>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Clemenza

clemenza 230

clemenza

Użytkownik
Zastanawiałem się nad większym depozytem, ze względu na start Australian Open, ale to dopiero początek turnieju, na razie się z tym wstrzymam, poobserwuje, na początek minimalna wpłata i kolejna próba ustrzelenia dużego kursu.
Depozyt: 20 PLN
Novak Djokovic - Paul-Henri Mathieu ⛔
1 set 2 @ 11.0 Bet365
Widziałem jedno z trzech spotkań jakie rozegrał Mathieu w tym roku, jedyne wygrane, zdążył zrobić na mnie jednak wielkie wrażenie. Z tego względu zdecydowałem się na taki oto zakład. Zdecydowanie pewniej wygląda typ na over 3.5 seta (kurs 5.0 w Bet365), jednak wolę postawić na pierwszego seta, kurs jest o wiele atrakcyjniejszy a po obejrzeniu tej partii i nawet ewentualnej przegranej, mogę postawić to samo w drugim, czy ewentualnie trzecim secie, kursy nie powinny być mniejsze. Djokovic to wielki faworyt Australian Open i zapewne wygra z Mathieu, ale nie zdziwię się jeśli seta straci. Wiadomo, że w pierwszej rundzie faworyci, lekko się oszczędzają, rywala ma solidnego, zobaczymy pewnie trochę dobrego tenisa, mam nadzieję, że na trzech szybkich partiach się nie skończy. A dodatkowo będzie to pierwszy mecz w turnieju, pierwszy set, w którym najłatwiej o &quot;powinięcie&quot; się nogi.
Novak Djokovic - Paul-Henri Mathieu ⛔
1 set 2 @ 11.0 Bet365
Stawka: ⛔ 10 PLN

clemenza 230

clemenza

Użytkownik
Jurgen Melzer - Mikhail Kukushkin 2 @ 5.50 ⛔
Alex Bogomolov - Brian Baker 2 @ 1.66 ✅
Simone Bolelli - Jerzy Janowicz 2 @ 1.30 ✅
@ 11.91 Bet365

clemenza 230

clemenza

Użytkownik
Witam ponownie, w najbardziej nieudolnie i... Bezsensownie prowadzonym temacie na forum ! Przynajmniej was nie oszukuje i widzicie jak to wygląda, myślę, że pierwsze 20 typów przekonało was, że nie warto brać moich sugestii pod uwagę. Pozostaję szczery, temat powoli zaczyna mnie zniechęcać do grania u buków, bo z moją głową to nic dobrego to nie przyniesie, ale zobaczymy, może stanie się cud, na który każdy po cichu liczy i nagle coś pier... I wygram fortunę :grin: Wracając na ziemię, wczoraj wpisałem w depo: 20 PLN, wpłaciłem 25 PLN. Dwóch dych przeznaczonych na wczoraj już nie ma, jak łatwo obliczyć został &quot;piątak&quot;. I na nim zacznę budować swoją drogę do fortuny :razz: Tak poważnie to nie mam pojęcia, czy jeszcze zdecyduje się tej nocy na depo, zależy to od wielu czynników, niemniej jednak każdy pieniądz się liczy, może to ten dzień który odmieni wszystko ???? Oby!
Co do samego typu to wiadomo, że jest na wariackich papierach. Niemniej jednak Andy grał z Holendrem 2 razy, pierwszy mecz przegrał, w drugim przegrywał 0:2, po czym wyciągnął wynik na 3:2. Wczoraj grałem podobnie przeciwko Djoko, tylko teraz gra faworyt, który jeszcze bardziej niż Nole lubi rzucać sobie kłody pod nogi. Na koniec dodam tylko, że nie Serb a właśnie Szkot jest moim zdaniem głównym faworytem tegorocznego Australian Open!
Paradoks :cool: Ale jak zauważyliście to co tu wypisuje od początku, nie ma większego sensu i tego się będę trzymał.
Depozyt: 5 PLN
Robin Haase - Andy Murray ⛔
1 set 1 @ 9.00 Bet365
Stawka: ⛔ 5 PLN

