>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusja o Tenisie - newsy, ciekawostki, przemyślenia

Status
Zamknięty.
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Zakładam również temat w dziale męskim, a wszystko po to, żeby nie zaśmiecać tematów turniejowych, i podawać właśnie tutaj wszystkie newsy, ciekawostki oraz wyrażać własne zdanie, przemyślenia o tenisie męskim.

Otrzymane punkty reputacji: +1
pompon67 122

pompon67

Użytkownik
Interesuje mnie jak potoczy się dalsza kariera Janowicza. Czekam na 2015 rok bo ten obecny to wielkie rozczarowanie po Wimbledonie w 2013. Moim zdaniem z jego psychiką 5 latka daleko nie pociągnie i jeszcze niezłych kilku leszczów pokaże mu miejsce w szeregu. Szkoda bo talent chłopa ma na pewno.

conors 5,6K

conors

Użytkownik
Interesuje mnie jak potoczy się dalsza kariera Janowicza
Odejdzie w zapomnienie po tym jak urwie sobie rękę, albo zmasakruje kręgosłup. Gra siłowy tenis, ma dość słabą technikę, a out of court to tytanem pracy to on nie jest. Już na świeżości nie pojedzie za daleko, tacy średniacy jak Istomin ok. 50 ATP pokazują mu miejsce w szyku. Szkoda, ale najlepsze w przypadku Janowicza to już było nie mówię o tym jako typowy polski malkontent.

Otrzymane punkty reputacji: +2
nowicjuszz 287

nowicjuszz

Użytkownik
Ja jestem podobnego zdania jak @conors i uważam że najlepsze to Janowicz ma już niestety za sobą, o powrót do TOP20 będzie ciężko. Coraz częściej będzie dostawał baty od teoretycznie słabszym zawodników.

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
U JJ wszystko zależy od głowy i jeśli ktoś się weźmie u niego za to, przekona go do pracy nad sobą, swoją psychiką, to może być z niego jeszcze zawodnik. Skoro tak humorzasty zawodnik, jak Lopez może być w top20, to Jerzyk też tam może znowu zagościć. Jasne, że nie porównuję techniki obu graczy, bo nie ma czego porównywać, ale chodzi mi o max jaki obaj mogą pokazać. JJ stać na wiele, co już pokazał i przy odpowiednim treningu fizycznym, technicznym oraz mentalnym mogą być z niego jeszcze ludzie. Staram się być w tej kwestii optymistą i trzymam za Łodzianina kciuki.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Tsonga też talent miał mega, tytanem pracy też nie był. Nadwaga, słaba psychika, ale coś drgnęło odkąd wziął go pod skrzydła Winogradzki. Efekt teraz wszyscy widzą.
Janowicz też musi mieć solidnego trenera, który przede wszystkim poukłada mu w głowie, reszta sama przyjdzie. Ma czas.

tikanes 246

tikanes

Użytkownik
Ale trzeba przyznać, że Murek jak bronił meczówek, to nawet przez moment nie myślałem, że przegra ten punkt...Nie pamiętam dobrze, ale 2 piłki bronił z 2nd servu. Szacun dla obu, a Robredo jakby zrobił coś z drugim serwisem to naprawdę niezłe spustoszenie by siał ????

bumbatyper 204

bumbatyper

Użytkownik
Murray nie ma pewnego awansu do Londynu! Nie przytaczajcie tego głupiego argumentu w swoich analizach do meczu z Benneteau, bo to nawet nie jest argumentem! Szkot, żeby być pewnym wyjazdu do Londynu musi osiągnąć ćwierćfinał! Oczywiście, jeżeli jego przeciwnicy nie osiągną pewnego pułapu w turnieju może sobie wcześniej odpaść. Więc, może lepiej najpierw się dowiedzieć, czy to prawda jest, co piszecie niż, żeby potem ludzie łapali się na to.

oxi64 674

oxi64

Użytkownik
Bumba wdech, wydech! Przeanalizuj sobie kiedy Andy moze wypaść z turnieju w Londynie, moim zdaniem tylko wtedy, kiedy w finale w Paryżu znajdą sie Ferrer z Raonicem. Jak jutro znajdziesz zdarzenie na finał Rao-Ferrer to graj grubo! bo przecież Andy nie ma pewnego startu w Londynie

Otrzymane punkty reputacji: +3
conors 5,6K

conors

Użytkownik
Ten cały Robert Bautista Agut to wielkie rozczarowanie czwartku dla mnie. Powinien wiedzieć, że samym przebijaniem z Raonicem (w bardzo średniej formie), to daleko nie zajedzie. Miał tyle szans, szczególnie w secie II, i wszytko przepuścił. Serwował na seta, w tie braku miał chyba 5:2. Jakiś taki za mgłą, a Raonić 2-3 razy poszanował piłkę i wszytko na ten temat...

T 0

trodder

Użytkownik
Nie wiem, jak wam, ale mnie brakuje w męskim tenisie Fabrica Santoro. Teraz głównie wymiany idą z głębi kortu i jest bardziej pokaz sprawności fizycznej, a nie ma takich wspaniałych zagrań i pomysłowości.

bumbatyper 204

bumbatyper

Użytkownik
Znamy już całą ósemkę, która wystąpi w turnieju finałowym w Londynie!
Novak Djokovic
Roger Federer
Stan Wawrinka
Andy Murray
Tomas Berdych
Kei Nishikori
Milos Raonic
Marin Cilic

shakeyobody 2,1K

shakeyobody

Forum VIP
Berdych kolejny raz utwierdził mnie w przekonaniu, że nie ma co na niego stawiać a grajek jako grajek jest najwyżej na poziomie 500ek. Aż dziw bierze gdy widze go w pierwszej ósemce Touru. Każdy kto dziś na niego pograł powinien z miejsca wpisać go na czarną listę. W ostatnim gemie zrobił 2 dfy, nie wszedł mu żaden 1st serve a to co się dzieje w jego słabej głowie najlepiej obrazuje stan rakiety po ostatnim punkcie ????

F 263

fidelio

Użytkownik
Berdych kolejny raz utwierdził mnie w przekonaniu, że nie ma co na niego stawiać a grajek jako grajek jest najwyżej na poziomie 500ek. Aż dziw bierze gdy widze go w pierwszej ósemce Touru. Każdy kto dziś na niego pograł powinien z miejsca wpisać go na czarną listę. W ostatnim gemie zrobił 2 dfy, nie wszedł mu żaden 1st serve a to co się dzieje w jego słabej głowie najlepiej obrazuje stan rakiety po ostatnim punkcie ????
Trzeba grać inteligentnie, postawiłem na Berdycha +3,5 gema i jestem zadowolony. Jaki jest Berdych wiadomo nie od dziś, dlatego na czysty jego win raczej nie stawiam, chyba że gra z cieniasami.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom