>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Drużynowy Puchar Świata 2013

lysy-16140 268

lysy-16140

Użytkownik
Maciej Janowski - Davey Watt(+2) @1.83 Bet365 ✅
Polacy jadą u siebie, tor po opadach wydaje się, że będzie równy mimo wszystko dla wszystkich i sprzyjać będzie walce. Maciek wie, że to arcyważne zawody dla niego i nie może zawieść tak jak ostatnio w lidze. Davey również ma kłopoty sprzętowe po kontuzji i w ostatnim meczu dwukrotnie musiał pożyczać sprzęt od kolegów z drużyny czy to Seby Ułamka czy Mateja Zagara i nawet to nie przynosiło żadnych efektów. Ciężko jest Australijczykowi pozbierać się po kontuzji, a jeśli do braku dyspozycji fizycznej dorzucimy problemy sprzętowe to nic tylko grać na Maćka

S 202

szymontom

Użytkownik
Maciej Janowski - Davey Watt(+2) @1.83 Bet365
Polacy jadą u siebie, tor po opadach wydaje się, że będzie równy mimo wszystko dla wszystkich i sprzyjać będzie walce. Maciek wie, że to arcyważne zawody dla niego i nie może zawieść tak jak ostatnio w lidze. Davey również ma kłopoty sprzętowe po kontuzji i w ostatnim meczu dwukrotnie musiał pożyczać sprzęt od kolegów z drużyny czy to Seby Ułamka czy Mateja Zagara i nawet to nie przynosiło żadnych efektów. Ciężko jest Australijczykowi pozbierać się po kontuzji, a jeśli do braku dyspozycji fizycznej dorzucimy problemy sprzętowe to nic tylko grać na Maćka
A tydzien wczesniej na trudniejszym torze w Tarnowie zrobil Watt 9 punktow i to ma znaczyc,ze jest slaby fizycznie...?Natomiast w Czestochowie Watty zrobil w tym roku 8 pkt,wiec takze potrafi tam jechac...A jesli znasz sie troche na zuzlu,to chyba wiesz,ze pozyczony motocykl nic nie znaczy,bo wiekszosc zuzlowcow na pozyczonej rakiecie pojedzie gorzej niz na swoim sprawnym osiolku.....Nie neguje typu,tylko nie wprowadzaj ludzi w blad...

lysy-16140 268

lysy-16140

Użytkownik
jeśli się znasz na żużlu, to wiesz gdzie jest jedna z największych kop w Polsce, gdzie motocykle muszą pracować na maksymalnych obrotach tak samo jak i siła fizyczna zawodnika ???? nigdzie nie ma wprowadzania ludzi w błąd, typ jasny i przejrzysty

rivaldinho 240

rivaldinho

Użytkownik
Polska under 51.5 @ 1.50 Sportingbet ✅ 48 pkt

Jak dla lokata jest under 51.5 Polakow.. na 60 mozliwych punktow (nie liczac jokera - ale u nas raczej napewno nie bedzie wykorzystany ;) wykrecenie 52 lub wiecej oczek ? baaardzo ciezka sprawa.. Janowski jaka prezentuje forme kazdy wie.. Dudek debiut.. chociaz mysle ze on dzis nie zawiedziec.. jednak kilka punktow zgubi.. podobnie Krzysiek.
Hampel lider swietna forma.. jednak i on moze przegrac z Wardem, czy Batchelorem..

na moje oko Polacy w okolicach 46-48 punktow zakoncza dzisiejsza impreze.

