>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

DFB Pokal (Puchar Niemiec) temat zbiorczy - sezon 10/11

Status
Zamknięty.
akarin 0

akarin

Forum VIP

Tradycyjnie nowy sezon Bundesligi poprzedza pierwsza runda DFB Pokal. Czy szykują się Waszym zdaniem jakieś niespodzianki już na tym poziomie rozgrywek?
Zapraszam do komentowania i zamieszczania analiz.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Pierwsze co mi się rzuca w oczy to typ na Kaiserslautern.Drużyna która pokazuje formę w meczach towarzyskich. Chłopcy awansowali do Bundesligi zasłużenie a w meczach przed sezonowych pokonali:Auxerre 3;1 ; Liverpool 1:0 , Remis z Metz. Nie są tą byle jakie drużyny a ich najbliższy rywal gra w III lidzę a więc jest to przepaść jeśli chodzi o umiejętności, takie jest moje zdanie. Myślę , że kurs 2,05 trzeba brać i zagrać za trochę. Szukam więcej info o tym meczu, jeszcze muszę się zastanowić czy grać na Czerwonych :razz:

golkeepersuczi 52

golkeepersuczi

Użytkownik
A co panowie sądzą o meczu :

Burghausen-Dortmund (-1) Typ : 2 Kurs : 1.70
Dortmund w pamiętnym meczu pokonał Manchester City 3:1 , A teraz grają z 18 drużyną 2 ligi Niemieckiej . Proszę o wyrażenie Opinii .

bayern91 0

bayern91

Użytkownik
Zgadzam sie z tOmsonem,Kaiserslautern udowodnilo swoja wartosc w meczach towarzyskich, a poza tym III ligowy przeciwnik nie powinien byc dla nich wielkim wyzwaniem.
Po za tym to kursik zacheca do grania:]

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Osnabrück vs FC Kaiserslautern 1;1 ⛔
kurs:2,10
Tobet

Czerwone Diabły są doskonale przygotowane do nowego sezonu. W poście wyżej pisałem o wygranych Kaiserslautern z czołowymi drużynami sezonu.Za 2 tygodnie rusza Bundesliga, będzie to poważny sprawdzian dla &quot;Czerwonych&quot;. Kaiser pokazało na co ich stać w meczach towarzyskich i widac , że są bardzo dobrze przygotowani do sezonu i mam nadzieję, że jutro to udowodnią. Kurs 2,10 z Tobet biorę za średnia stawkę, trzeba wziąć też pod uwagę , że to dopiero początek Niemieckich rozgrywek ale warto za trochę zagrać według mnie ????
edit:
Jednak &quot;czerwone diabły&quot; mnie zawiodły. Po znakomitym przygotowaniu i wygranych meczach towarzyskich z klasowymi drużynami z Europy spodziewałem się pewnego zwycięstwa a tutaj remis i dogrywka. Nie ma dramatu. Czekam co pokażą w Bundeslidze ;)

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Ingolstadt - Karlsruher SC
typ: 1 kurs: 2,45 (albo w fortunie za awans dają 1,63 co pobrałem) ✅
2;0
betsafe

Ingolstadt gra na nowym stadionie (chociaż zbyt wielu fanów nie mają), mają świetną obronę dzięki której wygrali baraże z Hansą, do tego wzmocnili ją Görlitzem (18wystepow w Bayernie, 2 w kadrze narodowej) oraz na bramkę wzieli jednego z lepszych golkiperów II ligi , który ma doświadczenie z LM Kirschsteina. W III lidze byli najbardziej bramkostrzelna druzyna.
Co do gosci, maja problemy finansowe, zarzadowi sie nie podoba trener, ale nie zwolnia go bo nie maja kasy by mu zaplacic oraz sami piłkarze tego nie chca. Karlsruher gra jednym napastnikiem i wątpie by zdołało dziś zagrozić gospodarzom , którzy powinni zdominować mecz.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Hansa Rostock - TSG Hoffenheim
typ: 1 kurs: 5,25 (albo 1x po 2,18 ) ⛔
jednak drugi scenariusz się sprawdził
tobet

