TSV Germania Windeck - Bayern Monachium (handicap 5:0) 1 2,15 BWIN 5/10 0:4
Kolejny prezent od bukmacherów? Wydaje się, że tak. Co prawda Germania to słaby zespół, grający w III lidze niemieckiej o ile się nie mylę i zapewne ten mecz przegra, ale czy 5:0, ew. 6:1? Nie sądzę. Bayern wczoraj rozegrał dość ciężki mecz z Realem i przegrał po karnych, w następnym tygodniu rusza liga, a więc myślę, że przed rywalizacją z Wolfsburgiem trener Bayernu będzie oszczędzał trochę swoich zawodników i jak co roku, da szansę młodym. Szczerze mówiąc niezbyt interesuje mnie liga niemiecka, ale co tam, w większości lepszych klubów w meczach pucharowych, jeszcze z niżej notowanymi przeciwnikami, grają rezerwy i choć będą chcieli zapewne pokazać się z jak najlepszej strony to zdobycie pięciu goli to nie jest zbyt łatwa sztuka.
Gracze Germanii grają na własnym boisku i dla nich jest to niepowtarzalna szansa, aby stawić czoła takiemu zespołowi jak Bayern. Zapewne dadzą z siebie wszystko i będą grali do końca na 100%, a Bayern, prowadząc 2:0, jeżeli do takiego scenariusza dojdzie, myślę, że odpuści i nie będzie forsował zbytnio tempa.
Na koniec podrzucę jeszcze ostatnie wyniki Bayernu z pierwszych rund Pucharu Niemiec: 4-0, 2-1, 5-4, 4-3, 3-1 - wszystkie mecze kończyły się wygraną Bawarczyków, ale nigdzie gracze z Monachium nie wygrywali różnicą pięciu goli. Uważam, że tak będzie również w sobotni wieczór i myślę, że po kursie 2,15 warto spróbować.