Niestety moją analizę skończyłem pisać później niż
B_R_U_T_U_S, więc wyszło, że napisałem ją na marne, ale tak to jest jak zaczyna się godzinę przed meczem. Wrzucę ją tutaj jeśli komuś się spodoba to będzie to dla mnie powód do radości.
Dyscyplina : Piłka nozna,
Dania, 1 Dywizja
Spotkanie : AB Kopenhagen - Bronshoj
Typ – powyżej 2.5 bramki w meczu
Kurs – 1.55
Buk -
Expekt
Analiza :
Witam.
Na dziś mimo słabej oferty z piłki nożnej znalazłem ciekawy zakład na mecz AB Kopenhagi z Bronshoj. Obie drużyny na co dzień występują w 1 Dywizji (odpowiednik naszej 1. Ligi).
Drużyna gospodarzy jak na razie po 24 kolejkach zajmuje 11 pozycję w stawce 14 zespołów. Do niższej ligi spadają 3 ostatnie drużyny, więc AB Kopenhaga, aby być pewna utrzymania potrzebuje 6 punktów. Możemy jednak wywnioskować, że nie będzie to łatwe patrząc na 5 ostatnich meczy tego zespołu:
Næstved BK 2 - 1 Akademisk Boldklub
Akademisk Boldklub 2 - 1 Roskilde
Skive 1 - 1 Akademisk Boldklub
Akademisk Boldklub 0 - 2 Vejle-Kolding
Randers FC 3 - 1 Akademisk Boldklub
Do tego dochodzą problemy kadrowe, ponieważ w zespole gospodarzy nie mogą wystąpić:
-Jens Waltorp (bramkarz)
-Mads Lund Brandis (obrońca)
-
Emil Farver (obrońca)
-Marc Dal Hende (pomocnik)
-Semere Haile(pomocnik)
-Muamet Asanovski(pomocnik)
-Simon Okosun (pomocnik)
-
Gunnar Zachariasen(pomocnik)
-Nicolai Melchiorsen(pomocnik)
Drużyna Ab Kopenhaga będzie musiała więc radzić sobie bez podstawowego bramkarza. Widać także duże braki w pomocy i troszkę mniejsze w obronie. W miejsce niedostępnych zawodników, będą musieli wskoczyć zawodnicy zespołu juniorskiego.
Natomiast zespół dzisiejszych gościu plasuje się na 5 miejscu w ligowej tabeli. Piłkarze Brønshøj BK nie walczą już w tej chwili o nic. Nie mają żadnych szans na awans, ale są też pewni utrzymania. Drużyna w ostatnich pięciu meczach notowała następujące wyniki :
Brønshøj 1 - 3 Viborg FF
Fredericia 0 - 5 Brønshøj
Brønshøj 0 - 0 Esbjerg fB
Vestsjælland 3 - 1 Brønshøj
Brønshøj 2 - 2 Hjørring
Do tego trener gościu nie będzie mógł skorzystać z usług:
-
Mikkel Jensen (pomocnik)
-Cheikh Sarr (obrońca)
Ważnym faktem jest też to, że w ostatnich pięciu spotkaniach między tymi zespołami czterokrotnie padał wynik powyżej 3 bramek:
Bronshoj-
AB Kopenhagen 0 : 4
Bronshoj- AB Kopenhagen
2 : 1
Bronshoj-
AB Kopenhagen 0 : 4
Bronshoj- AB Kopenhagen
2 : 0
AB Kopenhagen- Bronshoj
4:0
Spotkanie pomiędzy Ab Kopenhaga - Brønshøj BK jest meczem derbowym, a wiadomo, że takich meczów nie odpuszcza żądna z drużyn. Mimo ogromnych problemów kadrowych w zespole gospodarzy mówi się głośno o walce do końca, o każdy punkt, który może pomóc w walce o utrzymanie. Drużyna gości także nie będzie chciała zrezygnować ze zwycięstwa w tym pojedynku i pokazać kto jest lepszy. Myślę, że mimo tego, że w Ab Kopenhaga nie będą mogli wystąpić ważni zawodnicy, to ich zastępcy siłą woli będą starali się nadrobić braki. Według mnie żądna z drużyn nie odpuści i zobaczymy co najmniej te 3 bramki.