>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Coupe de la Ligue w sezonie 2007/08

sutek 79

sutek

Forum VIP
Rundy Pucharu Ligi:

I runda - 14 sierpnia 2007
II runda - 28 sierpnia 2007
III runda - 25 i 26 września 2007
IV runda - 30 i 31 października 2007
Ćwierćfinały - 15 i 16 stycznia 2008
Półfinały - 26 i 27 lutego 2008
Finał - 29 marca 2008 (Stade de France

tbm 642

tbm

Forum VIP
Olympique Marsylia - FC Metz
W meczu 1/8 finału Pucharu Ligi Francuskiej rozczarowujaca swoich fanów Marsylia podejmie na własnym stadionie outsidera Ligue1 drużynę Metz. Ciekawostką jest fakt iż Marsylczycy zmagania w Pucharze Ligi zaczynają własnie od 1/8 finałów tak więc jest to najkrótsza droga do europejskich pucharów, a z racji, że w lidze się nie wiedzie... to należy powalczyć o zwycięstwo w tym pucharze. Nie dziwi więc decyzja trenera gospodarzy Erica Geretsa, który na ten mecz powołał niemal najsilniejszą kadrę zawodników jaką obecnie dysponuje ( nie zagra tylko Julien Rodriguez). Można więc sądzić, że Marsylii zależy we wtorkowym spotkaniu na dobrym wyniku. W pierwszym składzie powinni zagrać Taiwo i Ziani, którzy w weekend pauzowali. Znacznie gorzej wygląda sytuacja w Metz, które po awansie do Ligue1 zupełnie nie może dorównać kroku rywalom i jest zdecydowanie na dnie tabeli. Dodatkowo w meczu z Marsylią nie zagrają podstawowi zawodnicy Papis Cisse, Daniel Gygax i Wilmer Aguirre, którzy wracają po kontuzjach a trener nie chce ryzykować ich zdrowia i poczeka z przywróceniem ich do skladu aż do sobotniego meczu ligowego z Tuluzą. Oprócz nich nie zagrają również inni podstawowi gracze, a mianowicie obrońca Jeff Strasser i napastnik Babacar Gueye. Patrząc na osłabienia po obu stronach oraz na mobilizację przedmeczową wydaje się, że zdecydowanym faworytem tego spotkania jest Marsylia, która może wreszcie nie zawiedzie swoich fanów i pewnie awansuje do kolejnej rundy Pucharu Ligi Francuskiej. Ja spróbuję zaufać trenerowi Geretsowi i jego podopiecznym i postawię na zwycięstwo Marsylii :wink:
Mój typ: Olympique Marsylia - 1,55 w Unibet

⛔ 0-0

polewka 0

polewka

Użytkownik
Wie ktoś na kiedy został przeniesiony dzisiejszy mecz Lyonu i z jakiego powodu?
Na dziś o godzinie 15.00
Spotkanie: Le Mans - Lyon
Typ: Handicap (1:0) 2
Kurs: 2.7
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
W Le Mans brakuje kilku podstawowych graczy oraz kilku mniej ważnych a są to Romaric, Camara, Gervinho, Seesegnon, Adenoni Ben Frej którzy wyjechali na puchar narodów afryki oraz Cerdan który jest zawieszony a także Samassa i Basa którzy są kontuzjowani te wszystkie straty kadrowe musza poważnie osłabić drużyne czego dowodem jest przegrana 0:2 w ligowym mecz z FC Sochaux to tyle na temat gospodarzy. Co do Lyon-u to chyba nie ma żadnych ważniejszych osłabień kadrowych pozatym jest to drużyna o wiele lepsz od Le Mans i myśle że wykorzysta taką szanse i wygrają wysoko. Ostatni mecz w lidze wygrali 3:2 z Toulouse FC. Podsumowując to co napisałem uważam że jeśli osłabieni gospodarze przegrywają 0:2 z przed ostatnią drużyną w Ligue 1 to czemu mają nie przegrać np. takim wynikiem z pierwszym w tabeli Lyon. Oczywiście ryzyko istnieje ponieważ jest to puchar lecz po tym co napisałem wcześniej typ po tym kursie jest wart ryzyka.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
OLYMPIQUE LYON - SOCHAUX
Typ : 1✅✅✅
Kurs : 1,35
bwin ✅✅ WYNIK 2:1 ✅✅

Na Stede Gerland bedacy ostatnio w wysmienitej formie gracze Perrina podejmowac beda Sochaux w ramach 1/8 pucharu Francji. Nie trudno w tym meczu znalesc faworyta. Sa nim oczywiscie garcze Lyonu ktorzy ostatnie mecze rozgrywaja kapitalnie. Najpierw w meczu na szczycie pokonali Bordeaux 4:2 by w sobote na wyjezdzie pokonac Monaco 3:0. W tym ostyatnim meczu kapitalna partie rozegral Kader Keita- zdobywca 2 bramek. Po zatym trafil tez w slupek. jezeli gospodarze zagraja rowniez z takim polotem jak dwa wczesniejsze mecze to o wynik jestem spokojny. Jednak mozna troche sie zastanawiac czy potraktuja powaznie ten mecz pucharowy. Ja uwazam ze tak. Odpadli juz z rywalizacji o Champions League. W lidze znowu uciekaja swoim rywalom. Dlatego warto sie skupic na krajowym pucharze i wywalczyc go dla kibicow ;)

