Dyscyplina: Esport - CS:GO, Major MLG Columbus
Godzina: 16:00
Spotkanie: Luminosity - Virtus.Pro
Typ: Luminosity - 1 mapa zwycięzca 2-drogowo
Kurs: 1.40
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Lineups drużyn.
Luminosity: coldzera, fnx, FalleN, fer, TACO
Virtus.Pro: Snax, NEO, TaZ, byali, pashaBiceps
Stream polski:
www.twitch.tv/izakooo
W dzisiejszym meczu w esporcie na majorze MLG Columbus wybrałem typ, że pierwszą mapę ugra Luminosity. Przeważnie czy to na większych czy mniejszych turniejach, pierwsza drużyna wypisana na hltv.org(strona z informacjami o CS:GO, hot match etc.), zawsze pickuje pierwszą mapę. Myślę, że Luminosity wybierze swoją najsilniejszą mapę, gdzie odniosą zwycięstwo na Niej z Virtus.Pro. Jakby nie patrząc na pewno przez Virtus.Pro mapa de_dust2 zostanie usunięta, a przez Luminosity myślę, że zbanują traina z prostego powodu - to jest jedna z najmocniejszych map Virtus.Pro. Luminosity doszło do finału pokonując osłabione NiP(grali z trenerem THREAT), gdzie wygrali bardzo pewnie 16-5 oraz również na miragu z mousesports 16-13(trochę ciężej). Od strony Luminosity będzie ciężko stwierdzić co usuną z prostego powodu, że drużyna brazylijska z organizacją amerykańską, poza słabym trainem, gdzie im nie idzie, nie mają raczej takie mapy, która by szła im bardzo źle. Myślę, że Luminosity wybierze mapę, którą przygotowało i awansuje do pary półfinałowej, dołączając do zespołu Liquid, gdzie czeka na Nich walka i to jeszcze tego samego wieczoru bo o 21 zwycięstwa z meczu Luminosity Gaming, a Virtus.Pro zmierzy się z graczami formacji amerykańskiej.
Natus Vincere - Astralis
Typ: Astralis wygra minimum 1 mapę? Tak @1.40 Bet365
Typ: Astralis druga mapa handicap +2.5 rundy @1.83 Bet365
Lineups drużyn
Natus Vincere: seized, Edward, Zeus, flamie, GuardiaN
Astralis: device, dupreeh, karrigan, cajunb, Xyp9x
W dzisiejszym meczu między NaVi, a Astralis będzie to bardzo ciekawe jak dla mnie spotkanie. NaVi na bank zbanuje cache, a zapewne Astralis zbanuje traina, czyli każdy pozbędzie się najmocniejszej mapy danej drużyny. Myślę, że dzisiaj Astralis powinno bez problemu ugrać swoją mapę, która jest drugą mapą i powinni pokryć bez problemu ten handicap. Astralis wczoraj obnażyło Fnatic ze wszystkich błędów oraz pokazali, że są w stanie wygrywać z najlepszymi. Dzisiaj te spotkanie jest bardzo wyrównane bo zagrają ze sobą obie drużyny z TOP10 tieru 1. Można zaryzykować, że będzie powyżej 2.5 mapy w tym meczu, lecz nie byłbym taki pewien odnośnie przygotowania NaVi oraz Astralis od strony taktycznej z wjazdami.
Powodzenia ????