clemenza 230

clemenza

Użytkownik
Kolejny mecz z serii tych, o których nie ma sensu pisać. Wiadomo kto jest faworytem, kto wygra, ale w końcu któryś z faworytów (czyli Top4) musi przegrać seta. Może przesadziłem, bo wcale nie musi, ale liczę na to, że tak się stanie. Grałem przeciwko Djoko i Murray&#39;owi w 1 setach ich 1 spotkań, odpuściłem tylko Ferrera bo grał z kompletnym ogórem, bez argumentów - Rochusem. Francuz też nie ma za wiele argumentów przeciwko Szwajcarowi, ale ja wierzę, że powalczy, przynajmniej na początku, kiedy będzie miał dużo sił, losowanie chu... Ale podejrzewam, że wyjdzie na kort zmotywowany i dopiero przegrana partia, dwie mogą odebrać mu nadzieję. Pierwsza partia powinna być najbardziej wyrównana. Może mówiłem to przy każdym poprzednim typie przeciwko zawodnikowi TOP3, ale Szwajcar to chyba największy leniuch, jeśli chodzi o pokazywanie najlepszego tenisa w 1 rundzie... 1 secie Szlema. Allez Benoit !

Depozyt: 15 PLN
Benoit Paire - Roger Federer ⛔
1 set 1 @ 7.00 Bet365
PS. Śmieszne granie, ale skupiam się na obserwacji, od jutra atakuje turniej z zupełnie innej strony, z której jeszcze nie zdążyliście mnie poznać ????

clemenza 230

clemenza

Użytkownik
Zauważyłem jeszcze jednego pana, który lubi poświrować na starcie zawodów. Stawki symboliczne, muszę się upewnić, czy dobrze podchodzę do tegorocznego turnieju, zanim zacznę &quot;szarżować&quot; :cool:
Jo-Wilfried Tsonga - Michael Llodra ⛔
1 set 2 @ 5.00 Bet365
Stawka: ⛔ 5 PLN
PS. Jeśli, któryś z Francuzów (outsiderów) wygra pierwszego seta, to jeszcze dziś przejdę na inny poziom stawkowania, doboru spotkań, zresztą sami się przekonacie (może).

clemenza 230

clemenza

Użytkownik
Tak panowie, czas najwyższy kosić gruby hajs na Aussie Open. Długo czekałem, obserwowałem, próbowałem, aż w końcu mam swoją perełkę ;) Polecam, Yen-Hsun w naprawdę wielkiej formie! Czarnoskóry Francuz dopiero wraca, daleko mu do optymalnej dyspozycji... Wpłaciłem prawie 1000 zł, w sumie odkąd prowadzę ten temat to już prawie 1800, czas w końcu wyjść na ✅✅✅
Depozyt: 975 PLN
Yen-Hsun Lu - Gael Monfils ⛔
1 @ 3.40 Bet365
Stawka: ⛔ 900 PLN

jasmin_bogow 38K

jasmin_bogow

Użytkownik
Wspolczuje straconych pieniedzy, mecz byl zaciety do konca. Sam stawialem dosc mocno na Monfilsa, wiec nerwowke mialem; sadzilem ze nie bedzie latwo, ale zeby az tak... tak czy tak powodzenia w kolejnych typach.

Chcialem napisac PW, ale masz chyba zablokowane ????

clemenza 230

clemenza

Użytkownik
Stawiam wszystko na jedną kartę. Jeśli się nie uda, czeka mnie długa, długa przerwa. Co do spotkań to nie mam żadnych wątpliwości co do tego kuponu, dlatego pozwoliłem sobie na ostrą stawkę. Aga wiadomo w jakiej jest formie, Li szczęśliwie już z Georges. Wszystkie atuty po stronie Agi, najprawdopodobniej skończy się jak w Sydney. Ferrer gra świetnie, ale rywala klasy Nico jeszcze nie miał. Almagro wytrzyma wymiany z końcowej, natomiast ma wielki atut w postaci serwisu, który stoi na dużo wyższym poziomie niż u Davida. Dzięki temu liczę na zaciętą walkę w każdym z setów i nie wierzę w to, by Ferrer zdołał wygrać 3:0.
Depozyt: 725 PLN
Agnieszka Radwańska - Na Li 1 @ 1.57 ⛔
David Ferrer - Nicolas Almagro Over 3.5 set @ 1.72 ✅
@ 2.71 Bet365
Stawka: ⛔ 800 PLN

clemenza 230

clemenza

Użytkownik
STATYSTYKA 2013:

