STS znów poszalał z kursami, więc kto może niech gra bo niebawem kursy poszybują w dół
Lebiediew +8,5pkt 1.88
Układ biegów całkiem przyjemny:
1. Nielsen, Iversen, Andersen - raczej 3, ewentualnie N.K. Iversen może tu powalczyć
4. Jeppesen, Jacobsen, Nielsen - mocniejsza obsada, ale stawiam że Lebiediew objedzie ich z pola D
7. Breum, Nielsen, Andersen - pole A, rywale bez szału, jeśli nic się nie wydarzy to 3pkt
10. Vissing, Andersen, Breum, - również pole A + tak jak wyżej, rywale dużo słabsi od Lebiediewa
12. Jakobsen, Nielsen, Jeppesen - tu trudniej, ale 2-ka spokojnie w zasięgu.
W skrócie, analizowałem wczoraj układ biegów poszczególnych zawodników i na kartce wynotowałem trzy nazwiska z liniami, które chętnie zagram. Przy Lebiediewie i jego układzie biegów wpisałem sobie że linia 10.5pkt jest idealna do gry. Tutaj prezent i Lebiediew 8.5pkt po 1.88. Biorę z pocałowaniem ręki
Klindt +10,5pkt 2,01
Linia wyższa, ale tak jak wyżej przekonuje mnie układ biegów Nicolaia.
1. Thomsen, Lahti, Lindback - najcięższy bieg dla Klindta, ale min. punkcik przywiezie
3. Birkemose, Lindback, Knudsen - min. 2pkt dla Klindta, ale cenie go wyżej od Lindbacka więc liczę nawet na trójkę
5. Lindback, Basso, Borke, - Dunczyk spod płotu, 2/3pkt powinien dowieźć
8. Lindback, M. Hansen, Sorensen - Klindt z pola A. Rywale w zasięgu, ponownie liczę na 2/3pkt
11. Birkemose, Thomsen, Borke - Faworytem Thomsen więc pewnie 2pkt dla Klindta, chyba że Thomsen zostanie przyblokowany z pola trzeciego i na pierwszym łuku Klindt będzie pierwszy, wtedy kolega z drużyny nie powinien mu przeszkadzać
Rywale spokojnie na odjechanie tych 11pkt, a po takim kursie żal nie zagrać