W Hansie mimo spadku do 3 ligi panuje dobra atmosfera, wygrali 3 na 4 mecze gdyż juz rozpoczeli sezon w przeciwieństwie do TSG, wyprzedali część zawodników stanowiących o &#39;sile&#39; spadkowicza z 2ligi i pozyskali nowych z 2 i 3 ligi, wcale nie gorszych. Trybuny mają być pełne , a kto sie orientuje ten wie jakich ma fanów Hansa, do tego dużo ciemnoskórych gra u gosci . TSG natomiast nie może skorzystać z kilku zawodników , kontuzje (Obasi oraz Jaissle) oraz niektórzy dopiero wrócili ze zgrupowań reprezentacyjnych, niby mają zagrać ale ja tam wiem swoje ???? . TSG czeka solidny sprawdzian przed startem ligi, Hansa nie ma zamiaru odpuszczać awansu do następnej rundy i przy takim kursie na druzyne co jeszcze 4lata temu grała w Bundeslidze nie mozna przejsc obojetnie.

SC Pfullendorf - Hertha Berlin
typ: over 2,5 kurs: 1,6 ⛔
Pfullendorf dzieci we mgle a Hertha byle awansować i się nie napracować
tobet

Pfullendorf to kadra w większości z młodych piłkarzy. Pierwszy mecz wygrali 2:0 mimo pozbyciu sie napastników w przerwie letniej, grają bez respektu dla rywala. Hertha musi pokonać koło 800km , przyjeżdża tutaj w nie pełnym składzie, o ile formacja ataku jeszcze ujdzie to poważne braki w defensywie. Gospodarze wiedzą o tym i na pewno spróbują zaatakować, trener Herthy mimo braków w kadrze jest pewny zwycięstwa , dlatego obie strony moim zdaniem ustrzelą bramki.
Kickers Offenbach - VfL Bochum
typ: 2 kurs: 2,25
tobet

Bochum świetnie przepracowało okres przygotowawczy , na ten mecz jadą w prawie pełnym składzie, nie zagrają Luthe oraz Aydin. Kicker jest w dobrej formie, wygrał wszystkie dotychczasowe 4 mecze w 3 lidze, na pewno im bardziej na tym zalezy niz na pucharze. Do tego nie zagraja Elton da Costa, Stadel, Huber i czytałem że mają problem z obsadą bramki na dzisiejsze spotkanie. Trzeba również dodać że obaj trenerzy są dobrymi znajomymi.

robson11 3,3K

robson11

Użytkownik
⚽ TSV Germania Windeck - Bayern Monachium (handicap 5:0) 1 2,15 BWIN 5/10 ✅ ✅ ✅ 0:4
Kolejny prezent od bukmacherów? Wydaje się, że tak. Co prawda Germania to słaby zespół, grający w III lidze niemieckiej o ile się nie mylę i zapewne ten mecz przegra, ale czy 5:0, ew. 6:1? Nie sądzę. Bayern wczoraj rozegrał dość ciężki mecz z Realem i przegrał po karnych, w następnym tygodniu rusza liga, a więc myślę, że przed rywalizacją z Wolfsburgiem trener Bayernu będzie oszczędzał trochę swoich zawodników i jak co roku, da szansę młodym. Szczerze mówiąc niezbyt interesuje mnie liga niemiecka, ale co tam, w większości lepszych klubów w meczach pucharowych, jeszcze z niżej notowanymi przeciwnikami, grają rezerwy i choć będą chcieli zapewne pokazać się z jak najlepszej strony to zdobycie pięciu goli to nie jest zbyt łatwa sztuka.
Gracze Germanii grają na własnym boisku i dla nich jest to niepowtarzalna szansa, aby stawić czoła takiemu zespołowi jak Bayern. Zapewne dadzą z siebie wszystko i będą grali do końca na 100%, a Bayern, prowadząc 2:0, jeżeli do takiego scenariusza dojdzie, myślę, że odpuści i nie będzie forsował zbytnio tempa.
Na koniec podrzucę jeszcze ostatnie wyniki Bayernu z pierwszych rund Pucharu Niemiec: 4-0, 2-1, 5-4, 4-3, 3-1 - wszystkie mecze kończyły się wygraną Bawarczyków, ale nigdzie gracze z Monachium nie wygrywali różnicą pięciu goli. Uważam, że tak będzie również w sobotni wieczór i myślę, że po kursie 2,15 warto spróbować. ✅ ✅ ✅

