Seria 9 kuponów przegranych trwa dalej...
No to nam się sezon zaczął. 5:0 dla Lecha, który niczym mnie nie zachwycił a nawet zaryzykuje pojęcie że, wygrał dzięki kilku pomyłką arbitrów i obrońców ŁKS-u. Dziś kolejne trzy spotkania dla mnie to najważniejsze odbędzie się w Łodzi gdzie Widzew podejmie Krakowską Wisłę.
Cele przed tym sezonem Widzewa nie są klarowne bo nikt nie wypowiedział się o co powalczą w tym sezonie. Widzew w trakcie wakacji zmienił trenera oraz wymienił kilku piłkarzy. Posadę trenera objął Radosław Mroczkowski, który nigdzie wcześniej się nie wyróżniał. Jedyne co o nim wiem to to że, był asystentem Leo Beenhakera. Jeśli chodzi o transfery to solidny Szymanek i bramkostrzelny i przebojowy Sernas opuścili Widzewa w tej przerwie. Co do tych, którzy przyszli to jedynie moją uwagę skupił Nigeryjczyk Ukachi. Co mnie zaciekawiło trafił on do nas z 2 ligi maltańskiej.. Ale okazało się że amatorem nie jest. W trakcie przygotowań Widzew zagrał kilka sparingów. Zaczął od meczu ze Szczerbcem Wolbórz wygranego 5:0. Potem było już tylko gorzej porażki z Dolcanem 2:1, Sandecją 1:0 czy Bogdanką 2:1 nie napawają optymizmem. Na koniec przyszły lepsze mecze przegrana 4:3 z Omonią Nikozja, wygrana z Podbeskidziem 1:0 i remis z Koroną. Ogólnie słabe te występy na uwagę zasługuje tylko chyba to że ten Nigeryjczyk w ostatnich dwóch meczach strzelił obie bramki dla Widzewiaków. Ale co do meczu z Wisłą. Trybuny to chyba jedyny plus na tą chwilę dla Widzewa. Zawsze trudno gra się na Widzewie wszystkim przy takiej publice.
Teraz Wisła nasz klub w Europie który blisko jest już fazy grupowej
LM albo najgorzej
LE. Sparingi Wisły to już dawno przeszłość jednak nie były one złe. Dobry styl kilka wygranych oraz zasłużona porażka z Rapidem to tak ogólnie. W
LM zagrali już trzy spotkania i tutaj do tych pierwszych dwóch bym porównał dzisiejszy mecz. Skonto murowało bramkę i tylko z kontry czasami starali się przenieść grę pod bramkę Pareiki. Wiśle udało się 3 razy w 2 meczach przełamać tą obronę Częstochowy i awansować. Mecz z Bułgarami to już przewaga Litexu ale Wisła zadała dwa śmiertelne ciosy i wywiozła idealny wynik z ciężkiego terenu. Co do ligi to wiadomo cel to Mistrzostwo i innej opcji się w Krakowie nie przyjmuje. Maaskant powiedział przed meczem " Musimy zacząć sezon jak mistrzowie" to chyba wiadomo że, nie pojadą tam po remis. Będzie rotacja w składzie Wiślaków na pewno nie zagra Małecki oraz niepewny jest występ Pareiki. Co do Małeckiego to się nie martwię ale Estończyk to niebo a ziemia w porównaniu z Jovaniciem. Zapewne trener da zagrać Ilievowi który, będzie pauzował w środę. Występy takich graczy jak Nunez, Garguła, Kirm czy Biton nie zdziwią mnie. Tutaj właśnie na tym ostatnim się skupię. Prezentuje się dobrze, ale szans na razie nie dostał może teraz trener da odpocząć przed środowym meczem Genkovowi i wpuścili Izraelczyka. Kadra Wisły jest na tyle wyrównana i szeroka że, ma w kim Maaskant wybierać.
Ogólnie uważam że kurs 2.20 na Wisłę to wielki prezent który, zdaża się rzadko. Więc trzeba brać. Wisła w trakcie "Sezonu" i po meczach o stawkę. Ligę traktują bardzo poważnie dlatego nie będzie odpuszczania. Zastępcy którzy dziś zagrają będą chcieli za wszelką cenę się pokazać co będzie skutkowało walką na całego. Wisła jest lepsza w każdym aspekcie gry oraz w każdej formacji ma lepszych zawodników .Jedyny minus dla Wisły do kibice. Ich fanów nie wpuszczono na stadion z różnych powodów ale to już inny temat który trzeba kiedyś poruszyć bo to co się dzieje to skandal.
Moje typy:
Wisła 2.20
Wisła -1 4.25
KUPONY:
#
Widzew Łódź- Wisła Kraków 2 2.20 10/10
#
Widzew Łódź - Wisła Kraków(-1) 2 4.25 6/10