1.
Godzina:
21:20
Mecz:
Mousesports-Heroic
Mapa:
Mirage
Typ:
Mousesports -3.5 @1.80 6/10 16:14 Szkoda bo było bardzo blisko i spokojnie mogli to ugrać... szkoda też że zaczynali po tt
Mousesports win @1.40 7/10 16:14
Oglądając wczorajszy mecz virtusów z mousesports nasuwało się jedno pytanie. Jak mousesports może być tak dobre na Mirage'u... Oczywiście, polacy po podróży, zmęczeni, do tego grają online, jednakże w dalszym ciągu to była jedna z lepszych map virtusów, a myszki polakom nie dali żadnych szans. Może i grają bez oskara, ale w jego miejsce wszedł nex, który jak pokazały wczorajsze mecze z vp także potrafi strzelać. Warta zaznaczenia jest też MEGA forma ChrisJ'a z awp, to co ten gość wczoraj robił to było niesamowite. Heroic z kolei ostatnio nie zachwyca. na ostatnie 6 meczy przegrali 4 z nich... Do tego gramy Online, a Snappi, valde i gla1ve grając online wyglądają jakby byli w jakiejś kafejce internetowej i grali na pingu +100... Do tego dochodzi fakt, że nie przepadają za mirage'm i na pewno nie jest to ich mocna mapa. Handi -3.5 na mousesports biorę w ciemno, bo 13 rund ugranych przez heroic to będzie co najmniej sensacja...
Doszukiwałbym się także wygranej dignitas z navi na mapie cobblestone. NaVi nigdy tam mocne nie było, do tego są po turnieju w nowym yorku oraz gramy online.
2.
Godzina: 02:00
Mecz: 1 mecz NRG-Splyce
Mapa: Cobblestone
Typ: NRG -5.5 @1.80 5/10 16:4
5 w tabeli NRG Esports z 39 punktami podejmuje dzisiaj przedostatni zespół Splyce, który zgromadził po 18 meczach tylko 9 punktów (gorsi są tylko eUnited 6pkt) ...
Generalnie jest to mecz dawida z goliatem. Gramy na Cobblestonie gdzie NRG czuje się mocne. Ostatnio wygrali tam z Team Liquid, Selfless czy też z team Optic. Tak naprawdę prócz Cloud9 oraz brazylijczyków NRG nie ma kogo się bać. Punkty bardzo im się przydadzą a już na pewno z takim zespołem jak splyce. Handicap może i duży, ale team splyce zbiera baty od prawie każdego w tej lidze. 11 rund splyce'ów jest zdecydowanie nieosiągalne, chyba że tabsen będzie grał bez monitora ????
3.
Godzina: 04:00
Mecz: 1 mecz Renegades-CLG
Typ: Renegades [email protected] 6/10 16:2
Renegades w tym momencie ma "tylko 33" punkty. Jeżeli chce myśleć o awansie na turniej do brazylii to musi wygrywać takie mecze. CLG w esl league gra TRAGICZNIE...18 punktów w 20 meczach, są już bez jakichkolwiek szans na awans do turnieju. Nie mam czasu na dogłębną analizę, ale ostatnia forma tych dwóch zespołów także diametralnie się różni. Australijczycy ostatnio grali świetnie. Cały wrzesień grali chyba życiowego CS-a. CLG słaba gra co przełożyło się na miejsce w tabeli. Do tego gramy cobblestone'a i lepiej mimo wszystko czują się tam renegades
4.
Godzina: 21:20
Mecz: 1 mecz NaVi- Dignitas
Typ: Dignitas +2.5 @1.80 4/10
Dignitas win @2.00 3/10
Navi wraca z nowego yorku jako nowi mistrzowie ESL ONE. O tyle o ile grali tam świetnie, to tutaj gramy Online i już tak kolorowo może nie być. Problemy z internetem, klientem i nie wiadomo z czym jeszcze zawsze ich dotykały. Wydaje mi się że tak samo jak wczoraj virtusi, tak samo dzisiaj ukraińcy będą odczuwać skutki jetlaga, podróży i zmęczenia. Dodatkowym atutem Dignitasów jest mapa Cobblestone... NaVi na tej mapie jest delikatnie mówiąc po prostu słabe. Dignitas za to bardzo mocno się tam czują i myślę że są w stanie to wygrać. A dodatnie handicapy i kurs 2 na wygraną? Jeszcze bardziej utwierdzają mnie w przekonaniu że bukmacher patrzy na to spotkanie przez pryzmat ostatniego turnieju w nowym jorku ???? Ryzykowny ale bardzo prawdopodobny typ z dużym VALUE!