marcinglg 268

marcinglg

Użytkownik
Wacker Burghausen - Borussia Dortmund
Dziś kolejne mecze I rundy od razu w oko rzuca się mecz naszej &quot;polskiej&quot; drużyny grającej w Bundeslidze. Po 8 sparingach które wszystkie wygrała Borussia pokonując dość dobre drużyny. Nadchodzi pierwszy mecz o stawkę.
Zaczne od gospodarzy grają w III lidze Niemieckiej i tam już rozgrywki trwają w najlepsze i po 4 kolejkach zajmują przedostatnie miejsce z dorobkiem 2pkt i bilansem bramkowym 3:8 (-5) czyli najwyższych lotów to drużyna nie jest.. W ostatnim sezonie walczyli o utrzymanie i zajęli ostatnie miejsce które dawało utrzymanie...

Borussia tutaj ekipa która zapowiada walkę o bardzo wysokie cele.. Mają zamiar na mieszać nie tylko w Bundeslidze ale i Lidze Europy gdzie do fazy grupowej spokojnie powinni się zakwalifikować mając na swojej drodze ... pogromce Wisły Kraków z Azerbejdżanu... Na pierwszy mecz jadą dość silnym skłądem jednak nie zagrają: Zidan, Dede i Kringe niepewny występu jest nasz Łukasz Piszczek który niedawno wznowił treningi...
Jednak skład Borussi na to spotkanie i tak powinno być silne z naszymi dwoma Polakami w pierwszej 11
Weidenfeller - Owomoyela, Subotic, Hummels, Schmelzer - Kehl, Sahin - Kuba, Kagawa, Großkreutz - Lewandowski.
Dziwi brak Barriosa który do Burghausen przyleci prosto z meczu reprezentacji..
Wiadomo iż przeciwnika lekceważyć nie można jednak dobre sparingi świetna atmosfera w drużynie wielkie nadzieje kibiców których na ten mecz z Dortmundu wybiera się 2 tysiące :grin: nie powinno przeszkodzić aby spokojnie awansować do II rundy
Moje typy : kursy z Tobet)

▶Borussia 1.25
▶Borussia -1 1.67
▶over 2.5 bramki 1.40

ted 12,8K

ted

Forum VIP
2 RUNDA
przypominam że gramy jeden mecz bez rewanżu

Najciekawszy pojedynek to oczywiście Bayernu z Werderem. Również interesujący jest stosunek niektórych drużyn do pucharu, który nie każdemu jest po drodze. Zapraszam do analiz ;).​

diegoray 33

diegoray

Użytkownik
25.10.2010
Piłka Nożna / Niemcy / DFB Pokal
TuS Koblenz - Hertha Berlin 2 @ 1.72
Stawka: 7/10
Buk: Coral
Hertha z ogromnymi ambicjami na powrót do Bundesligi dominuje jej słabszą postać - 2. Budeslige. Ostatnio grają naprawde ciekawy futbol nie pozostawiając przeciwnikom złudzeń.
Myślą także o tym by powalczyć w pucharze (naprawde na poważnie). Dziś wystąpią w swoim najmocniejszym zestawieniu przeciw 3 ligowemu przeciętniakowi - TuS Koblenz.
Różnica moim zdaniem między tymi zespołami jest tak ogromna, że uwzględniając brak perspektywy rewanżu nie widzę dzisiaj innej możliwości niż pewne zwycięstwo gości.
Pozdrawiam.

Otrzymane punkty reputacji: +4
vdv 66

vdv

Użytkownik
Puchar Niemiec obserwuję już od wielu, wielu sezonów i prawidłowość jest zawsze jedna i ta sama. Pierwszą rundę faworyci przechodzą bez żadnych problemów. Początek sezonu, wszyscy faworyci dobrze przygotowani, zawodnicy na tzw. &quot;głodzie piłki&quot;, z chęcią pokazania się trenerowi gromią zespoły ~3 ligowe.
II runda i pojawiają się schody. Sezon w trakcie. Walka o ligowe punkty. DFB często traktowane trochę lżej, bo w Bundeslidze trzeba grać o Mistrzostwo, Puchary, czy też utrzymanie. Oczywiście zespoły z niższej ligi/lig też grają o awans, utrzymane itd. ale podchodzą do DFB trochę inaczej. Jest to szansa na pokazanie się całemu kraju. Ogromny prestiż. Miejscowe gazety rozpisują się, że do nas do małego miasteczka, małego klubu przyjeżdża np. wielki Bayern, Wolfsburg, HSV, czy Bremen. Dlatego warto poszukać niespodzianek.
✅Victoria Hamburg - Wolfsburg
Victoria +3,5 @ 1,625✅

Wolfsburg niesamowicie słaby sezon. W BL aż 5 porażek na 9 kolejek! Forma bardzo słaba. Dzisiaj przyjeżdżają do Hamburga w bardzo mocnym składzie, lecz jet to skład który nic nie gra. Pewnie ten mecz wygrają, lecz nie sądzę, że aż różnicą aż 4 bramek. Żeby wygrać 4 bramki trochę się trzeba napracować, a nie wolno zapominać, że w sobotę mecz przeciwko Stuttagartowi, z którym na chwilę obecną walczy o utrzymanie, więc siłami na pewno będą mądrze dysponować. Tak więc, uważam, że można spróbować grać dodatnie handi na Victorię.​

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Z dzisiejszych meczy under w Koloni⛔, TSV dobra defensywa , Kolonia natomiast z nowym trenerem też nie rzuci się do ataku , ryzykując utratę bramki.
Najrozsądniejszymi typami są Schalke @1,61 ✅i Lautern @1,5✅ (pinnacle oba)
Magath wkurzony po ostatnim remisie, do tego ponoć zabalowało kilka piłkarzy (należy to traktować jako plotkę) i dziś chce z zespołem udowodnić różnicę klas w tym meczu, na pewno ma ku temu podstawy a zespół z każdym meczem się zgrywa coraz lepiej.
Kaiser gra u siebie , następny mecz w lidze także. Arminia w kryzysie, w lecie pozbyli się kluczowych piłkarzy i teraz jest to zlepek przeciętnych grajków. Puchar im nie po drodze, muszą walczyć o utrzymanie w 2 Bl. a trener dostał ultimatum 6punktów w 3 kolejnych meczach ligowych. Do tego nie zagra najbardziej doświadczony ich gracz Neuville który jako jedyny z napastników strzelał gole w tym sezonie oraz doświadczony obrońca Bollmann.

edit:
vdv ale spójrz na wyniki Victori w tym sezonie, są to amatorzy, którzy u siebie w lidze sobie nie radzą, wiem że motywacja na 200% ale wilki podrażnione nie powodzeniami w lidze przyjadą tutaj rozstrzelać gospodarzy

http://www.kicker.de/news/video/1090926/video_VfL-Wolfsburg----Bangen-vor-Fuenftligist-aus-Hamburg.html
????

