rajdowiec75
Użytkownik
Jurasik zostaje w Kielcach!
Na początku tego tygodnia całą Polskę obiegła informacja, że Mariusz Jurasik odchodzi z Kielc. Tymczasem w czwartek zawodnik "dogadał się" z działaczami Vive Targi! Jak poinformowała gazeta Echo Dnia, Jurasik w przyszłym sezonie będzie zarabiał o połowę mniej. - Mariusz pokazał charakter. Zgodził się grać u nas za 50 procent tego, co zarabiał dotychczas, zamiast siedzieć na trybunach za 100 procent. Tym samym pokazał, że zależy mu na tym, żeby grać w Vive Targi Kielce, że ma charakter i to jest dla mnie najważniejsze. Dlatego jestem szczęśliwy, że tak to się skończyło - powiedział na łamach Echo Dnia Bertus Servaas, prezes klubu.
Jurasik jest zadowolony, że będzie grał nadal w Kielcach. Udowodnił tym samym, że nie liczą się dla niego tylko pieniądze.
(http://www.sportowefakty.pl)
Spoko i tak będzie zarabiał najwięcej z wszystkich "ukaranych" za porażke w finale z Wisłą (50.000zł/msc) także nie mam pytań :razz:
Zespół Vive Targi Kielce zagra o "Dziką Kartę" Ligi Mistrzów! Europejska Federacja Piłki Ręcznej (EHF) podjęła taką decyzje na Malcie. -Będziemy się starać o organizację turnieju o "Dziką Kartę" w Kielcach- zapewnia Dyrektor ds. sportowych klubu, Radosław Wasiak.
W turnieju o "dziką kartę" zagrają:
Rhein-Neckar Loewen (Niemcy)
Cuarto Rayas BM Valladolid (Hiszpania)
Dunkerque HB Grand Littoral(Francja)
Vive Targi Kielce (Polska)
Turniej odbędzie się w pierwszy weekend września, czyli 3 i 4. Na razie nie wiadomo, gdzie będzie rozegrany. EHF decyzje w tej sprawie ma podjąć w ciągu kilku dni. Propozycje organizacji złożył również nasz Klub.
- Oczywiście będziemy się starać o organizację turnieju o "Dziką Kartę" w Kielcach. Bardzo cieszymy się z tego, że uda nam się powalczyć o grę w Lidze Mistrzów sezonu 2011/12. Na pewno, duży wpływ na tą decyzję miała nasza obecność w Champions League przez ostatnie dwa sezony, kiedy osiągnęliśmy w Europie dobre rezultaty. Oprócz strony sportowej, myślę, że wpływ na decyzję Komitetu Wykonawczego EHF miała także atmosfera wokół piłki ręcznej, jaka panuje w Kielcach. Kibice w Hali Legionów niejednokrotnie stwarzali na meczach Ligi Mistrzów atmosferę, o której mówiło się w całej Europie. To też musiało mieć znaczenie - komentuje Dyrektor ds. sportowych Vive Targi Kielce, Radosław Wasiak.