>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Cristiano Ronaldo - geniusz??

C 0

cr7

Użytkownik
Witam. Co panowie sądzicie o tym piłkarzu?? Wg mnie jest to geniusz piłki nożnej! To co On robi na murawie to sie w głowie nie mieści ???? Jest zawsze tam gdzie piłka na co wskazuje ilość strzelonych bramek! Swoboda z jaką prowadzi piłke mnie zadziwia! Jest efektowny i efektywny. Jego gra musi sie kazdemu podobac! Moje mażenie - obejrzeć mecz na żywo na Old Trafford z Crisem w roli głównej! Czekam na wasze opinie :d pozdro

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Cris ?? Jest taki pilkarz gra/grał w Lyonie. Niewiem jak gra bo nieogldam francuskiej. A na Old Trafford chya niegrał.
A tak na poważnie to wejdzie mu kto w kostke mocniej i skonczy sie kariera , dziwne ze go tak sedziwoie bronia , nurek nr 1 , a karnych chyba tone MU dostalo prez niego.

piecia999 0

piecia999

Użytkownik
Grzesio na boisku zawsze potrzeba troche cwaniactwa. A co do karnych to podaj mi nazwisko piłkarza który atakując na bramke po kontakcie z rywalem w polu karnym nie przewróci sie i nie zacznie domagać sie karnego?? ja takiego nie znam te cwaniactwo pomaga im drużynom i za to m.in. dostają kase.
A co do Ronaldo Cristiano to jest geniusz druga bramka w ostatnim meczu z Portsmouth to mistrzostwo świata kto tak potrafi może tylko Juninho ale Ronaldo potrafi i strzelać z wolnych i efektywnie dryblować nie efektownie bez żadnego sensu. Mój podpis świadczy komu m.in. kibicuje najbardziej. ????

roy. 187

roy.

Forum VIP
piecia naprawde wielu jest takich pilkarzy ktorzy graja fair i nie nurkuja w polu karnym przy kazdej okazji. I tak jak Grzesio uwazam i sie wrecz dziwie, ze ronaldo jeszcze nog nie mial polamanych ...

S 0

sebastian28

Użytkownik
piecia naprawde wielu jest takich pilkarzy ktorzy graja fair i nie nurkuja w polu karnym przy kazdej okazji. I tak jak Grzesio uwazam i sie wrecz dziwie, ze ronaldo jeszcze nog nie mial polamanych ...
widziałeś jak on jest zabandarzowny na kazdy spotkaniu?Usztywnione kostki ,mocne ochraniacze,jest silny atleta,profesjonalista plus masarzysci którzy dbają o niego na bank...Wtarł sie w lige angielską jest jej największą gwiazdą .Alex daje mu wolną rolę i Cristiano robi co chce,szybkość,technika co za tym idzie łatwość dochodzenia do sytuacjii strzeleckich i skuteczność przede wsztystkim to najważniejsze...diament bez dwóch zdań

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
widziałeś jak on jest zabandarzowny na kazdy spotkaniu?Usztywnione kostki ,mocne ochraniacze,jest silny atleta,profesjonalista plus masarzysci którzy dbają o niego na bank...Wtarł sie w lige angielską jest jej największą gwiazdą .Alex daje mu wolną rolę i Cristiano robi co chce,szybkość,technika co za tym idzie łatwość dochodzenia do sytuacjii strzeleckich i skuteczność przede wsztystkim to najważniejsze...diament bez dwóch zdań
Zawsze sie znajdzie ktoś kto mu wejdzie wyzej [czyt. kolano] , wtedy dlugi , bradzo dlugi out.
Technike ma OK , ale juz sie kiedys ktos &#39;&#39;wk***ił&#39;&#39; z Midllesborough bodajze i czerwnoa dostal za faul na Krystynie.
Nie życze mu nic zlego :] ale ktos kiedys niewytrzyma i zle sie to skonczy.

T 9

tosterkm

Użytkownik
bez dwoch zdan geniusz, lubie patrzec na jego gre i naprawde chlopak ma wielki dar od Boga
co do fauli to moze sa, moze on symuluje, ale to tez wynika z jego techniki i szybkosci, zawodnik z takimi walorami ma mozliwosc symulowania fauli i wykorzystuje to, to dobrze ze sedziowie go chronia bo wole patrzec na jego gre niz jakichs drewnianych przecinakow, szkoda byloby zeby skonczyl jak chociazby van Basten czy Citko (nie to zebym porownywal tych pilkarzy bo to rozne bajki, ale chcialem dac przyklad z naszego podworka)

sawas 27

sawas

Użytkownik
Nie zapominajcie co mówili o R10 jakieś 2 lata temu. To miał być geniusz piłki jakiego jeszcze nie było. Jak jest teraz wszyscy widzimy. Jeśli Ronaldo chce zostać legendą footballu to powinien swoją formę utrzymywać przez wiele lat. Oczywiście - słabsze okresy, itp. - wszystko można zrozumieć, ale to co odwala teraz Ronaldinho dyskwalifikuje go w moich oczach.
Cristiano doszedł do podobnego poziomu co R10 w młodszym wieku. To może być dla niego dobre, ale stwarza jednocześnie wiele możliwości złego pokierowania karierą. Wystarczy jedna zła decyzja i z tego talentu nie pozostanie nic.
Ja bardzo nie lubię Manchesteru United, nie lubię też Ronaldo, ale szanuję go za to jak, chociażby obecnie, gra. Warto zwrócić uwagę na innych wychowanków portugalskiej piłki - Naniego, Andersona, Moutinho, Veloso. Manchester pozyskując dwóch pierwszych wykonał fantastyczną robotę, bo za kilka lat Ci gracze będą jednymi z najlepszych na świecie. Jeśli ManUtd utrzyma dotychczasowy trzon czyli Rooneya, Teveza, Crisa i wspomnianą dwójkę to na ten klub nie będzie mocnych.
Tak więc - Cristiano Ronaldo - bardzo dobry gracz, ale nie geniusz - o tym czy zasługuje na to miano będzie można dyskutować (wg mnie) dopiero gdy skończy karierę.

T 9

tosterkm

Użytkownik
Nie zapominajcie co mówili o R10 jakieś 2 lata temu. To miał być geniusz piłki jakiego jeszcze nie było. Jak jest teraz wszyscy widzimy. Jeśli Ronaldo chce zostać legendą footballu to powinien swoją formę utrzymywać przez wiele lat. Oczywiście - słabsze okresy, itp. - wszystko można zrozumieć, ale to co odwala teraz Ronaldinho dyskwalifikuje go w moich oczach.
Cristiano doszedł do podobnego poziomu co R10 w młodszym wieku. To może być dla niego dobre, ale stwarza jednocześnie wiele możliwości złego pokierowania karierą. Wystarczy jedna zła decyzja i z tego talentu nie pozostanie nic.
Ja bardzo nie lubię Manchesteru United, nie lubię też Ronaldo, ale szanuję go za to jak, chociażby obecnie, gra. Warto zwrócić uwagę na innych wychowanków portugalskiej piłki - Naniego, Andersona, Moutinho, Veloso. Manchester pozyskując dwóch pierwszych wykonał fantastyczną robotę, bo za kilka lat Ci gracze będą jednymi z najlepszych na świecie. Jeśli ManUtd utrzyma dotychczasowy trzon czyli Rooneya, Teveza, Crisa i wspomnianą dwójkę to na ten klub nie będzie mocnych.
Tak więc - Cristiano Ronaldo - bardzo dobry gracz, ale nie geniusz - o tym czy zasługuje na to miano będzie można dyskutować (wg mnie) dopiero gdy skończy karierę.
wg mnie CR7 potwierdza opinie jakie o nim wydawano 2 lata temu, jest gwiazda, wolnym eketronem w jednym z najsilniejszych klubow swiata, w najsilniejszej lidze swiata, nie mozna oczekiwac takiego czegos jak robil Pele, nie te czasy, poziom od tamtych czasow sie bardzo podniosl i nie ma takich wielkich roznic jak kiedys, teraz pilkarze sa lepiej wytrenowani, maja sile biegac i takie rzeczy jak wyprawial Pele teraz sie nei zdarzaja i sie zdarzac nie beda, wiec nalezy wszystko odniesc do czasow w jakich zyjemy, CR7 jest wg mnie gwiazda naszych czasow i jesli nie odbije mu palma (mysle ze sir Alex nie pozwoli na to) to chlopak przejdzie do historii futbolu
mysle ze nawet jak zakonczy kariere to beda rozne opinie na temat tego czy to geniusz, wg mnie wszelkie zadatki i potwierdza swoj geniusz tym co robi w MU