Depozyty: 2400 PLN
Wypłaty: Brak
Kupony: 0/16

OD POCZĄTKU TEMATU:

Depozyty: 2525 PLN
Wypłaty: Brak
Kupony: 1/26

PRZERWA!!​

clemenza 230

clemenza

Użytkownik
Przerwa, przerwą, jednak nie zamierzam rezygnować ze śledzenia na bieżąco aktualnych sportowych wydarzeń. Pewne jest to, że brakuje mi cierpliwości i prawie zawsze widzę możliwość sensacyjnego wyniku. Teraz na chłodno (bo nie posiadam środków u żadnego buka) muszę przyznać, że to idiotyczne podejście. Firmy bukmacherskie działają tak by zarabiać a kursy przez nich oferowane najczęściej odzwierciedlają szanse powodzenia poszczególnych zdarzeń. Czas więc zacząć z tego korzystać i chce zacząć skupiać się na typach, przy których szanse na powodzenie są możliwie jak najwyższe. Ciężko mi się było oprzeć wysokim kursom, gdy widziałem szanse na powodzenie typu, ale nie oszukując się, nie miałem pecha, statystyka to tylko potwierdza, robiłem &quot;podręcznikowe&quot; błędy, przez co moja gra z góry była skazana na porażkę.
Uważam, że mam sporą sportową wiedzę o (wielu dyscyplinach) a ostatnie &quot;wtopy&quot; to dla mnie duży zastrzyk doświadczenia i mam nadzieję, że uda mi się wyciągnąć wnioski i w przyszłości wyeliminować popełniane do tej pory błędy.
Przechodząc do rzeczy, postanowiłem, że jeśli mam wrócić do grania, to tylko jeśli zmienię podejście i udowodnię sobie samemu, że potrafię grać z głową. Tak też mam zamiar zrobić a ten temat posłuży mi jako test nowej taktyki.
Stawki będę podawał w jednostkach, na ogół będzie to 10j, chociaż skala to 1-10. Przyjmijmy, że 1j = 10 PLN, jeśli uda się osiągnąć 100j czystego zysku, wtedy wrócę do realnego grania ;) Jakie zmiany? Przede wszystkim granie jedynie typów z kursami poniżej 2.00 (zamiast grania kursu 5.0 przeciwko faworytowi, będę grał dodatnie handi), więcej kuponów akumulowanych, granie typów długoterminowych a przede wszystkim łączenie na kuponach zdarzeń, nie tylko z jednego dnia. Jak będzie wyjdzie w praniu, ma to posłużyć za test, nie wiem jeszcze jak stawkować, czy lepiej grać płaską stawką, czy zmieniać ją w zależności od jakichś czynników? Mam czas, żeby to jeszcze przemyśleć. Na razie zaczynam ;)
#1 (23.01.2013-26.01.2013)
PGE Skra Bełchatów - Arkas Spor 1 @ 1.15 ⛔
Rabita Baku - RC Cannes 1 @ 1.15 ✅
Roger Federer - Jo-Wilfried Tsonga 1 @ 1.14 ✅
Maria Sharapova - Na Li 1 @ 1.22 ✅
Santiago Giraldo - Facundo Bagnis 1 @ 1.18 ⛔
Joao Souza - Eduardo Struvay 1 @ 1.22 ✅
Gastao Elias - Marcel Felder 1 @ 1.25 ✅
Paul-Henri Mathieu - Dusan Lajovic 1 @ 1.20 ✅
Benjamin Becker - Ivan Sergeyev 1 @ 1.25 ✅
Arsenal - WHU 1 @ 1.44 ✅
Real Madryt - Getafe 1 @ 1.16 ✅
Borussia Dortmund - Nurnberg 1 @ 1.18 ✅
Manchester Utd - Fulham 1 @ 1.28 ✅
@ 12.81 Bet365
Stawka: ⛔ 10j
#2 (22.01.2013)
Maaseik - Kędzierzyn-Koźle 2 @ 1.28 ✅
WKS - Togo 1 @ 1.28 ✅
Celtic - Dundee Utd 1 @ 1.33 ✅
Julio Cesar Campozano - Rogerio Dutra-Silva 2 @ 1.30 ⛔
@ 2.85 Bet365

