Zgadzam się co do typów na BiG. Moim zdaniem
Niemcy mają nieco przewagi w mapach - po raczej pewnych banach na nuke i mirage mogą spokojnie brać overpassa jako swój pick. Renegades myślę że zdecyduje się na traina, względnie cache. Deciderem może dust 2 w takiej sytuacji? Moim zdaniem w tym 2,03 jest delikatne value.
BIG @2.03
Natomiast mam trochę problem z meczem MiBR. Bany na nuke i cache raczej oczywiste. Inferno jako pick Brazylijczyków raczej też. Natomiast mam trochę problem z North. Wydaje mi się, że wezmą mirage i wtedy d2 jako decider. Ale czy tak będzie? Ja chyba pójdę po prostu w wygraną MiBR po 1,72. Oczywiście jest to jakieś ryzyko, ale grają dwie niestabilne drużyny. Tej wygranej z Liquid bym nie przeceniał, TACO na twitterze pisał że właściwie się nie przygotowywali a sam miał 6 godzin na stemie z powodu problemów (out game problems)
MiBR @1.72
Astralis odpuszczam.
Nie wiem co myśleć o fnatic - dla mnie gra tam tylko JW na poziomie. Wygrali oba mecze dzięki niemu. Jeżeli utrzyma dyspozycję to Szwedzi są w stanie mapę urwać, ale jeśli on zawiedzie to mogą być z tym problemy.
Podobnie duże wątpliwości mam w przypadku NaVi z ENCE. Finowie mocno niedoceniani a przecież nie od dziś wiadomo, że NaVi lubi gierkę zepsuć. Przegrali z G2, potem wygrali z Gambit, które na tym turnieju pokazało się fatalnie, później z Cloud9 które cały czas szuka piątego gracza. ENCE też miało łatwą drogę - co prawda wypadli z górnej drabinki vs Astralis ale potem poradzili sobie z NiPem i mouz, przy czym obie formacje dopiero szukają swojej gry po ostatnich zmianach. Więc tak naprawdę ani jedni ani drudzy nie zostali poważnie sprawdzeni. Jasne, NaVi ma indywidualności (simple'a) ale też wahania formy (throw z G2 z 9-0 na 14-16). Dla mnie kursy na Ukraińców przesadzone, idę w +1.5 na Finów
ENCE +1.5 @1.90
Kursy LVBet