Windigo - Tricked
Zwycięstwo Windigo @2.00 STS
Windigo: Overpass, Cache, Dust2, Train, ewentualnie Inferno
Tricked: Inferno i Nuke
Jestem ciekaw co wyrzuci Windigo w meczu z Duńczykami. Jeśli wyrzucą Nuke'a, to Tricked stanie przed szansą wyboru Inferno, na którym z pewnością zobaczylibyśmy wyrównany pojedynek. Jeśli Windigo zdecyduje się zagrać Nuke'a, na którym w obecnym lineupie nie zagrali ani razu, to strzelą sobie w kolano. Podsumowując temat map: Według mnie, jedną mapę z pewnością wygra Windigo. Wszystko zależy od tego jak zagrają Inferno, bo na 70% wyrzucą Nuke'a, którego nie grają w ogóle. W ostatnim meczu z EURONICS, pierwszą mapą jaka została wyrzucona z map poolu był właśnie Nuke przez Windigo. Ze strony Tricked spodziewam się bana na Dust2, gdzie mają najmniejszy współczynnik zwycięstw w porównaniu do rywali. (Windigo 69% wr, Tricked 11% wr)
Drużyny miały okazję zmierzyć się ze sobą w tamtym roku na Dust2, gdzie Windigo rozgromiło Duńczyków 16-2. Wydaje mi się że nawet obecna forma przemawia za zawodnikami z Bułgarii. Na 5 meczy mają oni 3 zwycięstwa, jeden remis i porażkę, natomiast Tricked to czysta gra w kratkę. Zwycięstwo z EURONICS i pro100 nie jest niczym nadzwyczajnym, biorąc pod uwagę fakt, że EURONICS to drużyna w rozsypce, a pro100 to drużyna z tragiczną serią porażek, a i tak Tricked doprowadziło do wyników 19:17 i 16:14 w meczu z pro100. Moim zdaniem te argumenty przemawiają za typem na Windigo, które powinno bez problemu poradzić sobie z Tricked, jeśli oczywiście dają radę na Inferno. Wierzę w chłopaków i wlatuję grubo!
EDIT: Mecz odwołany