clemenza 230

clemenza

Użytkownik
Mimo dodania handicapu kurs przekracza 2.0, niemniej jednak wydaje mi się, że warto, tym bardziej, że ubezpieczam się wspomnianym handicapem ;) Stawka... Tym razem 5j, ze względu na to, że gram przeciwko faworytowi.
#3 (22.01.2013)
Maxime Teixeira (+1.5 set) - Michael Berrer ⛔
1 @ 2.16 Sbobet
Stawka: ⛔ 5j

clemenza 230

clemenza

Użytkownik
#4 (23.01.2013)
Julien Obry - Mathieu Rodrigues 1 @ 1.72 ⛔
Lokomotiv Baku (+1.5) - Azerrail Baku 1 @ 2.30 ⛔
@ 3.97 Bet365
Stawka: ⛔ 5j

clemenza 230

clemenza

Użytkownik
Mimo, że kurs jednego z typów znacznie przekracza &quot;dopuszczoną&quot; przeze mnie granicę 2.00, to nie mogę się oprzeć. Zresztą czas na pierwszą zmianę w nowych zasadach (przypomnę, że dopiero je testuje ;) ) i dopuszczenie tego typu kursów, czy tych które przekraczają 2.00 po dodaniu handicapu. Mimo wszystko nie można wszystkiego ścinać do handicapów, bo jak widać na przykładzie pierwszych kuponów, to także nie musi przynieść dobrych korzyści. O meczu postaram się napisać w przeciągu godziny w dziale (Niemiecki chall), obu panów widziałem w pierwszej rundzie i mam nieodparte wrażenie, że kursy są tu mocno pomylone. Drugi typ raczej bez konieczności opisywania. Wieczorem (prawdopodobnie) jeszcze kilka kuponów, bo ciekawych zdarzeń aż nadto. No, ale najpierw trzeba spokojnie to przemyśleć, w końcu trzeba zacząć plusować i zbliżyć się do celu (100j) bo chce się wracać :grin:
#6 (24.01.2013)
Gastao Elias - Alejandro Gonzalez 1 @ 1.44 ⛔
Uladzimir Ignatik - Ruben Bemelmans 1 @ 2.37 ⛔
@ 3.43 Bet365

clemenza 230

clemenza

Użytkownik
Wczoraj Resca na mega farcie, może dziś wystarczy trochę dobrej gry, bo już chyba za wiele tych upokorzeń polskich ekip w LM. Wygrać, pewnie nie wygrają, ale jak się zepną to powalczą o seta a kurs bardzo atrakcyjny.
Ja idę obejrzeć pierwszą partię przy kolacji, po godzinie 19:00 wrzucę do tematu jeszcze przynajmniej kilka typów/kuponów, bo wieczorna oferta jest wręcz wyborna (niczym nadchodząca kolacja :razz: ). Ciągnie mnie do powrotu, ale najpierw chciałbym dotrzymać swojego założenia (chociaż raz).
#7 (24.01.2013)
Vakifbank - Trefl Sopot (+2.5) 2 @ 3.40 ⛔

