Skoro już tak piszesz o ich "legijnej" akcji to zapewne wiesz, że za tym wszystkim stoi kobieta z ..marketingu? Obaj są wypożyczeni z Legii. Ale do rzeczy. Jałocha sam osobiście na następny dzień poprosił o spotkanie z osobami decyzyjnymi na Arce i przeprosił za to zachowanie zaznaczając, że da z siebie 1929% w każdym spotkaniu. Jeżeli śledzisz poczynania żółto-niebieskich to zapewne wiesz w jak wielu spotkaniach w tym sezonie ratował nam skórę?
Szwochu również (tyle, że za pośrednictwem mediów) przeprosił. On jednak gra całą rundę słabo (wyłączając mecz z Ruchem gdzie zagrał genialnie) i jego miejsce najprawdopodobniej zajmie Siemaszko, który Arkę (uwierz mi bo znam go bardzo dobrze) ma wydziaraną w sercu. Tak charakternej Arki nigdy nie było, a na ambicji w tej lidze można ograć każdego.
Tak Lechia to skupisko gwiazd, która jeszcze w tamtym sezonie miała problem z utrzymaniem w dłuższym dystansie wysokiego poziomu co o niemal nie zakończyło się grą w fazie spadkowej..
Jak słusznie jednak zauważyłeś teraz gra uległa poprawie co widać na ich grze przed własną publicznością. Jednak jeżeli chodzi o ambicje i boiskowy charakter to przewaga żółto - niebieskich jest zdecydowana.
Arka ostatnio w kryzysie, wracają koszmary z I ligi gdzie nie potrafią wygrać na własnym boisku
Ale chyba nie mówisz o zeszłym sezonie? Bo tam w 17 rozegranych spotkaniach zaledwie 2 razy musiała uznać wyższość rywala zaznaczając, że druga z tych porażek miała miejsce 23 października ubiegłego roku i trwała do ... 1 października bieżącego roku czyli przez niemal rok! Wskaż mi proszę drugą w Polskiej elicie drużynę, która przez podobny okres w ostatnim sezonie notowała niemal identyczny bilans.
Ja na ten mecz widzę dwa rozwiązania - rzuty rożne gospodarzy lub żółte kartki w meczu. Pozostaje jedynie czekać na ofertę kursową na oba te zdarzenia.