sawas 27

sawas

Użytkownik
wg mnie CR7 potwierdza opinie jakie o nim wydawano 2 lata temu, jest gwiazda, wolnym eketronem w jednym z najsilniejszych klubow swiata, w najsilniejszej lidze swiata, nie mozna oczekiwac takiego czegos jak robil Pele, nie te czasy, poziom od tamtych czasow sie bardzo podniosl i nie ma takich wielkich roznic jak kiedys, teraz pilkarze sa lepiej wytrenowani, maja sile biegac i takie rzeczy jak wyprawial Pele teraz sie nei zdarzaja i sie zdarzac nie beda, wiec nalezy wszystko odniesc do czasow w jakich zyjemy, CR7 jest wg mnie gwiazda naszych czasow i jesli nie odbije mu palma (mysle ze sir Alex nie pozwoli na to) to chlopak przejdzie do historii futbolu
mysle ze nawet jak zakonczy kariere to beda rozne opinie na temat tego czy to geniusz, wg mnie wszelkie zadatki i potwierdza swoj geniusz tym co robi w MU
Nie, nie - mi chodzi o moment sprzed 2 lat, kiedy to wychwalany Ronaldinho był pod niebiosa, wielu pilnowało by nie odbiła mu palma, a nie upilnowali.
Teraz jest czas CR7, należy więc bardzo uważać, by ten zawodnik skupił się tylko i wyłącznie na grze tym bardziej, że jest młodszy (głupszy?) niż wtedy R10.
A co do innych czasów, lepiej wytrenowanych zawodników. -- Pewnie, że możemy wymagać od zawodnika współczesnego poziomu np. Pele - piłka się zmieniła, ale razem z nią zmianie uległo wszystko dookoła - czy Pele miał 10 ludzi &quot;na własność&quot;, ośrodek treningowy dla siebie, masę przywilejów, taką kasę, itd.? NIE. Dziś gracze to mają, więc i wymagania są większe...

T 9

tosterkm

Użytkownik
A co do innych czasów, lepiej wytrenowanych zawodników. -- Pewnie, że możemy wymagać od zawodnika współczesnego poziomu np. Pele - piłka się zmieniła, ale razem z nią zmianie uległo wszystko dookoła - czy Pele miał 10 ludzi &quot;na własność&quot;, ośrodek treningowy dla siebie, masę przywilejów, taką kasę, itd.? NIE. Dziś gracze to mają, więc i wymagania są większe...
chodzilo mi o to ze dzis nie ma takiej wielkiej roznicy miedzy pilkarzami grajacymi np na MS niz kiedys, dzis zaden pilkarz na MS nie moze zrobic czegos takiego jak kiedys robil Pele, bo dzis roznica miedzy geniuszem a pilkarzem dobrej reprezentacji to np 3 klasy, a za czasow Pele bylo to 10 czy 15 klas
akcje CR7 mimo ze piekne to nie trafiaja tak do wyobrazni jak akcje Pelego ktory wozil na MS wszystkich jak ostatnich drewniakow i po prostu robil co chcial na boisku i nikt nie byl w stanie mu przeszkodzic, moze pisze ciagle to samo ale chce zebys mnie dobrze zrozumial, dzisiejszy sredni pilkarz ligi angielskiej bylby gwiazda tej ligi w latach 50&#39; gdyby go tam teleportowac, bo gralby szybciej, wiecej i szybciej biegal, gral swietnie taktycznie, bylby duuuzo lepiej wyszkolony, wytrenowany, teraz geniusze maja trudniej bo ogolny poziom sie podniosl i wyrownal i nie ma takiej przepasci miedzy nimi a sredniakami, nie mozna oczekiwac zeby CR7 byl jeszcze, jeszcze i jeszcze lepszy i osiagnal taka przewage nad srednim poziomem pilki noznej jaka mial Pele w swoich czasach bo mysle ze musialby przekroczyc mozliwosci ludzkiego organizmu
dzis jest medycyna, diety, treningi monitorowane i wszystko inne, ale Pele tez byl mega gwiazda i mial wielka kase, wielkie przywileje, moze nie mial do dyspozycji takiej medycyny i sprzetu jak dzis ale z zachowaniem proporcji mial wszystko co mogl mu dac swiat lat 50&#39;, CR7 ma wszystko co moze mu dac swiat XXI wieku i tu nie ma wielkiej roznicy, bo wszystko trzeba odniesc od czasow w jakich zyli
co do pokus to zawsze byly i sa bardzo podobne, niestety zabawa, alkohol, hazard, narkotyki... to sie nie zmienilo, tylko otoczka jest inna i kiedys bylo tak samo trudno zachowac zdrowy rozsadek ale nie kazdemu sie udawalo, np Garrincha stoczyl sie na samo dno

C 0

cr7

Użytkownik
Widze ze nawet fajna dyskusja sie nawiązała ???? Tak jak sawas napisał o geniuszu można powiedzieć dopiero wtedy jak skończy kariere bo wielu było takich graczy jednego czy dwóch sezonów! Mnie jednak jego gra urzekła i uwielbiam patrzeć jak gra.

sorry ale Messi mi sie bardziej podoba ;p
A co wg Ciebie Messi takiego pokazuje?? Jak dla mnie to dobry piłkarz ale tylko dobry.

