BIG - Heroic
Zwycięstwo BIG @1.57
Unibet
Dolna drabinka. Drużyny przegrały dziś swoje mecze właściwie minimalnie, bo BIG wynikiem 14-16 na mapie rywali, a Heroic zdołało urwać mapę G2, i uzbierać całkiem sporo rund na deciderze. Nie ukrywam, że Heroic wydaje mi się niespodzianką, ale patrząc po map poolu zaczynam w to wątpić. BIG posiada dwie mapy których Heroic nie gra, więc w przypadku bana którejkolwiek z nich pewnie poleci ta druga. BIG ma w zanadrzu asa którym jest Dust2. Banowany przez rywali, grywalny coraz częściej przez BIG. Wiem jak to jest grać na mapie której się nie lubi i nie czuje, widać to również nawet w meczach topowych. Wydaje mi się że ten szeroki map pool zadziała na korzyść BIG, bo posiłkując się ostatnimi wynikami Heroic, nie wyglądają zbyt ciekawie. Jeśli nie 2:0 to 2:1 w stronę BIG, mimo wszystko.
Windigo - Movistar Riders
Mapa, handicap: Movistar Riders (+1.5) @1.62
Unibet
Typ bardziej na przeczucie, choć nie do końca. Inferno zostało wybrane przez Hiszpanów i wyglądają o wiele solidniej na tej mapie niż Windigo. Tak wiem, że Windigo ostatnimi czasy odnosi same zwycięstwa, ale Inferno w ich wykonaniu wygląda co najmniej kiepsko. Nie zdziwiłbym się również gdyby Movistar Riders wygrało Mirage'a, ale to tylko gdybanie. Mimo wszystko wolę pójść ciut "pewniej" i dodać Hiszpanom mapę przewagi.
ostatnio odnotowują imponującą sierię pięciu zwycięstw pod rząd , i to w dodatku z najmocniejszymi ekipami , jakie obecnie występują na światowej scenie Counter Strike'a takimi jak : MIBR , nasz polski AGO Gaming , czy też niemieckim BIG'em oraz francuskim G2 z kennyS'em w składzie !
Bądźmy szczerzy. AGO jest przeciętnym zespołem, nie nazywajmy go najmocniejszą ekipą. Seria zwycięstw jest imponująca, aczkolwiek czy Furious dla Windigo było jakimkolwiek wyzwaniem? Moim zdaniem nie. Ponadto wybór Inferno u Hiszpanów jest niebezpiecznym wyborem dla Windigo, bo Movistar Riders wygląda tam o wiele lepiej.
Astralis - Liquid
Liczba rund: Ponad (25.5) @1.68
Unibet
Ciekawe spotkanie już w pierwszej rundzie. Lanowy Duścik, gdzie Liquid w tym roku (Pod koniec stycznia) już raz pokonało Astralis wynikiem 16-11. Liquid jest niebezpiecznym rywalem LAN'owym, w dodatku to szansa na zgarnięcie 125.000$ w Sao Paulo. Piekielnie mocne Astralis kontra Liquid które posiada mapę jako jeden z atutów? Tutaj pachnie overem.