Nie idzie dalej typowanie, ale ostro zapasam rękawy na zbliżający się turniej ATP (który przekonacie się wkrótce). Chciałbym zrealizować postawiony cel, ale bardzo biorę się do roboty nad rozpracowaniem jednego konkretnego turnieju, na którym się skupie i któremu poświęcę 100% uwagi i z tej racji ostateczna data powrotu to początek lutego i start właśnie tego eventu!
------------------------------------------------------
PS.
No i jeszcze taka mała wzmianka o moim kolejnym pomyśle, na który wpadłem... Chyba z nadmiaru czasu, dobrego humoru i głodu tenisa, trochę innego niż ostatnio widzę w Melbourne.
Planuje wybierać jeden turniej w tygodniu jeśli chodzi o ATP Tour i skupiać na nim całą uwagę. No i żeby było ciekawiej chętnie się podzielę swoimi przemyśleniami w tym temacie. Nie chodzi o same typy, które są średnio skuteczne (łagodnie mówiąc), ale mam zamiar skupić się na jednym evencie, przygotować się do niego, zebrać informację i nie pomijając żadnego, dosłownie żadnego spotkania, dzielić się z wami przemyśleniami i spostrzeżeniami. W sumie bez sensu to napisałem, ale na pewno będzie ciekawie, typów nie zabraknie a przez dobre przygotowanie i nadmiar informacji na pewno nikt nie ucierpi, może ktoś dowie się czegoś ciekawego lub nawet na tym skorzysta.
Skok mojej reputacji na forum = zwiększeniu liczby wpisów dotyczących turnieju, spotkań, faworytów itp. Nikt na to pewnie nie poleci w ciemno, bo niejeden miał słomiany zapał, niejeden pisał nierzeczowe analizy, zapowiedzi, dlatego już wieczorem pierwsze info o pierwszym wybranym przeze mnie turnieju (który zacznie się 4 lutego a już naprawdę mocno wziąłem się do roboty, w poszukiwaniu ciekawych i przydatnych informacji). Ciekawskich zapraszam do odwiedzania tego tematu późnym wieczorem ;)

clemenza 230

clemenza

Użytkownik
Zanim przejdziemy na 100% do turnieju w... Ostatni (zaskakujący) typ z Melbourne? Na pewno nie ;) Przypominam, że próbuje odnaleźć właściwą drogę i znów wracam do starych grzechów. No, ale to finał, debel, australijska szansa na szlema, no i przede wszystkim WTA... Proszę was bez przesady...
#8 (25.01.2013)
Errani/Vinci - Barty/DellAcqua ⛔
2 @ 5.50 Pinnacle

Blisko było, bardzo blisko... Wbrew pozorom

clemenza 230

clemenza

Użytkownik
Generalnie to jadę znów po bandzie, ale przypominam, że od kilku dni mam przerwę z realnym graniem, typy, z serii... Treningowych, na odbudowanie &quot;formy&quot; i przede wszystkim odnalezienie stylu (taktyki). Na razie zbaczam mocno z trasy, ale cóż, natury nie oszukam, sposób raczej wymyśliłem kiepski (tylko under 2.0), ostro się przygotowuje na Zagrzeb (za chwilę wrzucę do tematu obszerną zapowiedź turnieju) i tam już musi wypalić, nie będzie ograniczenia do kursów, zagram mocniej wszystko to do czego będę w 100% przekonany. Na razie analizuje możliwości graczy na sucho, by nie dać się zwieść, w momencie gdy zobaczę rywala i chyba przede wszystkim kursy buków...
Typ #10 to zupełne wariactwo, ale liczyłem od dawna na Federera w tym turnieju. Z Murrayem można zagrać nawet ciężkie trzy sety, myślę, że jeśli marzy o pokonaniu w finale wypoczętegom niczym po wczasach, Djokovica, to musi ten mecz wygrać jak najszybciej, najlepiej 3:0, nie dając rozpędzić się Szkotowi. A wiem dobrze, że go na to stać.
#9 (25.01.2013)
Roger Federer - Andy Murray 1 @ 2.30 ⛔
Marius Copil - Oliver Rochus 1 @ 2.37 ⛔
Michael Berrer - Ruben Bemelmans 1 @ 1.83 ✅
@ 10.01
#10 (25.01.2013)
Roger Federer - Andy Murray ⛔
Dokładny Wynik: 3-0 @ 7.00 Bet365
STATYSTYKA [okres testu]:
Postawione: 90j
Wygrane: 18.50j
Zysk/Strata: ⛔ 71.50j

clemenza 230

clemenza

Użytkownik
Wszyscy kochamy Melbourne i australijskie lato, ale pierwszy etap sezonu 2013 już prawie za nami, czas na kolejny, w którym znów swoje szanse dostaną tenisiści preferujący konkretniejsze nawierzchnie (ziemniaki - ziemię, bombowcy - hale). W Chile wraca Nadal, w Montpellier znakomita obsada jak na rangę turnieju, ja natomiast skupie się niemal całkowicie na śledzeniu turnieju w stolicy Chorwacji ;) Zresztą od kilku lat ten event przykuwa szczególnie moją uwagę w tym okresie sezonu i dzięki temu mam bardzo wyrobione zdanie na temat szans poszczególnych tenisistów oraz najważniejszych czynnikach, które mają wpływ na wynik meczu, na tej nawierzchni.