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Dla Schalke puchar może być jedną z drug do europejskich pucharów, znaczy jedyną, w tej chwili mają nikłe szanse żeby zaistnieć w Bundeslidze, raczej wyjdą z grupy LM ale to nie gwarantuje udziału w przyszłorocznych rozgrywkach, wiec głupotą było by zamykanie sobie drogi na tym etapie. Oczywiście trzeba wziąć poprawkę na to co oni w tym sezonie wyprawiają i że może to być kolejny mecz-niewypał bo Schalke długo się zbiera z formą. Ja proponuje skromnie na Schalke

groven 2,2K

groven

Forum VIP
TSG Hoffenheim - FC Ingolstadt 04
typ: 1 / 1.28
wynik: 1:0 ✅

4 drużyna bundesligi vs przedostatnia drużyna 2 Bundesligi. Takie starcie może zakończyć sie tylko w jeden sposób. Wygrana Hoffenheim. U siebie w 4 spotkaniach mają 10 strzelonych bramek. Bardzo dobry bilans. Wieśniaki na własnym stadionie sieją popłoch w Bundeslidze. Ostatnio wywalczony cenny remis z Dortmundem, wcześniej wygrana z Borussia Moenchengladbach. Natomiast goście w 4 meczach wyjazdowych zanotowali 4 porażki. Teraz dojdzie im kolejna w pucharze. Ambicja się meczy nie wygrywa. Jedynie zmniejsza przegrany wynik.

Eintracht Frankfurt - Hamburger SV

typ: over 2,5
Kurs: 1.70
Wynik: 5:2 ✅

9 w tabeli Frankfurt podejmuje zajmujący 6 pozycję w Bundeslidze HSV Hamburg. W tym sezonie już obydwie ekipy się spotkały. Dokładnie 28.08.2010. Frankfurt przegrał u siebie wtedy 1:3. Zarówno gospodarze jak i goście mają w drużynach szerszeni z przodu którzy sporo strzelają. Van Nistelrooy Ruud, Guerrero Jose Paolo, Mathijsen Joris, oraz Gekas Theofanis czy chociażby Altintop Halil z Eintrachtu są groźni z przodu. Tym bardziej że Frankfurt ostatnie mecze w lidze to prawdziwy rozkwit tej drużyny. Goście nie przyjadą się bronić i z pewnością także coś strzelą. Over 2,5 gola ładnie się prezentuje i jak przystało na drużyny z Bundesligi powinno być sporo bramek.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Gladbach - Leverkusen ✅
Gospodarze po ostatniej przegranej z Werderem 1:4 zrobią dziś wszystko by odkupić się u swoich fanów. Do składu na puchar wracają kluczowi gracze Brouwers i Arango, którzy pauzują w Bundeslidze za kartki.Trener na mecz pucharowy prawdopodobnie zmieni bramkarza bo jak dotychczas obecny broniącyr nie może się pochwalić dobrym wynikiem ale co się dziwić jak obrona nawala na każdym kroku... Z tego co znalazłem na stronie Leverkusen wyjdą oni w najmocniejszym składzie podobnie jak Borussia. Fronzek chcąc zachować swoją posadę musi najbliższe mecze wygrywać dzisiaj jest do tego doskonała okazja na dodatek w Bayerze największe siły są niedysponowane.Uważam ,że będzie to wyrównane spotkania w dodatku Borussia gra u siebie co powinno ich zmotywować do tego aby wreszcie ich kibice byli zadowoleni...