Historia meczy z Sochaux takze sie prezentuje korzystnie :

09/02-08 Ligue 1 Lyon vs. Sochaux 4:1
28/07-07 Superpuchar Lyon vs. Sochaux 2:1
24/02-07 Ligue 1 Lyon vs. Sochaux 3:3
29/10-05 Ligue 1 Lyon vs. Sochaux 1:0
14/08-04 Ligue 1 Lyon vs. Sochaux 1:1
18/10-03 Ligue 1 Lyon vs. Sochaux 1:1
22/01-03 Ligue 1 Lyon vs. Sochaux 4:1
20/10-01 Ligue 1 Lyon vs. Sochaux 1:1
08/04-99 Ligue 1 Lyon vs. Sochaux 4:1
09/11-94 Ligue 1 Lyon vs. Sochaux 4:0
15/01-94 Ligue 1 Lyon vs. Sochaux 1:0

Nie pozostaje nic tylko wierzyc w profesjonalizm gospodarzy i umiejetnosci Benzemy, Ben Arfy czy Keity ????

soken07 0

soken07

Użytkownik
Odradzałbym w dzisiejszym pucharze grania na PSG. Ich coach, Paul Le Guen mówił, że dla nich priorytetem jest liga. W weekend grają u siebie z Lyonem i nie chcą tego meczu przegrać, ponieważ w takim rozrachunku znajdą się w strefie spakowej. Ja osobiście zagrałbym w takim meczu X2 na Bastię @ 1,48 jaki oferuje choćby GB. Dla druzyny takiej jak Bastia, awans do kolejnej rundy będzie sporym sukcesem i na pewno piłkarze powalczą o korzystny rezultat.

sutek 79

sutek

Forum VIP
Lyon - PSG
Lyon wygra # 1,85 # 7/10 ⛔

Na Stade de France rozstrzygniecie Pucharu Francji, w finale zagrają ekipy które w lidze walczyły o zupełnie odmienne cele. Lyon walczył do ostatniej kolejki o siódmy z rzędu tytuł Mistrza Francji i to osiągnął, PSG zaś także do ostatniej kolejki walczyło o byt w Ligue 1 także tej drużynie udało się to zrealizowac. Działacze oraz piłkarze Les Gones marzą o dublecie czyli zdobyciu Pucharu i Mistrzostwa Francji jedno trofeum już mają teraz w ich rękach czy zdobędą kolejny. PSG w pucharach to inna drużyna niż w lidze, grają dobrze ponieważ wiedzą że nie mają nic do stracenia, nawet w mocno rezerwowym składzie wygrali rywalizację w półfinale z Amiens. Lyon bez wątpienia ma w tej chwili najsilniejszą kadrę drużyny ze wszystkich francuskich zespołów i każdy piłkarz Lyonu jest bardzo zdeterminowany by wygrac w finale. Trener PSG Paul Le Guen wie że bardzo ciężkie zadanie czeka jego zespół w jutrzejszym spotkaniu, ponieważ faworytem tego meczu jest drużyna Olympique Lyon. Bardziej kibicuję PSG ale jednak rozum podpowiada by postawic na drużynę Allana Perrina czyli Lyon...

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Fajna analiza Sutek ???? Lecz nie wiem do konca co do typu , bo PSG odgrazalo sie ze utrzyma sie w lidze i dla swoich wiernych kibicow wygra Puchar. Ciekawym zdarzeniem w BEtGunie jest Lyon strzeli gola po kursie 1.54 wiec zachecam do wplaty. A wiec przejdzmy do meczu mistrz Francji na Stade de France bedzie gral z druzyna ktora walczyla o utrzymanie w lidze PSG, CHoc to nie odzwierciedla calej ich gry poniewaz jak sie sprezyli umieli neizle grac , ja typowal bym remis do pierwszej polowy poniewaz obie druzyny za wszelka cene nie beda chcialy stracic gola przed gwizdkiem kaczacym zawody.
Moj typ: Remis do polowy. ✅ 0:0

sutek 79

sutek

Forum VIP
Zapomniałem że Pauleta na pożegnaniu z kibicami obiecał fanom PSG że ten zespół utrzyma się w lidze i wygra Puchar. Jedną obietnicę już spełni, teraz czas na drugą. Ale powtarzam na chwilę obecną Lyon to najsilniejszy francuski zespół i stawiam w tym meczu na drużynę Les Gones

sutek 79

sutek

Forum VIP
Puchar dla Lyonu, rozstrzygnięcie nastąpiło dopiero w dogrywce...
Lyon - PSG 1:0
Govou &#39;102

Do góry Bottom