Wielka Brytania poniżej 20,5 pkt - 1,95 (1,72) peffka iforbet
Jak dla mnie dzisiaj Wyspiarze będą na końcu klasyfikacji. Wczoraj Rosjanie pokazali się z bardzo dobrej strony i jeśli dzisiaj będzie podobnie to będą wozić Brytyjczyków jak chcą. Szwedzi tam jest dwóch pewniaków i dwóch powiedzmy średniaków z tym,że Jonsson i Sundstroem są objeżdżeni na naszych torach a Wyspiarze nie za bardzo. Nie liczę Harrisa który akurat nie ma najwyższej formy. Nie licząc pkt zdobytych na wykluczeniach defektach itd to więcej jak 10-14 na trasie nie zrobią. Obawiałem się,że będzie linia 15,5 może 17,5 ale tu mamy wyższą więc gram to.
Szwecja (-10,5) - Wielka Brytania 1 1,80 izzi
Rosja -
Wielka Brytania 1 1,20
ale zrobili zwrot
= 2,03
iforbet
Tak jakoś dzisiaj się złożyło,że gram przeciwko Wyspiarzom. Gdyby zawody były u nich to inna bajka ale tutaj nie mają oni szans. Szwedzi to Lindbaeck i Lindgren już zdobędą więcej pkt jak wszyscy Brytyjczycy a Sundstroem i Jonsson powiększą tą przewagę. Joker pewnie będzie wykorzystany u jednych i drugich i tu też większe szanse na 4-6oczek u Szwedów.
Rosjanie wczoraj kapitalne zawody więc dzisiaj licze na powtórkę i walkę ze Szwedami. Tutaj Emil robi tak wielką różnicę że nie ma o czym gadać.
Czugunow powyżej 5,5 - 1,85
Sajfutdinow - Janowski 1 1,50
Jonsson - Cook 1 1,80
= 4,40 STS
Młody Czugunow wczoraj zaskoczył wszystkich a njabardziej chyba sam siebie. 11 oczek na koncie w tym 2 wygrane biegi. Po trasie jeździł aż miło się patrzyło. Dzisiaj stawka mocniejsza jednak z Brytyjczykami czy Jonssonem lub Sundstroemem jest spokojnie w stanie powalczyć.
Emil kapitalna jazda. Widać,że zna ten tor i wie gdzie jak pojechać. Nawet jak na starcie przegrał to na trasie sobie radził z rywalami i wykręcił komplet 15pkt. Maciek również wysoka forma i filar naszej reprezentacji. Jednak czy będzie dzisiaj tak piekielnie mocny żeby zakręcić się w okolicach 13-14pkt bo myślę,że tyle będzie potrzeba aby wygrac z Emilem. Dodatkowo Sajfutdinow pojedzie pewnie jako Joker a więc trenerzy wybiorą mu ciut łatwiejszy bieg jako Joker żeby tam zapukntował podwójnie na pierwszym miejscu. A co za tym idzie nie będą się liczyły jego pkt z biegów nominowanych a tam może być mocna obsada.
Jonsson powraca po kontuzji. W Toruniu podczas
SEC super zawody. W Mistrzostwach Szwecji występ dobry ale bez rewelacji. W barażu w Szwecji zdobył 8pkt. Tam również była mocna obsada bo Rosjanie i Łotysze postawili się bardzo mocno. Dzisiaj jeśli by zdobył te 8 pkt to myślę,że bez większych problemów wygra z Cookiem. Anglik u siebie na wyspach bardzo mocny. Jak będzie na Polskim torze? Sądzę,że już nie tak kolorowo i będzie trudniej o wysokie zdobycze pkt.