Adrian Cios - Paweł "Prezes FEN" Jóźwiak
Typ: Powyżej 1.5 rundy
Kurs: 1,41
Początkowo miałem grać Jóźwiaka, bezapelacyjnie silniejszy i lepiej przygotowany, jednak wydaje mi się, że z tyłu głowy ma swoją kondycję, więc wątpię że będzie ryzykował i od początku się wystrzeliwał z sił. Nie wiem na ile naprawdę przygotowany jest Cios, czy serio przykładał się do treningów i wziął walkę na poważnie czy kluczowe było dla niego zrobić show na konferencjach, wziąć kasę, wyjść do oktagonu i niezależnie od wyniku czekać na kolejną walkę. Na pewno zaliczył widoczny progres, ale czy to wystarczy na Pawła? Kursy na niego jednak mocno lecą w dół i myślę, że nie bez przyczyny, obecnie 2.06 na Ciosa a początkowo było ponad 3.50. Myślę, że drugą rundę zobaczymy na pewno i jest to najbezpieczniejsza opcja na ten pojedynek, na początku wzajemne badanie, Jóźwiak popunktuje ale z umiarem, żeby się nie wypompować, Cios natomiast też coś będzie obijał ale nie wierzę, że powali Jóźwiaka w pierwszej rundzie, biorę też pod uwagę scenariusz, że jego planem będzie przetrwanie 1 rundy, nawet lekkim uciekaniem po oktagonie, żeby wejść w Jóźwiaka dopiero jak ten trochę się podmęczy.
Gdzieś na kupony wrzucę też na pewno wygrane Rekordzisty, Lizaka i Wielkiego Bu, są to moje "pewniaki" na dzisiejszą galę, czysto sportowo pewniakiem jest też Linki, pytanie czy nie będzie tu jaj jakby walka doleciała do decyzji i nagle sędziowie na kartach wskażą ambasadorkę federacji.