Powodzenia

Otrzymane punkty reputacji: +1
levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Przeczytałem dokładnie regulamin zawodów http://www.fim-live.com/fileadmin/alfresco/6550005_eng.pdf i proponowałbym panu Lemonowi(wcześniej ignorant Boyce robił podobne głupoty taktyczne) poczytać trochę te przepisy.Chodzi mi o to,że według tego co piszą i ja to tak rozumiem,każdy zawodnik może jechać raz jako zwykły taktyk(lub joker) oraz może jechać raz jako zwykły taktyk i raz jako joker w swoim planowanym biegu.W 13 dałbym Warda jako zwykły taktyk,w 14 jako jokera.
No chyba że ja czegoś nie rozumiem,może mnie ktoś oświeci i pokaże gdzie jest jasno napisane że zawodnik nie może jechać w danych zawodach raz ze zwykłej taktycznej a raz jako joker w swoim regulaminowym starcie?
A i druga obserwacja-Hampel nie ważne czy ma obok na starcie Holdera i Pedersena czy Kułakowa i Gieruckisa-czołga się pod tą taśmą za każdym razem,niczym żołnierze rosyjscy na ćwiczeniach w okolicach Wysp Kurylskich????
@Łysy
A to zwracam honor Lemonowi;) W sumie nie miał wyjścia,mógł ewentualnie dać w 12 Batchelora z RT a w 13 Warda jako jokera gdyby Batch nie wygrał z Kasprzakiem w 13.

lysy-16140 268

lysy-16140

Użytkownik
Przeczytałem dokładnie regulamin zawodów http://www.fim-live.com/fileadmin/alfresco/6550005_eng.pdf i proponowałbym panu Lemonowi(wcześniej ignorant Boyce robił podobne głupoty taktyczne) poczytać trochę te przepisy.Chodzi mi o to,że według tego co piszą i ja to tak rozumiem,każdy zawodnik może jechać raz jako zwykły taktyk(lub joker) oraz może jechać raz jako zwykły taktyk i raz jako joker w swoim planowanym biegu.W 13 dałbym Warda jako zwykły taktyk,w 14 jako jokera.
No chyba że ja czegoś nie rozumiem,może mnie ktoś oświeci i pokaże gdzie jest jasno napisane że zawodnik nie może jechać w danych zawodach raz ze zwykłej taktycznej a raz jako joker w swoim regulaminowym starcie?
A i druga obserwacja-Hampel nie ważne czy ma obok na starcie Holdera i Pedersena czy Kułakowa i Gieruckisa-czołga się pod tą taśmą za każdym razem,niczym żołnierze rosyjscy na ćwiczeniach w okolicach Wysp Kurylskich????
&quot;no rider will be permitted more than one nomination, either as Tactical substitute or as tactical joker&quot;

Otrzymane punkty reputacji: +7
levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Tai Woffinden-Greg Hancock: Hancock +2 @1,95 Bet365⛔⛔18-16 bez komentarza:;/:

Pojedynek liderów ekip brytyjskiej i amerykańskiej.Cele obu drużyn z goła odmienne: pierwsi powalczą z Danią o wygraną i bezpośredni awans do finału w Pradze,drudzy spróbują pokonać trzeci garnitur Szwedów aby pokazać się jeszcze w barażu.Obaj mogą dziś pojechać po 6 razy,jednak bardziej realna jest RT ze strony Hancocka niż Tai&#39;a.Bo całkiem możliwe że Anglicy będą blisko Danii(przed czy za) i tej okazji do taktyka zabraknie.Woffindenowi jakby zaczęło brakować pary(oczywiście nie w rączkach tylko w silnikach) i tu może być różnie z jego dzisiejszą postawą.Herbie na takich zawodach raczej nie zawodzi(przecież to nie liga i jazda z Gryfem na piersi;)) i śmiga aż miło.Zapewne pomaga mu w tym spotęgowany kalifornijski luz w takich zawodach,gdzie wiadomo że tylko on może powalczyć na poważnie z Dunami,Angolami i Szwedami.Rok temu w 1.półfinale zrobił 14 pkt w 6 startach(jokera liczę pojedynczo),a było to na torze bydgoskim.
Swoją drogą nie kumam czemu Anglicy wybierają po raz kolejny ten tor w King&#39;s Lynn.Jeden z najmniej &quot;angielskich&quot; obiektów i pozbawiają się dodatkowego handicapu..

