superfrank
Użytkownik
Ostatnio słabsza forma, za co przepraszam grających moje typy, ale wydaje mi się, że na dzisiaj mam petardę, która pozwoli podreperować stan konta i zaufanie:
Wynik: 2-1
Mecz: Nordsjaelland - Midtjylland
Typ: 1 DNB
Kurs: 2,10
Bukmacher: bet365
vs.
Typ: 1 DNB
Kurs: 2,10
Bukmacher: bet365

Wynik: 2-1

Słabiutki start Nordsjaelland w lidze sprawił, że można na nich uświadczyć naprawdę świetne kursy. Teraz bukmacherzy dają 3,10 w meczu z Midtjylland. Goście są liderem, ale opadli z sił po świetnym starcie. Gospodarze wręcz przeciwnie - z meczu na mecz nabierają wiatru w żagle. Na temat tego meczu mogę mówić sporo, bo widziałem ostatni mecz Nordsjaelland i ostatnie dwa Midtjylland. Wynik i postawa wicemistrza Danii (Nordsjaelland) w meczu z Aarhus pozytywnie mnie zaskoczył. Nie byli w tym meczu faworytem, ale wyszli jak po swoje. Imponowała pewność w operowaniu piłką i w końcu bardzo dobra postawa defensywy. To fatalne występy formacji obronnej niszczyły Nordsjaelland mecze i wyniki, bo o tym, że mają jakość z przodu pisałem zawsze. Sam mecz był wyrównany, ale właśnie pewność i konsekwencja pozwoliły Nordsjaelland na odniesienie zwycięstwa. Wydaje się, że ta drużyna powróciła na właściwe tory i kwestią czasu jest marsz w górę tabeli. Midtjylland jest na przeciwnym biegunie. Bardzo dobry start i już długo są na pierwszym miejscu. W poprzednich analizach pisałem jednak, że to nie ta sama drużyna co wcześniej i chyba powoli uchodzi z nich powietrze. Ostatnie wyniki o tym świadczą. 4 remisy z rzędu z ekipami - powiedzmy to sobie szczerze - przeciętnymi: Viborg, Odense, Vestsjaelland, Randers. 3 z tych 4 meczów były rozegrane na terenie Midtjylland, w trzech tracili objęte wcześniej prowadzenie (w czwartym było 0-0). Czyżby braki kondycyjne? Czyżby spadki formy? Według mnie tak. W ostatnim meczu z Randers w drugiej połowie wyglądali fatalnie i gdyby mecz trwał trochę dłużej pewnie by go przegrali. Jest to chyba przyczyna wąskiej ławki rezerwowych, a w zasadzie jej braku. Duża liczba graczy leczy urazy, nie są to najważniejsi piłkarze, ale właśnie rezerwowi, przez co najlepsi są eksploatowani do granic wytrzymałości (osłabienia poniżej). Stawiam dzisiaj na gospodarzy, którzy zwyżkują i mam nadzieję, że przerwą serię 18 meczów bez porażki Midtjylland (zdecydowanie za długa, jak na ich możliwości).Osłabienia:
Nordsjaelland:
- Uffe Bech - napastnik (2/0 - 74 minuty)
- Morten Nordstrand - napastnik (10/4 - 665 minut)
- Sören Christensen - pomocnik (5/0 - 253 minuty)
- Ivan Runje - obrońca (15/0 - 1199 minut)
- Kamal Issah - pomocnik (2/0 - 102 minuty)
Midtjylland:
- Sonni Nattestad - obrońca (1/0 - 90 minut)
- Frederik Möller - obrońca (6/0 - 301 minut)
- Jonas Gemmer - pomocnik (3/0 - 228 minut)
- Isaac Oliseh - pomocnik (1/0 - 10 minut)
- Eyjólfur Hédinsson - pomocnik (3/1 - 166 minut)
- Musefiu Ashiru - pomocnik (3/0 - 160 minut)
- Johannes Madsen - pomocnik (1/0 - 17 minut)
- Paul Onuachu - napastnik (6/0 - 72 minuty)
Nordsjaelland:
- Uffe Bech - napastnik (2/0 - 74 minuty)
- Morten Nordstrand - napastnik (10/4 - 665 minut)
- Sören Christensen - pomocnik (5/0 - 253 minuty)
- Ivan Runje - obrońca (15/0 - 1199 minut)
- Kamal Issah - pomocnik (2/0 - 102 minuty)
Midtjylland:
- Sonni Nattestad - obrońca (1/0 - 90 minut)
- Frederik Möller - obrońca (6/0 - 301 minut)
- Jonas Gemmer - pomocnik (3/0 - 228 minut)
- Isaac Oliseh - pomocnik (1/0 - 10 minut)
- Eyjólfur Hédinsson - pomocnik (3/1 - 166 minut)
- Musefiu Ashiru - pomocnik (3/0 - 160 minut)
- Johannes Madsen - pomocnik (1/0 - 17 minut)
- Paul Onuachu - napastnik (6/0 - 72 minuty)