&quot;Puchar Słowian&quot;

Zacznę od początku. Dom Sportova w Zagrzebiu to hala sportowa, która wytwarza bardzo specyficzny klimat, który wydaje mi się, że trzeba po prostu polubić, by dobrze się tam czuć. Myślę, że to głównie z tego względu można nazwać ten turniej Słowiańskim, atmosfera typowa dla nas, Słowian, na trybunach dużo się dzieje. Pozostali zawodnicy (a naliczyłem, że 15 na 24 pewnych startu tenisistów należy do wspomnianej grupy kulturowej) czyli m.in. Niemcy, Holendrzy, Austriacy, czy Włosi kulturowo aż tak się nie różnią, na ogół grają w tym (lub podobnych turniejach) co roku i ich wybór nie jest przypadkowy. Francuzi &quot;patriotycznie&quot; zagrają w Montpellier, ale brak Hiszpanów, czy tenisistów opierającym tenis na solidności (jak Darcis, Ito, czy Hajek zgłoszeni do turnieju we Francji) nie jest przypadkowy. Oni po prostu na tym korcie nie mieliby czego szukać, zanim by się odnaleźli, pakowaliby walizy do domu i przekonało się o tym wielu w poprzednich edycjach zawodów. Jedynym wyjątkiem od normy jest Somdev Devvarman, debiutant, który co prawda grał i to nawet trzy lata pod rząd w Zagrzebiu... Ale w challengerze na ceglanej mączce...

Oto lista zgłoszonych zawodników:

1 Cilic, Marin CRO 15
2 Seppi, Andreas ITA 23
3 Youzhny, Mikhail RUS 25
4 Melzer, Jurgen AUT 29
5 Klizan, Martin SVK 30
6 Baghdatis, Marcos CYP 36
7 Dimitrov, Grigor BUL 48
8 Lacko, Lukas SVK 51
9 Zemlja, Grega SLO 55
10 Haase, Robin NED 56
11 Becker, Benjamin GER 65
12 Muller, Gilles LUX 67
13 Sijsling, Igor NED 68
14 Dodig, Ivan CRO 72
15 Rosol, Lukas CZE 73
16 Kubot, Lukasz POL 74
17 Phau, Bjorn GER 75
18 Donskoy, Evgeny RUS 81
19 Devvarman, Somdev IND @85
20 Bedene, Aljaz SLO 86
21 Kavcic, Blaz SLO 94
22 (Q)
23 (Q)
24 (Q)
25 (Q)
26 (WC) Karlovic, Ivo CRO 103 *
27 (WC) Veic, Antonio CRO 132
28 (WC) Pavic, Mate CRO 370

Alternates:
1. Cipolla, Flavio ITA 95
2. Kamke, Tobias GER 98
3. Karlovic, Ivo CRO 100
4. Kukushkin, Mikhail KAZ 107
5. Sela, Dudi ISR 109
6. Bemelmans, Ruben BEL 111
7. Haider-Maurer, Andreas AUT 112
8. Berankis, Ricardas LTU 113
9. Jaziri, Malek TUN 116
10. Serra, Florent FRA 118
11. Ouanna, Josselin FRA 120
12. Tursunov, Dmitry RUS 122
13. Bachinger, Matthias GER 123
14. Bogomolov Jr., Alex RUS 129
15. Veic, Antonio CRO 131

* Karlovic jest też trzech na liście rezerwowych, więc jeśli w ciągu najbliższych dni wycofa się co najmniej 3 tenisistów to automatycznie wskakuje do drabinki, zwalniając dziką kartę, którą organizatorzy będą mogli przeznaczyć, dla kolejnego swojego reprezentanta.

Nawierzchnia to bardzo niepozorny hard (RuKort Hard), przy którym piłeczka odbija się nieco niżej niż na &quot;zwykłym&quot; korcie twardym, dostaje nieco większego przyspieszenia, ale piłeczka zachowuje się inaczej niż na innych teoretycznie podobnych nawierzchniach w Europie, czy Ameryce (chodzi oczywiście o korty pod dachem). Z tego co pamiętam to Kremlin Cup w Rosji i kilka tamtejszych challengerów było rozgrywane na tym typie nawierzchni. Ciągle znaczącą, wręcz kluczową rolę odgrywa serwis, umiejętnie wykonany kick bardzo się przydaje w Zagrzebiu. Dużo rotacji i umiejętności w ich odkręcaniu, po prostu nienaganna technika, to elementy wymagane od tenisisty, który chce osiągnąć coś tutaj. Skuteczność pod siatką i spryt w gierkach na małe kara to moim zdaniem ostatnie kluczowe elementy, które musi mieć opanowane do perfekcji pretendent do tytułu. Podsumowując to bardzo szybki kort, &quot;promujący&quot; dobrze wyszkolonych technicznie tenisistów. Tutaj wbrew pozorom kąty, spryt i technika liczą się dużo bardziej niż potężna siła. Po prostu to turniej nie dla jeźdźców bez głowy, ale dla przebijaczy tym bardziej nie. Próbka tego co trzeba prezentować w hali Sportova:

Jeśli ktoś zna style tych panów to wystarczy zerknąć dosłownie na minutkę filmiku. Zresztą idealnym porównaniem do tego (przeciwstawieniem wręcz) jest to co prezentuje Berrer (a raczej co prezentował w latach 2010-2012, kiedy to dochodził dwukrotnie do finałów i ostatnio przed rokiem do 1/2) do tego co gra w rozgrywanym w tym tygodniu challengerze w Heilbornn (tu przypomina mi właśnie &quot;jeźdźca bez głowy&quot;). Dla Niemca ATP250 Zagrzeb to ulubiony turniej w kalendarzu i mam nadzieję, że nie zapomniał w tym roku zapisać się... Do kwalifikacji, które (jeśli to uczynił) powinien śpiewająco przebrnąć.

Na wstępie tyle, ale jeszcze dokładniej niż ogólnym info o turnieju, przyjrzałem się zgłoszonym zawodnikom. I naprawdę bardzo szybko kreuje się w moich oczach faworyt oraz tenisiści, którzy mogą tutaj zaskakiwać skutecznym tenisem.

CDN. A moja reputacja będzie wskaźnikiem waszego zainteresowania ;)

clemenza 230

clemenza

Użytkownik
Dobra, przygotowania do Zagrzebia idą pełną parą, ale do tego wydarzenia jeszcze ponad tydzień. Więcej zapowiedzi w temacie tenisowym, nie będę zaśmiecał na razie także tego, ewentualnie wkleję tu całość przed startem turnieju. Przerwa potrwała 5 dni, na sucho nie potrafię niczego wymyślić, nie ukrywam, że ciągnie mnie do powrotu i wracam... Nie piszę już nic o celach, stawkach, kursach, bo to i tak się nie przenosi na praktykę. Będę dalej to robił po swojemu tak jak lubię i potrafię, mimo że to strasznie mnie wciągnęło (jak zresztą większość z nas, choć trudno się do tego przyznać) to dalej granie sprawia mi przyjemność i dużą satysfakcję ;) Skoro mogę sobie pozwolić w tym momencie na powrót to nie widzę w tym problemu ;)
Depozyt: 200 PLN
1.
Go Soeda - Mischa Zverev 1 @ 1.50 ✅
Inter Mediolan - Torino 1 @ 1.61 ⛔
OKC Thunder - LA Lakers 1 @ 1.62 ⛔
@ 3.91
Stawka: ⛔ 100 PLN

Zysk/Strata: ⛔ 100 PLN

clemenza 230

clemenza

Użytkownik
Straszna masówka sie zrobiła na Parmentier a w sumie to mecz bez faworytki. McHale jest lepsza, w przyszlosci bedzie jeszcze lepsza, złapała zadyszke, ale w koncu sie odblokuje. Dzisiaj ma na to spora szanse.
2.
Pauline Parmentier - Christina McHale ✅
2 @ 2.37 B365
Stawka: 100 PLN
Wygrana: ✅ 237 PLN

Zysk/Strata: ✅ 37 PLN

Do góry Bottom