gystlik
Użytkownik
Bla, bla, bla. Nie twierdzę, że Trentino się przestraszy i przegra. Wygra ale moim zdaniem warto 3:0 dla Trento odpuścic albo zagrac raczej w stronę Belluno - które powinno ugrac seta. Fei - spoko. Ale w obecnej sytuacji Robert Horstink nie jest na pewno gorszym siatkarzem od Mateya - na dzień dzisiejszy. Bułgar dawno nie dorównał poziomem swojej gry Juantorenie a Horstink obok Feia jest motorem napędowym Belluno i nie rzadko zdobywa podobne lub większe ilości punktów w spotkaniach. Tak więc. - Raczej nie będzie to spotkanie w którym Trentino nie będzie dało wyjśc Sisleyowi z 20 punktów w każdym z setów. In my opinion. Wszystko będzie zależec od zagrywki graczy z Trydentu - Farina ostatnio popełnił kilka błędów przy zagrywce Javiera Gonzaleza, ale wydaje mi się że razem z Horstinkiem i bardziej defensywnym Ogurcakiem ricenzione w zespole Belluno powinno byc na wysokim poziomie. Swoją drogą Italia do Osmanego jest już domem, raczej nigdzie się z Włoch do końca kariery ruszał nie będzie, dostał obywatelstwo - więc w sumie jest swój. I twierdzę, że PalaLottomatica będzie wspierała Belluno - bo raz: jest skazane na pożarcie, dwa: Juantorena zachował się niegrzecznie - a to kibice pamiętają długo.Co Ty myślisz że Trentino narobi w gacie przed kibicami Teviso ? ????. Juantorena to na pewno się strasznie przejmuje że stado baranów na niego gwiżdże , jeśli już to może to zmotywować do gry a nie przeszkadzać. Argument co do formy i zmęczenia sezonem absolutnie nie trafiony bo Trentino obecnie gra najlepszą siatkówkę od dobrych kilku miesięcy , grają genialnie , drużyny mają problem żeby ugrać z nimi seta , to co obecnie prezentują to kosmiczna gra i absolutnie nieosiągalna dla żadnego innego zespołu na świecie. Nie wiem kim Treviso miałoby tutaj nawiązać walkę , mają jednego Feia , jednego zawodnika którego można porównywać do kosmitów z Trentino , reszta się do nich nie umywa. Myślę że opcja na 3:0 bardzo ciekawa , aczkolwiek jak to w siatkówce , zawsze może zdarzyć się chwila dekoncentracji i wtopiony jeden set , myśle jednak że handi -1.5 seta na Trentino nie ma tutaj prawa nie wejść. A mi się wydaje że stwierdzenie jest absolutnie trafione , Modena ma ciekawych zawodników , ale do klasy siatkarzy Maceraty jeszcze im trochę brakuje. Para przyjmujących Savani - Parodi moim zdaniem zdecydowanie lepsza od Andersona i Martino , wiadomo że główną armatą Modeny jest Denis , ale jego vis a vis to fenomenalny Omrcen i to tej przewaga wydaje się być po stronie Maceraty. O środku nie ma co się wypowiadać bo tutaj Macerata góruje zdecydowanie , podobnie jak na pozycji libero co sam zresztą zauważyłeś. Chyba jedyna pozycja na której Modena ma lepszego zawodnika to rozegranie , chociaż serwis Travicy również daje mu lekka przewagę nad zagrywką Fina Esko.
Edit: Quicki Mikko Esko do Angela Dennia - nawet kiedy ten jest w drugiej linii.