten temat był tu kiedyś poruszany, ale zastanawia mnie już od bardzo długiego czasu to, czym kierują się niemieccy sędziowie przy ustalaniu doliczonego czasu gry? Pierwsza rzecz to praktycznie ustawowe 3 minuty gry przy wykorzystaniu kompletu zmian, licząc po 30 sekund na każdą. W Niemczech w 90% meczów mamy 2 minuty. To po pierwsze.
Po drugie, czas doliczony przy kontuzjach. Gdy mamy na boisku urazy lub pseudourazy, gdzie zawodnik jest opatrywany i schodzi z boiska, prawie nigdy sędzia nie dolicza więcej niż 3 minuty, nawet, gdy takich sytuacji w meczu jest więcej.
Po trzecie. Przypominają mi się 2 sytuacje. Jedna polegała na tym, że jeden z graczy doznał kontuzji już w trakcie doliczonego czasu i leżał na boisku ok. 2 minut, po czym sędzia wznowił grę i zakończył mecz po upływie jeszcze dodatkowych 40 sekund.
Druga to dzisiejszy mecz Herthy z Hoffenheim. Bramkarz gości złapał kontuzję i zanim go zmieniono, minęło ok. 4 minut. Sędzia doliczył 4 minuty i na koniec nie pozwolił nawet wykonać rożnego.
Nasuwa mi się pytanie, co jest powodem takich debilnych zaleceń w niemieckim sędziowaniu, bo nie wierzę, że każdy sędzia w Niemczech ma taki indywidualny styl sędziowania. Wiadomo, że czasami może zabraknąć tej 1 czy 2 minut, aby zmienić wynik i uważam, że w tej kwestii powinno się mierzyć czas przerw i doliczać realną liczbę minut, a nie wyssaną z palca.

nikefootball 779

nikefootball

Użytkownik
@alex.bp
Czasami sędziowie widząc że już nic nie wydarzy się w spotkaniu olewają ten doliczony czas. Nie powinno tak być ale np. wczoraj w meczu Realu Sociedad z Realem Madryt była podobna sytuacja jaką opisujesz - sędzia doliczył ileś tam minut ale po chwili zakończył zawody bo pewnie stwierdził że przy wyniku 0:4 nie ma sensu ciągnąć tego dalej.
Założenie jednak jest takie że sędzia dolicza minimalną ilość czasu utraconą z powodu wystąpienia nienormalnych przerw w grze co oznacza że zawody mogą potrwać dłużej ale nie krócej. Zobowiązany jest również do doliczenia straconego czasu wynikającego z kontuzji zawodnika (również wtedy kiedy leci już doliczony czas).

A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
Jasna sprawa, że nie ma sensu ciągnąć meczu przy np. 5-0. Ale w Niemczech w wielu meczach na styku jest taka sytuacja, jak opisałem wyżej i dziś było tak samo.

nikefootball 779

nikefootball

Użytkownik
W takim wypadku rzeczywiście jest to błąd i nie powinno mieć to miejsca tym bardziej że jeśli jest tak jak mówisz, czyli mecz na styku, to niepotrzebnie może stworzyć się zamieszanie na linii zawodnicy, trenerzy, kibice -&gt; sędziowie (czy też patrząc na nas czyli obstawiających gdzie niekiedy każda minuta a nawet akcja decyduje o wejściu, bądź też nie danego typu)

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
W takim wypadku rzeczywiście jest to błąd i nie powinno mieć to miejsca tym bardziej że jeśli jest tak jak mówisz, czyli mecz na styku, to niepotrzebnie może stworzyć się zamieszanie na linii zawodnicy, trenerzy, kibice -&gt; sędziowie (czy też patrząc na nas czyli obstawiających gdzie niekiedy każda minuta a nawet akcja decyduje o wejściu, bądź też nie danego typu)
To nie błąd sędziego tylko standard. BL charakteryzuje się niską liczba doliczonych minut i nie jest to od tego sezonu, tylko od lat – każdy zdążył się przyzwyczaić. Teraz doliczają 2 minuty, jeszcze 2 sezonu temu 90% spotkań kończyło się po 1 doliczonej minucie.

nikefootball 779

nikefootball

Użytkownik
To nie błąd sędziego tylko standard. BL charakteryzuje się niską liczba doliczonych minut i nie jest to od tego sezonu, tylko od lat – każdy zdążył się przyzwyczaić. Teraz doliczają 2 minuty, jeszcze 2 sezonu temu 90% spotkań kończyło się po 1 doliczonej minucie.
Czyli jest to błąd bo tak nie powinno być. Dolicza 2-3 minuty i o tyle minimalnie te spotkanie ma trwać. Ja szczerze powiedziawszy nie zwróciłem uwagi na taką praktykę w BL. Wiem że w tej lidze sędziowie mają ogromną swobodę. Technicznie każdy obserwator w polskiej lidze przyczepiłby się zwłaszcza do asystentów którzy machają chorągiewką jak im się podoba a przecież mówimy o jednej z najlepszych lig na świecie. U nas naprawdę starsi, zasłużeni sędziowie postępują tak jak w Niemczech w najwyższej klasie rozgrywkowej ;)

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Moim zdaniem mają takie zalecenie. Kilku niemieckich arbitrów sędziuje w LM, czy międzynarodowych i tam normalnie 3 i więcej minut jak trzeba. Więc nie jest to na pewno tak, że robią to wbrew przepisom.
Zresztą sędziowanie w BL stoi na bardzo wysokim poziomie, w mojej opinii stosunkowo popełniają najmniej błędów ze wszystkich czołowych lig. Jestem w stanie sobie przypomnieć błędne decyzje, które wpłynęły na wynik, ale nie ma tego wiele.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Sebastian Rode podpisał dziś czteroletni kontrakt z Bayernem Monachium.
23-latek do ekipy z Bawarii przenosi się na zasadzie wolnego transferu. Po tym sezonie wygasa bowiem jego umowa z Eintrachtem Frankfurt, w którym gra od 2010 roku.
Młodzieżowy reprezentant Niemiec, grający na pozycji obrońca lub pomocnika, w obecnych rozgrywkach rozegrał 28 spotkań, w których zanotował jedno trafienie i zaliczył cztery asysty.
Pod koniec lutego Rode doznał kontuzji chrząstki stawowej w kolanie, która wykluczyła go z gry do końca sezonu.
eurofutbol.pl
Tylko moje pytanie brzmi po co ? Tak na prawdę będzie grywał ogony...

L 1,6K

lukaszlf

Użytkownik
Tylko moje pytanie brzmi po co ? Tak na prawdę będzie grywał ogony..
bo to spory talent, tylko kolana mu wysiadają i nie pierwszy raz już kontuzja kolana wyklucza go na dłużej. Skoro jest za darmo to zawsze można go wypożyczyć, by się rozwijał, a jak się nie przyda to sprzedać

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom