>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

DFB Pokal (Puchar Niemiec) temat zbiorczy - sezon 10/11

Status
Zamknięty.
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Borussia Mönchengladbach +0,5 @ 2,31 pinnacle
Co do meczu Bayeru, to Borussia z rezerwowym bramkarzem ale za to wraca do składu Brouwers. W pamięci mają wygraną 6:3 na BayArena i to na pewno im dziś pomoże w osiągnięciu dobrego wyniku, bo źle nie grają a w ostatnim meczu z Werderem mieli mnóstwo pecha. Bayer natomiast gra solidnie ale nic więcej, do tego dochodzą kontuzje i napięty terminarz.
Kurs chyba nie taki :razz:. Leverkusen ostatnio nie wygląda za dobrze w defensywie i kiksy to oni potrafią popełniać co widać było w meczu z Mainz i bramkarz czasami lubi świrować więc Over raczej lekko siądzie :razz: Fronzek raczej specjalnie wystawia rezerwowego gracza mając nadzieję, że ten nie będzie wyjmował często piłki z siatki...

edit Ted // +0,5 to jest handicap ????
edit jest 1,89 w pinnacle :p

edit Ted // no tak, nie zalogowałem sie do pinnka i teraz widzę że to opcja &#39;0 and +0,5&#39; jest ????

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
A więc będę szybszy od Niemieckiej i Polskiej prasy i śmiało napiszę że Robercik Lewandowski pomógł w wywalczeniu awansu zespołowi z Offenbach.Stało się to dzięki jego nadzwyczajnym umiejętnością marnowania doskonałych okazji dzięki wspaniałemu spowalnianiu każdej zapowiadającej się ciekawie akcji oraz dzięki jego fenomenalnym wykonywaniu rzutów karnych!!!!Nie wiem jaką szkołę skończył trener zespołu z Dortmundu ale ja jako zwykły obserwator piłki kopanej nie znalazł bym miejsca w składzie dla naszego &quot;napadziora&quot; już po 45 minutach.Ten jednak święcie przekonany do umiejętności Robercika konsekwentnie robił zmiany zapominając o naszym rodaku który chwilami nie wiedział gdzie jest i co robi.Sytuacja z 90 minuty będzie mu się śniła po nocach a byle jaki trampkarz w podobnej sytuacji strzela gola.Kolejny raz zapytam po jakiej szkole jest trener Borussi bo jego decyzja o strzelaniu przez Robercika karnego jest co najmniej nie zrozumiała.Od razu wiedziałem że chłopak typu Robercik tego karnego nie strzeli bo to przecież nadmuchana gwiazda która przed strzałem widzi już piłkę w bramce.Gdybym miał w 3 słowach określić Robercika z dzisiejszego spotkania to napisał bym : beznadziejny nie potrzebny i krótko &quot;LEWY&quot;.Troche sympatyzuję za zespołem z Dortmundu ale żeby było lepiej muszą koniecznie Robercika sprzedać najlepiej z powrotem do Lecha gdyż tam teraz drużyna z Poznania gra na jego poziomie.A może Robercik nie zdążył się jeszcze dobrze z Poznaniem rozstać i jego forma jak forma Lecha czyli do dupy!!
I tak oto po takim mało interesującym spotkaniu przybył nam kolejny (po Mariuszu Pudzianowskim i zespole Lecha) bohater narodowy.Już go dopisuję do swojej krótkiej listy nieudaczników sportowych i kibicuję drużynie z Offenbach która pokazała dzisiaj jaja czyli coś czego Robercik nie ma.

pawoman 3

pawoman

Użytkownik
bardzo dobry tekst ... chodz troche za ostro skierowany w strone lewego :&gt; to przeciez nie jego wina ze trener go wystawil :p ten zespol ta liga nie jest dla niego i najlepiej byloby gdyby szybko sie obudzil i prosil o jakies wypozyczenie w slabsze rejony ..bo ciezko to stwierdzic ale bedzie on nam potrzebny na Euro ... Lewy i Jelen zapewne beda stanowic nasza &quot;sile&quot; w 2012 roku ...

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
A więc będę szybszy od Niemieckiej i Polskiej prasy i śmiało napiszę że Robercik Lewandowski pomógł w wywalczeniu awansu zespołowi z Offenbach.Stało się to dzięki jego nadzwyczajnym umiejętnością marnowania doskonałych okazji dzięki wspaniałemu spowalnianiu każdej zapowiadającej się ciekawie akcji oraz dzięki jego fenomenalnym wykonywaniu rzutów karnych!!!!Nie wiem jaką szkołę skończył trener zespołu z Dortmundu ale ja jako zwykły obserwator piłki kopanej nie znalazł bym miejsca w składzie dla naszego &quot;napadziora&quot; już po 45 minutach.Ten jednak święcie przekonany do umiejętności Robercika konsekwentnie robił zmiany zapominając o naszym rodaku który chwilami nie wiedział gdzie jest i co robi.Sytuacja z 90 minuty będzie mu się śniła po nocach a byle jaki trampkarz w podobnej sytuacji strzela gola.Kolejny raz zapytam po jakiej szkole jest trener Borussi bo jego decyzja o strzelaniu przez Robercika karnego jest co najmniej nie zrozumiała.Od razu wiedziałem że chłopak typu Robercik tego karnego nie strzeli bo to przecież nadmuchana gwiazda która przed strzałem widzi już piłkę w bramce.Gdybym miał w 3 słowach określić Robercika z dzisiejszego spotkania to napisał bym : beznadziejny nie potrzebny i krótko &quot;LEWY&quot;.Troche sympatyzuję za zespołem z Dortmundu ale żeby było lepiej muszą koniecznie Robercika sprzedać najlepiej z powrotem do Lecha gdyż tam teraz drużyna z Poznania gra na jego poziomie.A może Robercik nie zdążył się jeszcze dobrze z Poznaniem rozstać i jego forma jak forma Lecha czyli do dupy!!
I tak oto po takim mało interesującym spotkaniu przybył nam kolejny (po Mariuszu Pudzianowskim i zespole Lecha) bohater narodowy.Już go dopisuję do swojej krótkiej listy nieudaczników sportowych i kibicuję drużynie z Offenbach która pokazała dzisiaj jaja czyli coś czego Robercik nie ma.
Chyba postawiłeś trochę na Dortmund , że się tak wściekasz ale nie masz racji... Lewy jak do tej pory dobrze grał w roli zmiennika chociażby przedostatni mecz gdzie jego akcja zadecydowało o 3 pkt dla BVB. Każdemu zdarza się gorszy dzień i takie nastają w Borussi gdzie trener zmuszony grać jednym składem musi się liczyć ze spadkiem sił... Zresztą wydaję mi się , że Borussi też średnio zależało na tych rozgrywkach dlatego się skończyło jak skończyło... Poza tym jeszcze trochę musi minąć żeby Lewandowski przyzwyczaił się do Bundesligi. Nie od razu Rzym zbudowano...

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Chyba postawiłeś trochę na Dortmund , że się tak wściekasz ale nie masz racji... Lewy jak do tej pory dobrze grał w roli zmiennika chociażby przedostatni mecz gdzie jego akcja zadecydowało o 3 pkt dla BVB. Każdemu zdarza się gorszy dzień i takie nastają w Borussi gdzie trener zmuszony grać jednym składem musi się liczyć ze spadkiem sił... Zresztą wydaję mi się , że Borussi też średnio zależało na tych rozgrywkach dlatego się skończyło jak skończyło... Poza tym jeszcze trochę musi minąć żeby Lewandowski przyzwyczaił się do Bundesligi. Nie od razu Rzym zbudowano...
Klasowy napastnik a tak wypowiadano sie nie raz o Lewandowskim wchodzi do druzyny i strzela a jak dostaje szanse pokazania sie w meczu pucharowym na tle trzecioligowca to zapieprza jak glupi a nie przechodzi obok meczu i prezentuje sie jak zawodnik z A klasy.Brak jaj ,karnego strzelal jak ostatnia ..... a w meczu nic nie pokazal poza zmarnowana sytuacja z 90 minuty ktora dziecko 10 letnie by wykorzystalo.Ale niech wam bedzie Lewy jest the best macie oczy dalej przesloniete jego 2-3 dobrymi wystepami w kadrze Lecha.|Dla mnie to jest kolejna przereklamowana istota wiazaca sie z Polskim futbolem mam ogromna nadzieje ze zabraknie go na Euro gdyz Smuda sie w czas otrzasnie.Wedlug mnie w kadrze Benhakera nie mial by miejsca nawet w meczach sprawdzajacych z San Marino czy innymi potengami.Tyle w temacie jest frajerem i takie jest moje zdanie

lukasz80 88

lukasz80

Użytkownik
Klasowy napastnik a tak wypowiadano sie nie raz o Lewandowskim wchodzi do druzyny i strzela a jak dostaje szanse pokazania sie w meczu pucharowym na tle trzecioligowca to zapieprza jak glupi a nie przechodzi obok meczu i prezentuje sie jak zawodnik z A klasy.Brak jaj ,karnego strzelal jak ostatnia ..... a w meczu nic nie pokazal poza zmarnowana sytuacja z 90 minuty ktora dziecko 10 letnie by wykorzystalo.Ale niech wam bedzie Lewy jest the best macie oczy dalej przesloniete jego 2-3 dobrymi wystepami w kadrze Lecha.|Dla mnie to jest kolejna przereklamowana istota wiazaca sie z Polskim futbolem mam ogromna nadzieje ze zabraknie go na Euro gdyz Smuda sie w czas otrzasnie.Wedlug mnie w kadrze Benhakera nie mial by miejsca nawet w meczach sprawdzajacych z San Marino czy innymi potengami.Tyle w temacie jest frajerem i takie jest moje zdanie
Ochłoń trochę,bo ci żylka pęknie,cały Dortmund kiepsko zagrał a nie tylko Lewandowski,pozatym trener Dortmundu nie wystawia Lewandowskiego na ataku,tylko jako ofenywnego pomocnika,dlatego nie strzela tyle bramek.Barios też nie strzelił karnego i zmarnował kilka dobrych sytuacji i też jest dla ciebie frajerem?

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Barios nie reprezentuje barw Polskich wiec mnie malo interesuje.To na Lewandowskiego liczymy w naszej reprezentacji a nie na Bariosa.Po za tym jak sie nie myle Barios gra w pierwszym skladzie i rzecz jasna Lewandowskiemu powinno bardziej zalezec na pokazaniu sie.Slabszych przeciwnikow jak Offenbach Borussia w tym sezonie miec juz nie bedzie wiec gdzie on sie ma pokazac???Nie ma tez co porownywac sytuacji Bariosa z Lewandowskim bo w sytuacji z 90 minuty Barios strzelil by bez problemu.

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Gdyby ktoś miał jeszcze wątpliwości :
&quot;W drugiej rundzie Pucharu Polski Borussia bezbramkowo zremisowała z trzecioligowym Kickers Offenbach, po czym odpadła w serii rzutów karnych.
W drużynie Borussii &quot;jedenastek&quot; nie wykorzystało dwóch piłkarzy - Lucas Barrios i Robert Lewandowski. Jednak to na Polaku skupili się Niemieccy dziennikarze, bo pod koniec regulaminowego czasu gry były napastnik Lecha &quot;miał na stopie piłkę meczową, ale zawiódł&quot;.
W zamieszaniu podbramkowym piłka trafiła pod nogi ustawionego na szóstym metrze reprezentanta Polski. Wydawało się, że nie pozostało nic innego, jak tylko skierować ją do bramki. Tymczasem, Lewandowski uderzył wprost w bramkarza przeciwnika, Roberta Wulnikowskiego. Spudłował, choć szczerze mówiąc nie miał prawa tego zrobić.&quot;
A do Luque :
Oczywiście Lech Poznań nie miał w ogóle szczęścia.Tylko Wisła miała.Lechowi wszyscy przeszkadzali bo ich nie lubią ???? Widzisz pisząc o szczęściu od razu nasuwa mi się stwierdzenia &quot;szczęście sprzyja lepszym&quot;

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Pary 1/8

VfL Wolfsburg - Energie Cottbus
VfB Stuttgart - Bayern München
FC Augsburg - FC Schalke 04
Kickers Offenbach - 1. FC Nürnberg
1. FC Köln - MSV Duisburg
Alemannia Aachen - Eintracht Frankfurt
TuS Koblenz - 1. FC Kaiserslautern
1899 Hoffenheim - Borussia M&#39;gladbach
mecze 22 grudnia

pirelli 739

pirelli

Forum VIP
W dniu dzisiejszym odbędą się trzy mecz Pucharu Niemiec.
21.12.10,19.00 TuS Koblenz - Kaiserslautern
21.12.10,20.30 FC Augsburg - Schalke 04
21.12.10,20.30 1899 Hoffenheim - Mönchengladbach

A wiec może po kolei:
VS

Jeden z portali niemieckich określił oba kluby &#39;dobrymy znajomymi&#39;. To określenie odnosi się do wspólnej gry w 2 bundeslidze. Ale drogi obu zespołów sie diametralnie rozeszły Red Devils uzyskali awans do Bundesligi i obecnie wszystko stoi na dobrej drodze by ten awans utrzymać. Z kolei dzisiejsi gospodarze, &quot;zacumowali&quot; raczej na dłużej w 3 Bundeslidze. Dzisiejszy pojedynek określany jest jako pojedynek sezonu dla drużyny z Koblenz. Nie ma co się dziwić, jest to jedyna okazja do pokazania się, dla piłkarzy na co dzień wysapujących dopiero w 3 Bundeslidze.
Dla obu zespołów jest to ostatni mecz w tym roku. Nie sądzę, żeby któryś ze zespołów odpuścił ten mecz. Z tego co przeczytałem na oficjalnych stronach klubowych, to oba zespoły w możliwie najmocniejszych składach dzisiaj.
Jakiś pomysł na ten mecz?
Myślę, że zwycięży dzisiaj większe doświadczenie i ogranie. I wygrają czerwone diabły. W budneslidze 1.FCK strzelają średnio ~ 2 bramki w meczu wyjazdowym.
Moja propozycja:
Typ:2
Kurs:1.70
or
Typ: over 2.5
Kurs: 1.90

Oba:Tobet
vs

Zespół Schalke 04 rozegra ostatnie spotkanie w tym roku kalendarzowym. Drużyna FC Augsburg to lider 2 Bundesligi. Trener Magath przestrzega piłkarzy, że to nie będzie wcale łatwy mecz i muszą traktować gospodarzy jak drużynę z tej samej ligi. Trener Schalke zapowiada walkę o awans do następnej rundy. Wcale nie zamierza odpuszczać meczu. W porównaniu z ostatnim meczem ligowym w zespole Schalke nie zobaczymy dzisiaj Cipriana Deaca. A do składu wraca z kolei Jefferson Farfan po tym jak doznał drobnej kontuzji w sobotnim meczu.​
Oto przypuszczalne składy na dzisiejszy mecz:
Najskuteczniejszymi piłkarzami w kadrze gospodarzy: są Nando Rafael (10 bramek), Michael Thurk (6 bramek), oraz Stephan Hain (5), którzy łącznie zdobyli 21 spośród 34 strzelonych przez zespół gospodarzy. Bilans spotkań zawodników Augsburga u siebie to: 5 zwycięstw, 2 remisy i 1 porażka, stosunek bramek 17:7. Więc moim zdaniem zapowiada się bardzo zacięty mecz. Ponoć wysprzedano prawie wszystkie bilety, więc mecz obejrzy niespełna 30 tys. widzów.
Wiadomo, że puchary rządzą się innymi prawami niż liga. Ale czuję tutaj wynik overowy.
Moja propozycja:
Kurs: 1.90

Buk:Tobet

vs

Bundesliga poszła już w odstawkę spowodowaną świętami. Teraz głównymi rozgrywkami jest Puchar Niemiec - turniej umożliwiający promocję gry w Lidze Europejskiej. Pogoda na pewno będzie jednym z czynników decydujących o losach meczu. W Hoffenheim od kilku dni widać tylko biały puch. W zespole gospodarzy niepewni gry są Luiz Gustavo, Tobias Weis i Demba Ba. Vedad Ibisević ze względu na czerwoną kartkę z ostatniego meczu musi oglądać spotkanie z trybun. Isaac Vorsah wraca do składu.
Jeśli chodzi o gości, to ich gra w meczach ligowych wygląda zdecydowanie lepiej niżeli miejsce w tabeli. Ze względu na przerwę świąteczną oraz fakt że Bundesliga rusza dopiero w połowie stycznia żaden zespół nie odpuści dzisiaj meczu. Warunki pogodowe mogą troszeczkę zamieszać, ale znów skłoniłbym się ku wynikowi over owemu. Borussia trzela dosyć dużo bramek jak na zespół zamykający ligową tabele (26) ale również prawie 2x tyle traci (47!!!) I właśnie ze względu na słabszą siłe ognia w drużynie gospodarzy myślę, że stać zespół z M.gladbachna zdobyć minimum jednej bramki. Ale dalej obstaje za overem.
Moja propozycja:
Kurs: 1.68

Buk:Tobet​

matesarninho 74

matesarninho

Użytkownik
Spotkanie: Augsburg - Schalke (-1 AH)
Typ: 2 (zwrot w przypadku wygranej jedną bramką)
Kurs: 2,36
Bukmacher: Pinnacle
Spotkanie Pucharu Niemiec w którym drugoligowa ekipa Augsburga podejmuje Schalke które wraca do bardzo dobrej formy.
Goście wyjdą w najmocniejszym składzie z Raulem i Huntelarem na czele.
Trener Felix Magath zapowiada zwycięstwo w tym spotkaniu ponieważ puchar będzie dla nich kołem ratunkowym w przypadku nie awansowania do pucharów europejskich z miejsca w lidze. Liczę że Schalke zagra na poziomie do jakiego nas ostatnio przyzwyczaiło i wygra pewni to spotkanie.

djkruko 92,2K

djkruko

Mistrz Czterech Skoczni
Zgadzam się z tobą w 100 % co do twoich typów PIRELLI, jedyne co zauważyłem to to że w meczu Hoffenhaim - Borussia jak do tej pory nigdy nie padły 3 gole, jak już to albo 1, 2 albo od 4 wzwyż, więc skusił bym się dać w tym meczu over3,5 po kursie 2,55 w expekt

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Augbsurg-Schalke
Schalke zdaję się ,że wyszło z kryzysu.Choć po nich wszystkiego można się spodziewać. Trener wystawia najmocniejszy skład. Różnica klas w tym spotkaniu będzie widoczna gołym okiem.Po takim kursie grzech nie zagrać na niebieskich.
Schalke
@ 1,90
Canbet
FT 0-1
edyta:To co Magath wyprawia przechodzi ludzkie pojęcie. Wprowadza Edu żeby 30min potem go zdjąć.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Ciekawe co pokaże FC Augsburg, drużyna niczego sobie, lider 2 bundesligi moim zdaniem postawi duże warunki przyjezdnym. Ostatnio remis z wiceliderem Hertha 1:1. Widać że u siebie nie odstawiają nogi. Puchar Niemiec to ich szansa, a Schalke ostatnio pokazuje niezwykle wysoką dyspozycję. Spodziewać się można dużej ilości bramek w tym meczu. 34 zdobyte bramki w 17 meczach to niezły wynik gospodarzy. Te bramki oczywiście zdobyte w 2 bundeslidze. Schalke jak wiadomo zwycięstwa z Monachium, Mainz, oraz Kolonia. Powinni utrzymać wysoka dyspozycję i strzelić co najmniej 2 gole. Gospodarzy również stać na przynajmniej jedno trafienie
FC Augsburg - Schalke 04

suma bramek : 2.5+
kurs: 1.82
betgun
Jentzsch - Verhaegh, Möhrle, Sankoh, Bellinghausen - Brinkmann, Kwakman - Bertram, Werner - Rafael, S. Hain
Trener: Luhukay

Neuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Schmitz - Kluge, Rakitic - Farfan, Jurado - Huntelaar, Raul
Trener: Magath

U 13

ufokluki

Użytkownik
Spotkanie: Augsburg - Schalke 04
Typ: 2 (handicap azjatycki -0,25)
Kurs: 1.55
buk: Bet365
Analiza:
Schalke w rozgrywkach Bundesligi w tym sezonie nie sprawuje się najlepiej i wywalczenie mistrzostwa Niemiec na chwilę obecną graniczy z cudem. Szansa na jakikolwiek puchar jednak jest poprzez zwycięstwo chociażby w DFB Pokal. Oprócz tego dodajmy, że w Lidze Mistrzów Schalke zajęło pierwsze miejsce w swojej grupie i po nowym roku będziemy oglądać tą drużynę w fazie pucharowej. Dlaczego zdecydowałem się zagrać na gości w tym spotkaniu? Głównym powodem jest spora ilość absencji w drugoligowym Augsburgu. Dzisiaj na murawie nie zobaczymy takich piłkarzy, jak: Reinhardt, Traore, Ndjeng, Sinkiewicz, Sinkala, Framberger i Thurk. Poza tym celem numer jeden dla Augsburga jest w tym sezonie upragniony awans do najwyższej klasy rozgrywkowej, dlatego aż tak dużej presji na sukces w DFB Pokal wśród piłkarzy tego zespołu nie ma. Wśród przyjezdnych na murawie na pewno nie zobaczymy Raffaela. Reszta w pełni sił i co najważniejsze w znakomitej formie, bowiem Schalke notuje serię czterech zwycięstw pod rząd, ogrywając między innymi tak klasowe zespoły, jak Bayern Monachium czy Benfice. Mecz gram na hcp, który oznacza zwrot połowy stawki w przypadku remisu.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Koln-Dusiburg

Gospodarze dziś wystąpią najprawdopodobniej bez Novakovica i Podolskiego choć występ tego drugiego się waha. Bez tych dwóch Koln traci wiele w ofensywie o czym mogli przekonać się w Bundeslidze. Under w bardzo bezpiecznej opcji według mnie. Duisburg z dobrą defensywą zaledwie 16 straconych goli w 17 spotkaniach.Przy braku czołowych armat Koln skuszę się na ten typ.

UNDER 3 ---&gt; ZWROT
@ 1,47
betsafe

FT 1-2
Stuttgart-Bayern
Ostatnio mieli okazje mierzyć się w lidze i skończyło się 3-5 dla Bayernu.To co pokazała ostatnio defensywa Stuttgartu woła o pomstę do nieba. Dziś okazja rewanżu ale nie wierzę aby w przeciągu 4 dni poprawili grę. W dodatku bramkarz słabym punktem podobnie jak i w Bayernie i OVER wielce prawdopodobny ja jednak skuszę się na trafienie zawodnika , który zdobył ostatnio hat-tricka dla Bayernu właśnie w meczu ze Stuttgartem.

Gomez to score
@ 1,90
bet365

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Aachen - Eintracht
typ: over 2,5 kurs: 1,8 tobet

Eintracht nadal braki w obronie, lecz reszta formacji w full składzie tak samo jak gospodarze. Obie drużyny bardzo poważnie podchodzą do pucharu w tym roku i żadna nie odpuści, mecz jest jeden więc nie ma nic do stracenia, Aachen jest średniakem z 2 BL ale przy brakach w tyłach gości są w stanie strzelić gola na swoim nowoczesnym stadionie.

VfB - Bayern
typ; 2 kurs: 1,75 tobet

Bayern wygrał kika dni temu i wątpie w poprawę gry Stuttgartu, strzelili 3 gole wtedy ale to przy rozluźnieniu Bayernu przy prowadzeniu 5:1. Obrona gra fatalnie i wystarczyła dwójka graczy Muller+Gomez by ich rozpykać

Otrzymane punkty reputacji: +4
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom