Co do VP - dziwi mnie wybór map - cobble i train (to akurat wybór Heroic) to akurat dwie mapy gdzie zwyczajnie kluczowe jest posiadanie przynajmniej jednego dobrego snajpera a w Virtusach ciężko wskazać takowego, nie mówiąc o tym, żeby był w formie. To się tak skończyć musiało. Przespali moment na zmiany po Krakowie i teraz albo odpuszczają slot w majorze albo będą mogli zrobić jeszcze maksymalnie jedną zmianę aż do majora w Londynie
G2 – fnatic
Mecz o awans do play-offów turnieju w Katowicach. G2 podejmuje fnatic. Francuzi wczoraj nie bez problemu pokonali Virtus Pro, które jak się okazuje zagrało (bo już ich nie ma) kolejny fatalny turniej. Przyglądałem się wczorajszym statystykom meczu i Francuzi wygrali wszystkie rundy w których zdobyli entry. Do tego dwie łatwo wygrane pistoletówki więc naprawdę ciężko przegrać takie spotkanie. Nie zamierzam jednak przykładać do niego jakiejś wielkiej wagi bo moim zdaniem Francuzi wybrali mapę której ostatnio nie grali i wyglądało to bardzo mixowo. Ale już jakieś drobne braki aimowe na tle Polaków widać było. Ciężko ocenić na ile było to spowodowane mapą a na ile zmęczeniem w związku z udziałem w ostatnich turniejach.
Szwedom natomiast wybitnie nie wyszedł turniej w Kijowie – pożegnali się z nim już po trzech meczach nie prezentując niczego ciekawego, jednak wczoraj poradzili sobie z Heroic. Dodatkowo mają świetne H2H z Francuzami – w połowie lutego wygrali z nimi 2:0 w ramach ESL Pro League (a na 7 rozgrywanych map od listopada wygrywali aż 6 razy).
Francuzi wyrzucą traina jako ich stały ban, Szwedzi prawdopodobnie nie będą chcieli grać overpasas lub cache. W przypadku fnatic spodziewam się picku mirage (ewentualnie interno). Francuzi wezmą cache lub overpass (zależy co zostanie), wtedy wybór Francuzów to wg mnie właśnie cache. Deciderem może być cobblestone.
Na Inferno fnatic przegrali z TyLoo w Kijowie, wcześniej wygranez Gambit, G2, NiP, porażka z HR, wygrana z SK, VP, przegrana z NaVi. Na mirage ostatnio dwie przegrane z rzędu: z mousesports i Renegades wcześniej także z SK. W tym roku wygrywali tam z Gambit i Astralis oraz Singularirty.
G2 na mirage ostatnio nie zachwyca (bilans 7 ostatnich map 1-1-5 – jedyna wygrana z REnegades, porażki z mousesports (dwukrotnie), Cloud9, Faze (dwukrotnie), remis z North). Na swojej mapie powinni być faworytem (zwłaszcza na overpassie fnatic nie gra rewelacyjnie, na cache także sporo porażek chociaż ostatnio z G2 wygrali).
Deciderem powinno być cobblestone (druga opcja jaką ewentualnie widzę to inferno). Na cobolu 60/40 dla G2 na inferno IMHO w okolicach 50/50.
Ja przy oferowanych kursach wybiorę chyba fnatic +1,5. Over 2.5 też chyba do gry
fnatic +1,5 @1.53 LVBET 1:2 - no i mamy "niespodziankę"