---------------
Dorzucam jeszcze dubelek w Betsafe przeciwko Nermarkowi(dało się to połączyć o dziwo!):

Craig Cook-Daniel Nermark:Cook @2,50⛔4-5 pkt
Daniel Nermark-Jonas Davidsson: Davidsson +3@1,96⛔ 0-5 pkt

ako:4,90 0.5/10⛔⛔

Nermark był w poprzednim sezonie zawodnikiem miejscowych Gwiazd.Przeglądam jego wyniki na tym torze i w 14 meczach zrobił RAZ dwucyfrówkę(10 pkt w 6 startach).Poza tym zdecydowana większość meczów to 2-5 pkt w wykonaniu Szweda.Więc tu bym mu żadnego handicapu nie przyznawał za znajomość toru.Do tego dochodzi brak objeżdżenia po kontuzji.Dodatkowo Nermark to jest start i nic więcej,a dziś moim zdaniem to nie wystarczy.Cook podobno rewelacja BEL w tym sezonie więc niech pokaże czy jest &quot;international level&quot;.Davidsson jest w tragicznej dyspozycji poza swoją ukochaną Motalą gdzie robi bardzo dużo punktów.On albo pojedzie dziś bardzo dobrze albo słabiutko.Może te 3 pkt handicapu wystarczą;)

Edit po zawodach: Patologia te zawody,zaczynając od przygotowania toru-BSI cały rok robi wszędzie beton,a dziś dla swoich zrobili Leszno.Na szczęście im to nie pomogło.Ale tacy zawodnicy jak Davidsson,Nermark,Andersson,Wells,Manzares,Fisher,Kenneth i Cook to nadają się do zapychania motorów reszcie stawki a nie do walki o punkty w półfinale DMŚ!

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Szwecja-USA(+3,5) 2 @ 1,90 Tobet✅
Nie rozumiem wlasciwie, dlaczego w tej parze faworytem sa Szwedzi. Ljung, Davidsson, Andersson czy Nermark gwiazdami nie sa, a do tego na ten moment zaden z nich w Anglii nie jezdzi. Swoje w tym sezonie odjechal niby Andersson ale, pamietamy ze w barwach Poole nie czarowal. Reszta z kolei ma juz dawno za soba starty na Wyspach. Amerykanie maja przede wszystkim lidera w osobie Grega Hancocka. Od niego bym oczekiwal naprawde duzej ilosci punktow, bo raczej pewne, ze pojedzie 6 razy, i mozna w ciemno przewidywac, ze zmieni Manzaresa. To wlasnie Gino powinien tutaj najmniej pojezdzic, bo tez spodziewam sie, ze taki Fisher pojedzie za niego jako taktyk, a moze i Wells. Generalnie, to Fisher tez powinien troche tych punktow zrobic i na moje, to oni sa w stanie jako zespol zrobic wynik Lotwy z wczoraj. Nie zdziwi mnie jesli w tej parze to Amerykanie wygraja ale na wszelki wypadek zabezpieczam sie handicapem.
Dania(-16,5)-Szwecja 1 @ 1,65 Tobet✅
KOlejny bet przeciwko Szwedom ale szkoda nie pograc. Wczoraj Polska pokonala Australie roznica 14pkt czyli nawet z druga druzyna mozna tak wysoko wygrac. Dania dzisiaj zanosi sie, ze rowniez wygra, a wynik jaki uzyska typowalbym, na jakies 45-47pkt. Przede wszystkim wyglada to tak: Puk jezdzi na co dzien w barwach King&#39;s Lynn Stars, Nicki Pedersen jest w mega formie i jest rekordzista tego toru. Kenneth Bjerre od wielu lat sciga sie na Wyspach, a MJJ to takze mocny punkt zespolu. Na dobra sprawe, to kazdy z tej czworki jest spokojnie zdobyc ponad 10pkt i na to tez bym liczyl. Kogo moga sie obawiac? Woffinden, moze Harris i Hancock - to wlasnie tych trzech zawodnikow im powinno najwiecej krzywdy zrobic, a z reszta spokojnie moga i powinni wygrywac. Szwedzi z kolei, poza Gino Manzaresem, to z kazdym moga miec problemy, bo po prostu maja mega cienki sklad jak na DPS i tyle w temacie.

funias 691

funias

Użytkownik
Witam ???? Ciekawie się zapowiada dzisiejszy półfinał.
Z mojej strony:
2nd Heat Winner (riders) Tai Woffinden 1,50 Tobet ✅ tak jak przewidywałem Tajski wystrzelił i był poza zasięgiem.
Tajski w tym sezonie to rakieta, każdy to wie. Jedyny aspekt, który może martwić to jego walka ze zdrowiem. Odczuwa ból podczas jazdy, ale to twardziel i zawsze daje z siebie wszystko. Jak dla mnie zdecydowany faworyt do wygrania biegu numer dwa. Jego najgroźniejszy rywal to moim zdaniem M.J.Jensen, ale i z nim powinien sobie poradzić. Sądze, że Tajski popiszę się świetnym startem i już na wyjściu będzie miał rywali za plecami. Oczywiście to jeden bieg, wszystko może się zdarzyć, ale ja ryzykuje. Dodam, że pozostali rywale to D.Andersson, który jak ktoś pisał nie czarował na angielskich torach oraz dość solidny R. Fisher, ale to nie ta klasa co Tajski. Jeśli dobrze sprawdziłem Tai pojedzie z pierwszego pola co jest dużym plusem. Niech mnie ktoś poprawi jak się mylę.
Peter Ljung - Daniel Nermark 1,50 Tobet ✅ wynik: 11-5
W parze dwóch doświadczonych Szwedów stawiam na Petera. Daniel niedawno dopiero uporał się z kontuzją, chyba jest mało objeżdżony. W Gnieźnie na lidze nie pokazał nic wielkiego. Peter to z kolei w mojej opinii najlepszy, najsolidniejszy zawodnik ekipy z trzech koron. Doświadczenie z angielskich torów ma. Powinien jechać w ewentualnych rezerwach.
Powodzenia ????

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Dania(-1.5) - Wlk.Brytania 1 @ 1.35
Szwecja - USA 1 @ 1.425

ako 1.92⛔ Sportingbet 2/10
Większość gra coś przeciwko Szwecji, a ja jednak gram na nich:wink:
Najpierw Dania. Jest tu faworytem i to zdecydowanym. PUK miejscowy, Nicki, &quot;Anglik&quot; Kenio i na dokładkę MJJ. Brytyjczycy mają co prawda Tajskiego i Bombera, który to jednak już nie jest aż tak pewny, ale 2.linia słabsza, bo Edek i Cook.
Szwedzi i ich rezerwowy skład kontra Jankesi... Wiadomo, Greg zrobi konkretną 2-cyfrówkę, Fisher i Wells dorzucą zapewne w sumie dwucyfrówkę i tyle, bo 4.rajder, to dziura w składzie. Szwedzi to Nermark i Ljung, czyli w sumie powinno być ok.20pkt, Andersson i Davidsson, czyli zawodnicy, którzy w lidze lubią czasem zawodzić, ale tu jednak jakieś tam pkty będą robić i +-10pktów we dwóch są w stanie machnąć. Jeśli któryś ze Szwedów będzie miał swój dzień (Ljung?), to może wcale dużo do Grega nie stracić, a wtedy pozostała trójka na pewno uzbiera więcej od 3 pozostałych Amerykanów. Niby jeżdżą na Wyspach, ale popatrzmy na chociażby ost.sezon i DPŚ, albo rywalizację w parach sponsorowaną przez Eurosport i jednak tracą w oczach wówczas...

A 8

adekwa5

Użytkownik
Po takim kursie na Szwedów? USA się mobilizuje na takie imprezy. Greg lider i zrobi swoje. Do tego z 4 rajdera w USA taktyczne i będzie dobrze. Szwedzi bez lidera, żadne z nich w Anglii nie jeździ. Dla mnie taki kurs na USA to lekka przesada. Do tego Fischer znany jest z ostrej jazdy i Szwedzi wcale nie muszą iść w zaparte wiedząc, że na awans nie mają szans. Dla USA to jest szansa promocji żużla na arenie międzynarodowej i moim zdaniem zajmą tutaj 3 pozycję przed Szwedami.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
1.USA się mobilizuje na takie imprezy. 2.Greg lider i zrobi swoje. Do tego z 4 rajdera w USA taktyczne i będzie dobrze. Szwedzi bez lidera, żadne z nich w Anglii nie jeździ. Dla mnie taki kurs na USA to lekka przesada. 3.Do tego Fischer znany jest z ostrej jazdy i Szwedzi wcale nie muszą iść w zaparte wiedząc, że na awans nie mają szans. 4.Dla USA to jest szansa promocji żużla na arenie międzynarodowej i moim zdaniem zajmą tutaj 3 pozycję przed Szwedami.
1.Czym się owa mobilizacja objawia ?? Tym, że Billy wpada na Stary Kontynent, bo na pewno nie wynikami.
2.Przecież też o tym wspomniałem...
3.zapewne wiesz, czym skutkuje 4.miejsce tu, więc wiesz, że jednak Szwedzi powalczą o 3.msce, a nie odpuszczą wg mnie.
4.Jakiej promocji ? Billy już odpuścił poważne ściganie, a i tak jest lepszy od tego szrotu amerykańskiego. Odejdzie Greg, to ich żużel będzie na poziomie Nowej Zelandii, bo tam na żadną promocję nie ma szans i nawet zwycięstwo w DPŚ:grin: tego by nie zmieniło.

A 8

adekwa5

Użytkownik
Ale czemu mówisz o Billym skoro on nie jedzie?
Przy odpuszczaniu chodzi mi o to, że USA jeździ dużo ostrzej i jeżeli będą na torze bezpośrednie pojedynki do wydaje mi się, że Szwedzi nie pójdą na wymianę &quot;ciosów&quot;

lysy-16140 268

lysy-16140

Użytkownik
Niels Kristian Iversen under 13 punktów @1.72 Bet365 ⛔
PUK zdecydowana zniżka formy ostatnimi czasy, wprawdzie pojedzie on na swoim torze w Wlk Brytanii, ale dziś to nie będzie miało znaczenia. Dania nie będzie musiała dzisiaj korzystać z żadnych rezerw taktycznych, czy innych jokerów, tak więc 5 startów murowane. A punkty będzie na kim tracić choćby Herbie, Taiski, Ljung, gdzieś na pewno pogubi te punkty, a w Anglii często bywa, że start decyduje o pozycji na mecie. Nie ma co się rozpisywać wyrównana stawka, zniżka formy PUK&#39;a więc dla mnie under.
Craig Cook(+2) - M.J.Jensen @2.10 Bet365 ⛔
Tutaj powiem, że kursu nie rozumiem, fakt, że Craig będzie miał trudniejszych rywali po stronie duńskiej, ale Jensen również będzie rywalizował z Taiem, czy Bomberem, którzy na swoich śmieciach są zawsze groźni. Craig to bardzo solidny ligowiec i Anglicy pokładają w nim spore nadzieje, bo fakt faktem, że rozjeżdża się ten chłopak dość solidnie i stanowi o sporej sile w swojej angielskiej ekipie. Jensen natomiast w Angli nie startuje co również może mieć wpływ, bo wszyscy znają geometrię tamtejszych torów, dodatni hc, punkty na pewno powinien wozić Cook, warto spróbować.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
MJ Jensen -4 - Andersson 1 @ 1,64 Betsson ✅ 12-2

Jensen powinien dzisiaj latać bo lubi ten tor w King&#39;s Lynn. Do tego motorki jadą a i forma bardzo sprzyjająca. Denis na przeciwległym biegunie. Bez rewelacji. Do tego co bieg dostaje mocnego Duńczyka mocnego Anglika a iz Hamerykanami będzie miał problemy. MJJ dzisiaj może przegrać z Woffim, Harrisem i Gregiem czyli zdobędzie ok 12 punktów nie wiem gdzie Denis ma zdobyć te 8 oczek maksymalnie 3-5.
MJJ - Davidsson 1 @ 1,44 Betsson ✅ 12-0
MJJ - Kennett 1 @ 1,69 Betsson
✅ 12-1
Te bety też grubo pograłem, nie wiem jak teraz kursy bo godzinę temu grałem.
Wczoraj zagrałem również na Łotwę z Rosją po @ 1,70 w Betssonie ✅ teraz już spore spadki oraz dubel
Polska wygra półfinał @ 1,10 ✅
Anglia - Szwecja 1 @ 1,35 ✅
AKO: 1,49 Unibet ✅

Otrzymane punkty reputacji: +18
jurasicbart 167

jurasicbart

Użytkownik
Licze dzis na bardziej wyrownane zawody niuz wczoraj gdzie Australia zawiodla a reszta nie byla i tak w stanie zagrozic Polakom. Mysle ze Dunczycy nie przywioza az tak wielu 3 i nie uzbieraja wiecej niz 43 punkty, warto zagrac under z ewentualna podporka na rowno.
Dania ponizej 43pkt 2.40@bet365
Dania rowno 43pkt 13@bet365

D 243

_danonek_

Użytkownik
Niels K. Iversen - Nicki Pedersen typ 1 kurs 1,8 Tobet
Wydaje mi się, że Niels który regularnie ściga się w Anglii i jest tam jednym z najlepszych zawodników prezentuje na torach brytyjskich wyższy poziom niż Nicki, który na torach brytyjskich jeździ od &quot;święta&quot;. Kurs wysoki, wydaje mi się, że warto zagrać.

X 283

xpiccolox

Użytkownik
Polska win 2,75 @ Tobet
Po wczorajszym półfinale w King&#39;s Lynn buki oszalały i kursy na Duńczyków poleciały w dół. Wpływ na to też miała informacja o absencji Golloba, choć moim zdaniem nie tracimy wcale na sile rażenia. Przypomnę że wcześniej zarówno na win Polski i Danii to okolice 2,00. O złoto się będą bić dwie ekipy, Polska i Dania i jak dla mnie szanse tutaj to 50% na 50%. Skoro szanse równe to pobieram taki kurs w Tobecie na Polaków i gram za jakieś drobne. Mamy lidera w postaci Hampela, jest KK który w Pradze na GP szalał. Do tego dwójka młodych. A Dania. Oczywiście Nikuś, do tego PUK który ma zniżkę formy, choć w Kings Lynn pojechał bardzo dobrze, choć rywali za wymagających to on nie miał. Do tego mamy Kenia, któremu sprzęt nie wiem czemu wytrzymuje tylko trzy pierwsze biegi i MJJ.

lemar 75

lemar

Użytkownik
William Hill jeszcze trzyma 1.91 na Duńczyków . W Tobecie 2.75 na Polaków. Sure 12%.

Otrzymane punkty reputacji: +8
feekus 1,7K

feekus

Forum VIP
William Hill jeszcze trzyma 1.91 na Duńczyków
nie ma lepszej opcji na finał w obliczu braku Golloba. Kurs spadnie, wszędzie na poziomie 1.4-1.5 także duże value, a i w obecnej sytuacji 1.5 to też dużo...

Do góry Bottom