Nie mowie ze to sie potwierdza w kazdym kraju, ale najczesciej im biedniejszy kraj, tym klasa srednia zaczyna zanikac, zaczyns sie tworzyc przepasc - miliarderzy i ludzie zarabiajacy "grosze" na rok.
Tam juz sie nie wglebiam w tematyke, zadnym uczonym w tej dziedzinie nie jestem, ale jak sie spojrzy, to tak jest w niejednym kraju. Wiekszy wyzysk, pare osob na tym zarabia, a reszta klepie biede
To tak oczywiscie moim zdaniem ????
Dobrze gadasz, ja czesto bywam na ukrainie i tam to na ulicach najnowsze Mercedesy, bmw, audi czy jakies inne lexusy mijają się z najgorszymi gratami takimi co ledwo jezdza, tak po wsiach i malych miastach to nie widac nic innego dopiero jak sie dojedzie do jakiegos wiekszego miasta typu lwów to dopiero pojawia sie cos w stylu "klasa srednia"
(tak na marginesie moge dodac jakby ktos nie wiedzial - to tam nie ma latarni na ulicach - MASAKRA ???? - jak jezdzilem tamtedy w nocy np. zimą, musisz mrugać dlugimi jak ktos jedzie z naprzeciwka zeby w ciebie nie wjechał)
A tak poza tym to na to ze w polsce kluby sa biedne składa sie wiele aspektów np. korupcja czy chuliganka na meczach, to odstarsza ludzi.
Ale teraz to wszystko sie zmienia skoro na wisłe legie czy lecha chodzi coraz wiecej ludzi, lech podobno ma budzet 70 mln zł , teraz dolicz z tego co beda miec z biletów na nowym stadionie (oczywiscie nie od razu) z transferów - stilica maja puscic w letnim okienku za 10 mln zł najmniej, za Rudnevsa ktos z angielskiej premiership w tym okienku zimowym juz wykładał 7 mln EURO, takze wszystko idzie do przodu, zwłaszcza ze
polska to duzy rynek, z potencjałem.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/budzety-polskich-klubow-juz-wkrotce-przekrocza-100,1,3567505,wiadomosc.html