C 0

cr7

Użytkownik
O czym ty mówisz człowieku? Cwaniactwo w grze to podstawa!! A tak wogóle to CR7 nie jest juz tym &quot;aktorem&quot; w polu karnym i przed nim jak był kiedys. Oglądam mecze MU i naprawde teraz gra fer wg mnie bo dawniej mu sie zdarzały pokazy aktorstwa.

A co do tych połąmanych nóg to szczera zazrość przez was przemawia tak jak i przez niektórych piłkarzy! Cóż nie każdy jest geniuszem na boisku ????

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
A co do tych połąmanych nóg to szczera zazrość przez was przemawia tak jak i przez niektórych piłkarzy! Cóż nie każdy jest geniuszem na boisku ????
Dobrze ze Cantona lub Keane zakonczyli kariery , jakby grali tacy gracze , to kariera Krystyny dlugo by nietrwala [czyt. powazna kontuzja].

S 0

sebastian28

Użytkownik
Ronaldinho....hmmm co można powiedzieć...
Dwa ezony kapitalne niema co.Grał podobną role co teraz gra Cristiano ,strzełał,dryblował,nie było na niego mocnego.Myśle,że pare czynników wpłyneło na jego obecny brak formy.Gra przez dwa sezony na takim poziomie wypaliła go moim zdaniem fizycznie i psychicznie.Chłopak stracił wiele ze swojej dawnej szybkości(myśle że to kwestia ogrganizmu),nie ma już tej pewności,błyskotliwości.Techniki nie mógł stracić ale ze względu na aspekty fizyczne nie jest w stanie pokazać jakiegoś cudownego zwodu czu pociągnąć akcje skrzydłem.Odbudowa formy fizycznej jest rzeczą żmudną i wyczerpującą a R10 ma już 28 lat.Teraz jeśli dostaje piłkę musi ją odrazu oddawać bo wydaje sie że niema pomysłu na grę...
Kwesta psychiczna może tkwić w tym że on już poprostu zarobił tyle że futbol stracił dla niego taką wartość. Przedomek R10 od Nike ,opaski,spoty reklamowe,uwielbienie tłumów...myśle że i liczne hulanki bo wątpie aby taka osobowość żyła jak mnich.
Myśle że najlepszym rozwiązaniem dla Ronniego byłabay zmiana otoczenia
Co do Messiego myśle że porównywać go do Ronaldo można ale to są typy troche innych zawodników...Messi przypomina mi Diego Maradone mimo że niegra na środku ataku.Potrafi pociągnąc akcje z partnerem tzw klepa,potrafi doskonale podać .Preferuję gre do nogi jak każdy rasowy geniusz...Potrafi zrobić rajd ale różni sie od Ronaldo tym ze lepiej współpracuje z partnerami ale mimo wszystko w chwili obecnej jest słabszy o CR7...ale ma jeszcze czas bo jest od niego dwa lata młodszy.

jasiek09 0

jasiek09

Użytkownik
A co wg Ciebie Messi takiego pokazuje?? Jak dla mnie to dobry piłkarz ale tylko dobry.
jesli messi po kontuzji gra takie fenomenalne spotkanie jak wczoraj mimo ze nie strzelil karnego to boje sie myslec co bedzie jak juz zlapie rytm meczowy.... Messi. szybki jak...... potrafi przedryblowac 3-4 obroncow i celnie strzelic, jedyny minus to ze prawa noga sluzy mu tylko do biegania ???? i Messi nie jest taki samlolubny jak Ronaldo

C 0

cr7

Użytkownik
jesli messi po kontuzji gra takie fenomenalne spotkanie jak wczoraj mimo ze nie strzelil karnego to boje sie myslec co bedzie jak juz zlapie rytm meczowy.... Messi. szybki jak...... potrafi przedryblowac 3-4 obroncow i celnie strzelic, jedyny minus to ze prawa noga sluzy mu tylko do biegania ???? i Messi nie jest taki samlolubny jak Ronaldo
No i znów nie moge sie zgodzic z toba ???? Ronaldo samolubny? Spojrz na liczbe asyst w tym sezonie, liczbe podań!! No może zostało mu jeszcze cos z tego &quot;starego&quot; Crisa indywidualisty którego sam nie lubiłem ???? ale teraz gra bardzo zespołowo. To wszystko co napisałeś o Messim Ronaldo tez ma ????

jasiek09 0

jasiek09

Użytkownik
ja nie mowie ze nie ma , oni sa bardzo podobni technicznie, ale nie wiem czy Ronaldo potrafi szarpnac tak jak robi to Messi ????

Do góry Bottom