Valiance - Tricked
Remis @2.55 STS
W tym roku drużyny zagrały przeciwko sobie aż czterokrotnie, z czego Tricked nie dało rady pokonać Valiance ani razu. 5 dni temu obie mapy zakończyły się wynikami 16-14, także obie drużyny trzymają podobny poziom. Forma obu drużyn biorąc pod uwagę 5 ostatnich meczy nie wygląda najlepiej, drużyny grają w kratkę, nie da się jednogłośnie wskazać faworyta w tym spotkaniu. Serbscy gracze moim zdaniem wyglądają solidniej, więc pokuszę się o beta właśnie na nich, aczkolwiek w meczu wyczuwam remis. Tricked w końcu musi się odegrać na zawodnikach z Serbii, o ile Tricked wyłapie swoją ulubioną mapę - Inferno. Na papierze zdecydowanie lepiej jednak wygląda sprawa z mapami, bo praktycznie Valiance na każdej mapie posiada większe win-ratio. Daję rękę uciąć, że Valiance wygra przynajmniej jedną mapę, aczkolwiek nie jestem pewny jakiego asa w rękawie posiada Tricked. Co prawda pokonali oni niedawno EURONICS, ale nie przekonuje mnie to zbytnio na remis. Wystarczy że Valiance wyrzuci Inferno, czyli jedną ze swoich najsłabszych map i jednocześnie najsilniejszą dla przeciwników, i tak naprawdę zawodnicy z Danii są bezradni. Wydaje mi się że jest o co grać, bo każde miejsce na turnieju obłożone jest pieniędzmi, a pierwsze cztery miejsca awansują na finały LAN'owe. Warto przed betem zobaczyć mecz który aktualnie trwa, a mianowicie Valiance vs Sprout. Być może tam będzie jakiś spadek formy ze strony Valiance. Osobiście spróbuję remisu, aczkolwiek chodzi za mną czysty typ na Valiance.
Edit: Niestety. Tricked oddaje szóste zwycięstwo pod rząd w tym roku Serbskiej drużynie. Inferno zostało wyrzucone, i chłopaki zostali praktycznie bez map poolu. Szkoda