Gladbach (+0,5)
@1,77
bet365
3/10
FT 0-0 :browar565::browar565:
+2,31

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP

Borussia M&#39;gladbach - Bayer Leverkusen​

Mnie również zainteresowało spotkanie pierwszoligowców.Obie drużyny na dwóch różnych biegunach w lidze.Gospodarze bardzo słabo grają w lidze, zajmują przedostatnie miejsce, zgromadzili do 9. kolejki tylko sześć punktów, wygrali tylko raz.Co razi na pewno również w oczy to na pewno też słaba defensywa gospodarzy, którzy notorycznie tracą co najmniej dwie bramki w meczu.Tylko dwa mecze z dziewięciu w lidze skończyli tracąc tylko jedną bramkę, zaś ani razu nie zagrali na zero_Obrona jest bardzo słaba, starają się co nie co nadrabiać atakiem, który jest lepszą formacją bo mają tam ciekawych zawodników m.in Arango, Bobbadilę czy Reusa.Z kolei drużyna gości to ekipa prowadzona przez doświadczonego trenera, który zbudował drużynę, która walczy o najwyższe cele w Bundeslidze.Tutaj sytuacja jest inna, Leverkusen jest wysoko w tabeli, ma na pewno zamiar powtórzyć sukces z przed sezonu czyli kwalifikacja do pucharów europejskich.Jeśli chodzi o zbilansowanie drużyny to na pewno jest ona bardziej poukładana aniżeli ekipa Fronzka.Defensywa jak i ofensywa jest wyrównana, ciężko jest wytypować under bądź over tej drużyny bo zdarzają się mecze w których potrafią strzelić kilka goli [ mają do tego konkretnych zawodników - Helmes, Derdiyok, Sam ], ale trudno jest im również strzelić.Przechodząc już do dzisiejszego spotkania to zaciekawiła mnie opcja jaką proponuję Bet365 gdzie to można obstawić over bramkowy drużyny.Sądzę, że dziś warty uwagi jest kurs na ober gości, uważam, że są w stanie strzelić co najmniej dwie bramki bo jak sami zapowiadają traktują puchar poważnie co widać w awizowanym składzie.Słuszność tego typu można poprzeć tym, że ekipy już mierzyły się już ze sobą w lidze kiedy to w meczu padło dziewięć bramek.

Moja propozycja :

Bayer Leverkusen over1.5 gola @ 1.72 / Bet365
⛔⛔⛔

ted 12,8K

ted

Forum VIP
1.FC Nürnberg @ 1,47 pinnacle ✅
Podchodzą poważnie do pucharu póki rywale słabsi, dziś pełnym składem , natomiast rywal w słabej formie - ostatnie porażki 1;4 czy 0;7 mówią wszystko. Do tego nie zagra ich najlepszy strzelec Fischer oraz dwaj inni zawodnicy Mikolajczak oraz Gural.
Eintracht Frankfurt @ 2,65 tobet ✅
HSV bez Ze Roberto oraz RvN nie jest już tak groźne w ataku, niby wygrali na początku sezonu z Eintrachtem , który jednak słabo w niego wszedł a i w/w zawodnicy wystąpili. Teraz sytuacja jest inna i kurs 2,65 na gospodarzy w tobecie jest warty gry.
Borussia Mönchengladbach +0,5 @ 2,31 pinnacle ✅
Co do meczu Bayeru, to Borussia z rezerwowym bramkarzem ale za to wraca do składu Brouwers. W pamięci mają wygraną 6:3 na BayArena i to na pewno im dziś pomoże w osiągnięciu dobrego wyniku, bo źle nie grają a w ostatnim meczu z Werderem mieli mnóstwo pecha. Bayer natomiast gra solidnie ale nic więcej, do tego dochodzą kontuzje i napięty terminarz.

Otrzymane punkty reputacji: +1
akarin 0

akarin

Forum VIP
Gra na Gladbach ryzykowna z lekka jest, ale jest szansa.
Jak dla mnie jest lepszy typ na to spotkanie:
Gladbach - Bayer
Typ: over 2,5
Kurs: 1,60

bet365
Gladbach w 9 meczach straciło 27 bramek. Czyli istna masakra. Trzeba jednak im przyznać, że mają sporo pecha również. Oglądałem kilka ich ostatnich spotkań i tam jedyną zaletą jest ofensywa, która w meczu z Bremą przeszła sama siebie jeśli chodzi o nieskuteczność. Bayer ma problemy w obronie, Hyypia kontuzjowany, gra Reinartz, ale klub rozgląda się za klasowym obrońcą do kupienia zimą, najpóźniej latem. To jest Puchar, nie ma kalkulacji, tylko gra na maxa i nie spodziewam się tutaj underowego wyniku patrząc na grę Gladbach w obronie.

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Ma ktoś może linka do meczu Hoffenhaim - Ingolstadt??Widzę że Ibisević czerwień złapał więc pewnie będzie kicha a nie łatwe zwycięstwo Wieśniaków.Chyba że po połowie sie coś zmieni na lepsze.Jak by ktoś miał linka to proszę o podanie

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom