Witam po krótkiej przerwie. Czeska liga rusza dziś pełną parą, więc i my razem z nią, a oto kilka typów, które proponuję na dziś:
Ocelari - Olomouc
Mecz wicelidera z 11 drużyną czeskiej ekstraligi może przynieść tylko jeden rezultat. Stalownicy w niesamowitym gazie i w dodatku bez porażki we własnej Arenie są nie tylko faworytem, ale dla mnie wręcz pewniakiem na ten mecz. Co się z tym wiąże kompletnie nie ma sensu grania ich zwycięstwa bez dodatkowych opcji. Zawodnicy z Trzynca mogą pochwalić się w tym sezonie bilansem 25-15, natomiast ich przeciwnicy niemal odwrotnym, bo 14-25.
Pierwszym moim typem na ten mecz jest over bramkowy, a z tych które samodzielnie warto tutaj zagrać to wysokie overy 5.5 (1.87) oraz 6.5 (2.46). Są to jednak wysokie overy i ciężko określić czy na pewno wejdą, z pewnością są na to spore szanse, przypomnę tutaj dość wstydliwą wpadkę Olomouca w Pilznie gdzie wynik zamknął się dwucyfrowo. Trzyniec z kolei lubi strzelić u siebie 5 bramek (3 na 4 mecze w tym sezonie we własnej hali to właśnie równo 5 bramek Ocelari)
Zdecydowanie lepiej jednak połączyć bet overowy ze zwycięstwem gospodarzy bo tutaj możemy sobie pozwolić już na zejście o jeden punkt niżej i tak:
1/+4.5 - 1.79 - dla mnie stuprocentówka i ten właśnie typ sam wybieram składając swój "czeski" kupon ????
1/+5.5 - 2,35 i 1/+6.5 - 3.20 - sami zdecydujcie jaki poziom ryzyka wybieracie
zwycięstwo w 1 tercji to z kolei kurs o wartości 1,79 i myślę że również warto to zagrać, bo Ocelari swój styl narzucają od 1 minut (wydarzenie na 1tercja/spotkanie to już kurs 2.03 na Trzyniec)
Jeszcze jeden typ i wielkie value to Trzyniec strzeli +3.5 - tak jak wspominałem 3 na 4 spotkania to 5 goli, raz tylko 3 bramki - tutaj nie wierzę, że Trzyniec nie strzeli przynajmniej 4 bramek - w efekcie mamy płacone za to 1.73
No i klasycznie już na strzelców, będę monotonny, ale Ruzicka i Marcinko - ostatnio nie strzelili nic, więc wypada tym razem coś strzelić - myślę, że obaj dziś wpisują się na listę strzelców (obaj za 2.50)
Chomutov - Pilzno
Będę mocno nieobiektywny, gdyż Pilzno to świetna drużyna, ale Pirati to moja ulubiona w Czechach
stąd też moje typy będą skierowane na nich. Oczywiście czują na plecach oddech Trzynca, który dziś niemal na pewno dopisze 3 punkty do swojego konta, więc sami muszą również wyjść zwycięsko jeśli nie chcą się dać zepchnąć
Czyste zwycięstwo Piratow to 2.35, jednak jest to bardzo ciężki bet i łatwo stracić kupon dlatego proponuję iść w stronę zwycięstwa (nie tylko po 60 minutach, ale także dogrywka, bądź karne - 1.80). Wciąż jednak narażamy się na możliwość, że Pirati nie wygrają tego meczu, zwłaszcza, że Pilzno wydaje się być w gazie, a ich rywale już dwa razy w tym sezonie schodzili z bagażem 10 bramek (oczywiście w Pilznie i nie rywale tej klasy co Chomutov, ale jednak robi to wrażenie). Dlatego typem na ten mecz, który ma dużo większą szanse na wejście jest dla mnie następująca opcja:
każda z drużyn zdobędzie 2+ bramek - 1.51
wydaje mi się, że nawet na styk remis 2-2 jest tutaj jak najbardziej w zasięgu, choć tak naprawdę spodziewam się tutaj koło 5-6 bramek i wyniku 3-2, 3-3,4-2 w którąkolwiek ze stron. Myślę że typ wart ryzyka.
Dla lubiących bawić się w strzelców to po stronie Pilzna myślę że warto pograć na Kubalika (2.50) lub Gulasa (3.0)
Pardubice - Kometa
Czerwona latarnia ligi, kontra aktualny mistrz. Tutaj myślę, że bez większych problemów Kometa pokaże swoją wyższość i pewnie zgarnie pełną pulę. Pardubice z kolei ostatnio podreperowały swój bilans bramkowy po szalonym meczu z Duklą (7-5). Są overovą drużyną i myślę że śmiało można tutaj próbować łączyć wygraną Komety z overem.
Samo zwycięstwo Brna to dość ładny kurs 1.8, łącząc je jednak z overem 4.5 dostajemy już 2.36.
Zwycięstwo Komety z uwzględnieniem handicapu -1,5 to 2,29 i również warte do zagrania
Sam oczekuję tutaj przynajmniej wyniku 2-4 dla Komety, Pardubice mimo iż zamykają tabelę to raczej są zespołem, który te 2 bramki na mecz zdobywa i tutaj kolejne wydarzenie każda z drużyn strzeli 2+ bramki za 1.61.
Mnie natomiast kusi tutaj zagranie odważnego typu, mianowicie obie drużyny strzelą bramkę w 1 tercji - 2.86, natomiast od razu zaznaczam, że jest to bet mocno ryzykowny i grać go proszę na własną odpowiedzialność ????
Sparta - Liberec
Tutaj proponuję zwycięstwo gospodarzy, po bardzo ładnym kursie 2.0. Sparta podnosi się po słabym początku i widać, że ta drużyna wraca na właściwe tory. Ostatnie bardzo dobre mecze z Kometą, Pilznem czy HK Mountfield pokazują, że dziś to oni będą groźniejsi i to oni będą zdecydowanym faworytem meczu. Biorąc pod uwagę formę wyjazdową Liberca wyłania nam się ogólny możliwy przebieg tego meczu.
Wg mnie warto zagrać Sparta/ +4.5 - 2,83. Oglądałem częściowo mecz Kometa - Sparta i śmiało mogę ten bet polecić, Kometa miała naprawdę wiele szczęścia i swojemu bramkarzowi tak naprawdę zawdzięcza, że za własną bramką tylko raz zapaliła się lampka. Liberec będzie miał dziś mniej szczęścia.
Drugi typ który warto tutaj zagrać to handicap Sparta - 1.5 płacony 2.69. Liberec w tym sezonie każdy wyjazdowy mecz przegrał przynajmniej dwiema bramkami i tutaj również nie zapowiada się inaczej
Ostatnim typem jaki podam na ten mecz to zwycięstwo Sparty w meczu oraz 1 tercji. Sparta rzuci się na Liberec i tym razem to Spartanie rozszarpią Tygrysy 1/1 - 3.30
Ako bezpieczne:
Ocelari - Olomouc 1/+4.5
Chomutov - Pilzno obie drużyny strzelą 2+
Pardubice - Kometa 2
Sparta - Liberec 1
Ako: 9.73
z umiarkowanym ryzykiem:
Ocelari - Olomouc 1/+4.5
Chomutov - Pilzno włącznie z dogrywką i rz. karnymi 1
Pardubice - Kometa 2/+4.5
Sparta - Liberec 1/+4.5
Ako: 21.52
bardzo ryzykowne:
Ocelari - Olomouc 1/+6.5
Chomutov - Pilzno 1
Pardubice (+1.5) - Kometa 2
Sparta - Liberec 1tercja/spotkanie 1/1
Ako: 56.83
pozdrawiam
No tego to sie nie spodziewalem. Zwlaszcza po Ocelari, ktore umiescilem dzis na kilku swoich kuponach. Po raz kolejny przekonuje sie ze nie ma pewniakow. Przekonam sie pewnie jeszcze nie raz, mimo wszystko nie ma co skladac broni tylko grac dalej. Dobra forma Pilzna I Sparty to niezly prognostyk na nastepne mecze. Ocelari dzis wypadek przy pracy byc moze wplyw ma na to nadchodzaca kolejka rozstrzygniec w hokejowej lidze mistrzow, ktora typujac zlekcewazylem. Zal Piratow ktorzy tak latwo oddali mecz, ale po raz kolejny przekonuje sie ze nie ma sie co kierowac sentymentem przy bukmacherce. Oby nastepnym razem poszlo lepiej