Dwa słowa na szybko bo za chwilkę kilka spotkań a analiza mam nadzieję za chwilę. Poprad - Żylina bez faworyta, niby Żylina pod Tatrami grać nie potrafi co dobitnie pokazuje H2H ale Poprad z Skalicą zagrał bardzo słaby mecz, dużo chaosu i nie poukładanej gry. Żylina z porażkami ale walczy, widać że mimo wszystko się starają choć ta gra dalej mi się nie podoba, ale jakiś zarys taktyki tam widać. Jakieś punkty w zasięgu, faworytem Poprad tylko dlatego że własna hala jest trudnym terenem. Dla mnie no bet. Trenczyn po takim kursie nie wart zachodu chociaż powinni to ogarnąć bo Skalica jest dramatycznie słaba. Pieszczany Nitra dla mnie 50/50 bez wyraźnego faworyta, Nitra dobre zawody z Koszycami ale z Baranami Pieszczany też zagrały solidne spotkanie, fajnie wyglądają w defensywie, twardo bronią. O Nitrze trochę sobie porozmawialiśmy tutaj przy okazji spotkania z Koszycami ogólnie dominowali w całym spotkaniu wynik zasłużony ale tutaj też jak dla mnie 50/50 bez wyraźnego faworyta. Ja gram na Bystrzycę dziś. Bystrzyca w gazie, fajnie rozpoczęli sezon. Dobrze wychodzą w obronie, ciekawe jak długo Bacashihua utrzyma obecną dyspozycję ale jankes zaskakuje pozytywnie. Smach, Sandgren, Homer, Detalinka, dobry solidny poziom i to może być defensywa trudna do sforsowania przez dłuższy czas co pokazuje początek ligi a zagrali juz na zero z tyłu z mocnymi Koszycami. Ale to co zwraca uwagę to piekielna siła ataku. Galambos 12+22 w Martinie, Handlovsky 16+24, Handzus dwa sezony temu jeszcze w
NHL w mocnym Chicago, Hudec 18+25, Kytnar 20+18, Majdan, Pasek 19+21, Sonne. Tego starczy na silnie 3 piątki a przecież w obwodzie tez kilku młodych ciekawych zawodników. Atak, atak jeszcze raz atak. Martin w preseason rozj... 7:0. Martin na początek bez szału, Trenczyn oklep, ograli beznadziejną Skalicę i stracili pkt z Żyliną. Dzubina w bramce jest słaby, w obronie oprócz Dlouhy'ego i Tabacka to dzieciarnia. Zlepek grajków z 3 ligi szwedzkiej czy 2 austriackiej bodaj. Z przodu Spirko i Varga, do tego dwóch fajnych z niższej ligi którzy mogą a nie muszą odpalić Poliacek i Surovka. Powinno to być jednostronne widowisko a każdy inny wynik jak pewna wygrana gości będzie niespodzianką.
Bystrzyca -1,5 @ 2,22
Bystrzyca -2,5 @ 3,51
2:1k.