FlipSid3 -
Mousesports @1.44 Bet365
28:31, najwięcej dogrywek chyba w majorze. Emocje spore, także Ci co oglądali mogli dostać kilka razy zawały serca.
FlipSid3: WorldEdit, B1ad3, Markeloff, Bondik, Shara
Mousesports: chrisJ, nex, NiKo, Spiidi, denis
Patrząc na ten mecz przychodzi mi jedno do głowy, wygrana mousesports z drabinki wczorajszych przegranych. Wczoraj FlipSid3, nie zdało wielkiego egzaminu przeciwko NiP, gdyż mieli tak naprawdę przewagę jednego zawodnika. THREAT, nie jest to żaden aimer bądź co bądź, posiada jakieś skille, które umożliwiają mu grę na takim poziomie, ale zrobił co mógł. Ugrał 2-3 rundy i to tyle. FlipSid3, miało masę błędów w tym meczu, nie potrafili sobie radzić z dobrze ustawiającym się NiP, banalne podsadzki, po prostu nie dostosowali się do warunków, jakie dyktuje NiP. Odnośnie mousesports, bardzo dobry mecz NiKo, który "ciągnął" grę popularnych mysz, jeśli będzie mapa pod myszy oraz będą grali jak wczoraj, jestem pewien, że ugrają z FlipSid3, pokusiłbym się o handicap na rundy, ale patrząc jaka linia została podana wolę odpuścić.
FaZe - Splyce Typ: Splyce +6.5 rundy @1.80 Bet365
Jednak są noobami i przypadkiem chyba na tym majorze się znaleźli..
FaZe: aizy, fox, Maikelele, rain, jkaem
Splyce: jasonR, arya, abE, Professor_Chaos, DAVEY
Zastanawiam się skąd taki kurs na Splyce i wysoki lineup rundowy, cóż biorę w ciemno z prostego powodu. Wywarli na mnie dobre wrażenie na wczorajszym meczu z Fnatic, gdzie chodź i tak przegrali, zdołali ugrać 5 rund na obecne TOP1 Tieru 1, czyli krótko mówiąc "Mistrzów Świata w CS:GO". Wczoraj wszyscy z FaZe byli pod kreską, im LAN'y chyba zdecydowanie nie wychodzą, online z tego co widziałem po ich grze lepiej im idzie. Jkaem bardzo słaby mecz, Maikelele średni mecz tego zawodnika.. Myślę, że Splyce jeśli przygotowało jakieś fajne taktyki na tego LAN'a to chociaż myślę, że pokażą, że nie są takimi noobami oraz na straconej pozycji oraz, że chcą zaskoczyć amerykańską publiczność.
EnVyUs-Gambit Typ: Gambit +4.5 rundy @1.80 Bet365
EnVyUs: NBK, kennyS, Happy, DEVIL, apeX
Gambit: Dosia, hooch, AdreN, mou, wayLander
Kieruję typ +4.5 rundy w stronę Gambitu z prostych przyczyn. Osiągali dość sporo na tierze 1, ale w innych banderach teamów. Każdy był z Nich był znany, niektórzy z reprezentacji, a niektórzy z organizacji. Forma EnVyUs jest zdecydowanie pod kreską, masa błędów, nie coverowanie partnera, czy też kilka fail shoot. To nie jest te EnVyUs, co po transferach z ex-Titan, stawiali na równi koło Fnatic i tych, którzy mogą im pokrzyżować plany. Myślę, że Gambit będzie dzisiaj w stanie wykorzystać grę błędów EnVyUs i zdobędzie 12 rund, by handicap się pokrył.
NiP-Luminosity Typ: Luminosity -3.5 rundy @1.80 Bet365 5:16
Trener grający to nie jest to, analiza sprawdzona, NiP jutro z mouse w BO3..
NiP: GeT_RiGhT, Xizt, f0rest, friberg, THREAT(stand in+trener)
Luminosity: coldzera, fnx, FalleN, fer, TACO
Co tu dużo mówić o tym meczu, dla mnie NiP w tym meczu jest pewnym przegranym, a odnośnie tego handicapu myślę, że pokryje się z palcem w dupie, szczególnie patrząc na ostatniego gracza w zespole NiP. Grający trener, z powodu, że pyth ma problemy z wizą do Stanów Zjednoczonych, z przymusu musi grać. Według mnie nie jest to żaden dobry zawodnik, po prostu taki średni gracz z globala. Gra za plecami kolegów ze zespołu, co mu daje jakąś szansę na zabicie, taki typowy Support, rzucić smoke potrafi, jednak by zabić kogoś to o wiele ciężej. Wczoraj fakt ugrał z 2-3 rundy dla NiP, ale to z powodu albo kolega zajmował przeciwnika albo przeciwnik nie sprawdził Jego miejscówki. A Lumonisity, mądra gra taktyczna, bardzo aimowi i skillowi gracze.. Powinni się uporać z NiP dość szybko i to też zależne od jakiej strony zaczną.
Fnatic-Liquid Typ: Liquid +6.5 rundy @1.80 Bet365
Fnatic: JW, olofmeister, dennis, flusha, KRIMZ
Liquid: adreN, EliGe, Hiko, nitr0, s1mple
Cóż tu można napisać o meczu. TOP1 oraz jakieś TOP20 tieru 1, odbędzie zmaganie w grupie, które wyłoni, kto awansuje dalej, a kto zagra z wygranym z meczu przegranych poprzedniego dnia. Myślę, że handicap team Liquid pokryje bez przeszkód, ze względu, że mają naprawdę dobrą mocną paczkę, s1mple, Hiko, adreN czy nitr0 to naprawdę utalentowani gracze i mają coś do udowodnienia. Trzymają swój fason, Fnatic może albo szybko się z Nimi rozprawić, albo też mocno pomęczyć. To jest major, gdzie każdy będzie chciał za wszelką cenę wygrać z prostego względu - milion dolarów w puli, im dalej się zajdzie tym większe pieniądze otrzymają zawodnicy.